Tam Sürüm Bilgini Göster : Ilkokul Seviyesi

damlasav
12th July 2007, 16:45
Merhaba,
Herkese geçmiş olsun. Umarım sizi daha iyi bir gelecek bekliyordur. Herkes meşgul biliyorum ama ben açtım threadi bi ara bakarsanız tercihlerinizi yaptıktan sonra sevinirim:)
İlkokul 3. sınıfta okuyan bir kardeşim var. İngilizce dersinde 3. sınıfta present, present cont., past tense ve future tenseleri öğrendiler. Kelime hazineleri de oldukça iyi. 4. sınıfa geçecek yaz bitiminde. Unutmasın diye test arıyorum, soru bankası bu seviyeye göre. Bulamıyorum. Bilen varsa site ismi veya soru bankası sevinirim.

Başarılar

Metal
12th July 2007, 16:52
http://esl.about.com/ sanırım bu işinize yarayabilir, bakın uygun değilse yine araştırabilirim.Özellikle altta most popular kısmına bakarsanız..

BBTÜRKAY
12th July 2007, 16:56
Merhaba,
Herkese geçmiş olsun. Umarım sizi daha iyi bir gelecek bekliyordur. Herkes meşgul biliyorum ama ben açtım threadi bi ara bakarsanız tercihlerinizi yaptıktan sonra sevinirim:)
İlkokul 3. sınıfta okuyan bir kardeşim var. İngilizce dersinde 3. sınıfta present, present cont., past tense ve future tenseleri öğrendiler. Kelime hazineleri de oldukça iyi. 4. sınıfa geçecek yaz bitiminde. Unutmasın diye test arıyorum, soru bankası bu seviyeye göre. Bulamıyorum. Bilen varsa site ismi veya soru bankası sevinirim.

Başarılar

Valla o yaşta bir çocuğun Trükçe olarak o zamanları tam kavradığı bile meçhul bence biraz ileri gtmişsiniz dikkat edin ileride anlam karkagaşası yaşayabilir çocuk. Ve lütfen damlasav sen ona Türkçe konusunda daha çok yardımcı ollll....

damlasav
12th July 2007, 16:56
http://esl.about.com/ sanırım bu işinize yarayabilir, bakın uygun değilse yine araştırabilirim.Özellikle altta most popular kısmına bakarsanız..

Çok teşekkür ederim metal. İşime yarar. Sağ ol.

damlasav
12th July 2007, 16:58
Valla o yaşta bir çocuğun Trükçe olarak o zamanları tam kavradığı bile meçhul bence biraz ileri gtmişsiniz dikkat edin ileride anlam karkagaşası yaşayabilir çocuk. Ve lütfen damlasav sen ona Türkçe konusunda daha çok yardımcı ollll....

Hocam,

Kardeşimin okuduğu okul vesilesiyle hem türkçesi hem ingilizcesi hem de ispanyolcası gayet iyi. Türkçeden yazdığı kompozisyonları, denemeleri ve yorumları size yazsam inanın şaşırırsınız. Ben her şeyine özenle çok dikkat ediyorum. Siz endişe etmeyin.
Düşünceniz için teşekkür ederim.

BBTÜRKAY
12th July 2007, 17:11
Sayın Damlasav,
1- Bu yaştaki çocuklar bu tür öğrenim kazanmaları bir oyun olarak görürler.
2-Bu çağlarda öğrenim çocukça olmalıdır yoksa ileride çok önemli kişilik bozukluklarına sebeb olur.
3-Ama tabii çevresinde bu şekilde öğrenmesini tetikleyenler olursa çocuk hangi yolda olmadığını bildiği için sadece takip eder.
4-Bir çocuğa 7 yaşına yani 1.sınıfa kadar okuma-yazma öğretmek sosyal zekası açısından yanlıştır.
5-Dördüncü maddeki yanlışı diğer sınıflarda da yapmamalıyız....

Ben de bir baba olarak çocuğumun şu anda 2,5 yaşında olmasına rağmen İngilizce, Kürtçe ve Arapça kelimeler bilmesini hayran hayran izliyorum ama bu onun için bir oyundan öte gitmemeli.
Dahası Milli Eğitim Bakanlığı neden 3.sınıfa kadar not vermeyi kaldırdı!?.
Neden ödev vermek hatalıdır denildi?...
Ben deniz bir kolej görmüş ve aileden ünlü TED koleji mezunları sahibi birisi olarak birşeyler biliyorum.
Tüm bunların ötesinde bir eğitimciyim ve uyarmak benim görevim.
Çocuğa hatırlayacağı küçük anılar vermek ve çocuğu yaşıyla beraber büyütmek gerek.
İşte hani gel senin çocukluğuna inelimin sebebi bu....
Burada sadece senin o güzelim sabi kardeşin için söylemiyorum diğer okuyan-acaklar için yazıyorum zira sen çoktan kararını vermişsin...
Allah kardeşine başarıdan çok, çok iyi bir ruh sağlığı versin ve kendi için mutlu olacağı bir hayat.
Say.ve Sev.ile

damlasav
12th July 2007, 17:22
[QUOTE=Bbturkay;112466]Sayın Damlasav,

Madem İSMİNİ VERMİŞSİNİZ kolejin, evet kardeşim o okulda okuyor ve bizim ailemizde de kolej görmüş mezunlar çoktur. Önemli olan kolej mezunu olup olmaması, devlet okulu olup olmaması değildir.

Bir eğitimci olarak sizin düşüncelerinize saygı duyuyorum. Benim annem de eğitimci, dayımda, amcamda, teyzem de... Eğitimci bir aileden geliyorum ve canımdan, hayatımdan ve kendimden çok sevdiğim kardeşimin elbette iyi yetişmesi için aylarca düşünmüşüzdür.

Yabancı bir dil öğrenme yaşının 1 yaş ve üstü olduğunu göz ardı etmemelisiniz. Çocuğa NE VERİLDİĞİNDEN ÇOK NASIL VERİLDİĞİ ÇOK ÖNEMLİDİR. Nasıl verildiğini ve çocuğu sıkmadan ruh! sağlığını bozmadan neyi nasıl öğrendiğini gayet iyi biliyorum.

O kadar kızdılar belki bana:) belki eleştirdiler bolca hiç birine alınmamıştım.

İlk defa şu yazınıza fena halde bozulmadım desem yalan olur. Kardeşimin bütün kişisel gelişimini kitaplarla, doktorla inceliyorum ben. Hayatta ondan daha fazla önemi olan biri daha yok benim için. Disipline ve terbiye içerisinde kişisel gelişimiyle de, psikolojisiyle de gayet iyi kardeşim.

Bas bas bağırıyorlar zaten. Yabancı dil küçükken daha iyi öğrenilir.Bu konuyu fazla uzatmatacağım tabiki.

En çok şuna üzülüyor ve içten yaralanıyorum. Her politikacıdan ayrı sesin çıktığı gibi eğitimcilerden de ayrı ses çıkıyor. Binlerce öğretmen a derken sistemle ilgili, binlerce öğretmen de b diyor. Sonra da iki arada bir derede kalmış öğrenciler yetişiyor. Ne ne değil anlamadım ki ben. Biz de çocuk olduk, bize de bir sürü şey öğretildi, psikolojimde bozulmadı, beynimde bozulmadı.

Bir insanın özellikle bir çocuğun alabileceği bilgiyi tahmin bile edemiyoruz. Yeter ki veriliş şekli doğru olsun
Saygılarımla,

BBTÜRKAY
12th July 2007, 17:26
Sayın Damlasav,
Sizin açık sözlüğünüze binayen ben de diyorum ki benim çocuğum Lacoste Tshirt/gömlek giymeden okuyacak....

Ben bir eğitimci olarak değil ama bir baba ve eski bir öğrenci olarak bu tür okulların öğretimlerini değil ama eğitimlerini hiç tasvip etmiyorum....

damlasav
12th July 2007, 17:30
Sayın Damlasav,
Sizin açık sözlüğünüze binayen ben de diyorum ki benim çocuğum Lacoste Tshirt/gömlek giymeden okuyacak....

Ben bir eğitimci olarak değil ama bir baba ve eski bir öğrenci olarak bu tür okulların öğretimlerini değil ama eğitimlerini hiç tasvip etmiyorum....

Benim kardeşim de lacoste gömlek giyemeyek, asla kola vb asitli şeyler içmeyecek, mc donalds vari ürünler de yemeyecek, yemiyor da zaten.

Ama sayın Hocam:) benim kardeşim ingilizce bilecek, matematik bilecek, saygı bilecek, sevgi bilecek.

Düşünceleriniz için, zaman ayırdığınız için çokk teşekkür ederim.

Saygılarımla,

BBTÜRKAY
12th July 2007, 17:31
Bu arada beni iyi tanımadığınızı görüyorum.
Ben çocuğun Yabancı dili küçük yaşlarda öğrenmesi için çok çaba gösteren hatta daha yasa çıkmadan önce Müdürümü ikna ederek 1.2.3. sınıf öğrencilerine İngilizce dersi veren bir öğretmenim. Benim yazımı iyi okuyun bence ben çocuğun bu öğrenme sürecinin oyun halinde yapılmasını salıkveriyorum.

Diğer yönden bakıldığında, az sonra kurs vermeye gideceğim doktorasını yapmış Psikiyatrist öğrencim de bana daha önce size yazdıklarımı tavsiye ediyor....

damlasav
12th July 2007, 17:35
Bu arada beni iyi tanımadığınızı görüyorum.
Ben çocuğun Yabancı dili küçük yaşlarda öğrenmesi için çok çaba gösteren hatta daha yasa çıkmadan önce Müdürümü ikna ederek 1.2.3. sınıf öğrencilerine İngilizce dersi veren bir öğretmenim. Benim yazımı iyi okuyun bence ben çocuğun bu öğrenme sürecinin oyun halinde yapılmasını salıkveriyorum.

Diğer yönden bakıldığında, az sonra kurs vermeye gideceğim doktorasını yapmış Psikiyatrist öğrencim de bana daha önce size yazdıklarımı tavsiye ediyor....

Bu arada:) Sayın Hocam Psikiyatristlere güven mi kaldı:) Ben 3 psikiyatriste sorsam emin olun 3 ü de farklı cevap vereceklerdir. Gerçi biizim huyumuz suyumuz bu. Herkese göre bir doğru var.

Bir de hemen siz gitmeden şunu da yetiştiriyim:) O kadar güzel oyunlarla, eğlencelerle öğreniyorlar ki benim bile gidip ders alasım geliyor:)

İyi çalışmalar hocam.Kolay gelsin.

BBTÜRKAY
12th July 2007, 17:36
Benim kardeşim de lacoste gömlek giyemeyek, asla kola vb asitli şeyler içmeyecek, mc donalds vari ürünler de yemeyecek, yemiyor da zaten.

Ama sayın Hocam:) benim kardeşim ingilizce bilecek, matematik bilecek, saygı bilecek, sevgi bilecek.

Düşünceleriniz için, zaman ayırdığınız için çokk teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Bu tartışma uzar,
Benim marka adı vererek neyi kastettiğimi anlamanızı rica ediyorum.
Bir eğitimci olarak sizi uyarmak benim görevim.
Kırılın ya da kırılmayın sizin kardeşiniz belki yarın benim öğrencim ve hatta şu anda bile benim hem öğrencim hem kardeşim hem çocuğumdur...
Çocukların neler başarabileceğini biliyorum ama onlar bunu bilmiyor ve nasıl yaşayacaklarını da bilmiyor onlara bizim yol göstermemiz gerekli.
Onları çocuk çağında çocukca yaşatalım.
Ve sayın metalin verdiği yerdeki soruları sakın sormayın ben size bulmaya çalışacağım bekleyin.

damlasav
12th July 2007, 17:38
Bu tartışma uzar,
Benim marka adı vererek neyi kastettiğimi anlamanızı rica ediyorum.
Bir eğitimci olarak sizi uyarmak benim görevim.
Kırılın ya da kırılmayın sizin kardeşiniz belki yarın benim öğrencim ve hatta şu anda bile benim hem öğrencim hem kardeşim hem çocuğumdur...
Çocukların neler başarabileceğini biliyorum ama onlar bunu bilmiyor ve nasıl yaşayacaklarını da bilmiyor onlara bizim yol göstermemiz gerekli.
Onları çocuk çağında çocukca yaşatalım.
Ve sayın metalin verdiği yerdeki soruları sakın sormayın ben size bulmaya çalışacağım bekleyin.

Off Hocam off:) wallahi cevap vermeyeceğim ama sizinle bu konuyu tartışsam bana katılacağınızdan eminim ben.

ben size bulmaya çalışacağım bekleyin.[/QUOTE]

Teşekkür ederim.

BBTÜRKAY
12th July 2007, 17:43
Buldum
http://www.abcteach.com/directory/basics/grammar/verb_skill_sheets/

birde şu alıştırmalar var. tıklayın yükleyin

hulya
17th February 2008, 03:31
:):smiley3::smiley3:http://esl.about.com/ sanırım bu işinize yarayabilir, bakın uygun değilse yine araştırabilirim.Özellikle altta most popular kısmına bakarsanız..

hulya
17th February 2008, 03:39
:smiley3:ben ingilizce bilmiyorum nasil baslaya bilirim