Tam Sürüm Bilgini Göster : 3 aylık formasyon hakkında bilgii.. plss! :)
diill 12th July 2007, 04:23 öncelikle herkese merhaba..
ben yeni katıldım aranıza hatta yeni keşfettim bu muhteşem siteyi :)
hemde formasyonla ilgili bilgiyi googledan ararken..
kocaeli üniversitesi ing dil edb 2. sınıfı bitirdim ve önümde daha 2 yıl varken ne yapacağımı düşünme taşınma derdine girdim..
nerden alınabiliyor 3 aylık formasyon? ve şartları neler? ücreti? kontenjanı? bitirdikten sonra staj yapılması gerekiyor mu?
biz seneye 3. sınıf yazında konya selçuk düşünüyoruz ama pek bi bilgimiz yok ne yazıkki.. yardım ederseniz sevinirimm..
BBTÜRKAY 12th July 2007, 04:33 Sevgili Mustakbel Meslektaşım,
Bu tür sorulara en iyi cevapları verecek olanlar uyuyorlar ama yarına kadar ısrarla buraya yaz cevap gelir...
diill 12th July 2007, 04:46 inşallah uyanırlar :) ve ilgilenirler..
çok teşekkürler..
ya ben gerçekten çok mutlu oldum böyle bir sitenin varolduğuna... :)
BBTÜRKAY 12th July 2007, 04:49 Sana tiyo bir tane kurucu biri var bu sitenin adam evliya gibi bir şey adı Seyfettin=SeyfiHoca o bu konuları baya iyi bilir. Bu sitede Türkiyenin her yerinden adam-kadın var. Ha unutmadan buraya üye de bul ki iyilik yapmış olursun...:p
Muttalipisidan 12th July 2007, 11:07 formasyon ücreti 2 milyar ancak bu ücret sürekli ve üniversietden üniversiteye konya van ankara gazi kayseri ve bunun gibi birkaç üniversiet daha veriyo ancak formasyon ihtiyacı olan çok olduğu için ve kontenjanda sınırlı olduğu için formasyon başalr başlamaz gidip başvurmak gerekiyo bir örnek vereyim geçen sene konya ing. dili. ede. okuyan arkadaşım yetişemediği için kendi üniversitesinde verilen formasyonu alamadı
diill 12th July 2007, 18:32 çok teşekkürler gerçekten.. benim bir arkadaşım mezun oldu ide bölümünden ve şuan bildiğim kadarıyla konya selçukta formasyon alıyor.. 3 bin ytl diye duydum.. ama işte hiç bir şey kesin ve net değil bu çok gerginlik verici bir durum :( bir de formasyon aldıktan sonra staj zorunluluğu diye bir şey duydum.. umarım yanlış duymuşumdur çünkü 3 sınıfın yazında alıp da hangi ara staj yapacağım.. hiç bir fikrim yok :S:S
cansu89 21st July 2008, 20:20 öncelikle herkese merhaba..
kocaeli üniversitesi ing dil edb 2. sınıfı bitirdim ve önümde daha 2 yıl varken ne yapacağımı düşünme taşınma derdine girdim..
nerden alınabiliyor 3 aylık formasyon? ve şartları neler? ücreti? kontenjanı? bitirdikten sonra staj yapılması gerekiyor mu?
biz seneye 3. sınıf yazında konya selçuk düşünüyoruz ama pek bi bilgimiz yok ne yazıkki.. yardım ederseniz sevinirimm..
slm bn sana bişe sormak istıyorum ya bn bu sene gırdım sınava ve ingiliz dili ve edeıyatı okumak istıorum ama duyduuguma gore cok zor dıolar nasıl bolüm cok mu agır şimdiden tesekkurler
dilkOnur 21st July 2008, 20:34 acilen bu sorunun cevbını öğrenmem gerekiyo:D
Angie06 21st July 2008, 21:38 Evet bu soruyu bende merak ediyorum.Yanıtlayanlar olursa seviniriz:) -up:D
zishan 21st July 2008, 22:02 benm bi tanıdığım şuan konyada formasyon alıo 3 ay sürecek evet ve 3.5 milyar gibi bi miktar özel formasyon gibi bişe:Dparayı veren düdüğü çalyomu nedir..gir sitesine nosunu al ve ara bölümü sor bence:smiley2:
Hubub 21st July 2008, 22:17 3 ayl1k yaz ve güz dönemi oluyor.ücret bu y1l 3.250 idi selçukta.formasyon sonras1 staj zorunlulugu var.ister konyada ister baska yerde yapars1n.fakat konya d1s1 yapacaksan yaz1smalar sana ait. bu sene kura usülü belirlendi ögrenciler.ders say1s1 da artt1.
pınar_acar 21st July 2008, 23:06 öncelikle herkese merhaba..
meraba öncelikle hoşgeldin ve bence çok iyi yaptın bu siteye üye olarak:)ben de kocaeli üniversitesi ingiliz dili ve edebiyatı bu sene 3. sınıf bitti, şimdi çanakkaledeyim 18 mart üniversitesinden 3 aylık formasyon alıyorum, konyaya başvurmuştum ama konya bu sene kurayla aldı 150 kişi ve kura çıkmadı, çanakkaleye başvurduk bizde, amerikan kültürü ve edebiyatı, ingiliz dili ve edebiyatı gibi ingilizce eğitim gören bölümlerin 3. sınıfları yada mezun olanlar başvurabiliyor, ücret 3 milyar 3 taksitte ödüyoruz, güz ve yaz dönemleri var, kontenjan 80 kişi diye hatrlıyorum ve bu sene şöyle bir söylenti var, bu yıl 3 aylık formasyonlar son defa veriliyormuş o yüsden yığılma çokmuş ve artık alesle alıncakmış,gerçi bu söylenti her sene çıkıyor bence takmayın ve birçok üniversite veriyor formasyon ama uzun dönemlerde 1 ya da 1 buçuk yıl marmara, ege gibi ve ales istiyorlar ama yüksek bir puan değil, sormak istediğin bir şey olursa cevaplayabilirim:)
pınar_acar 21st July 2008, 23:11 yazmayı unutmuşum:) stajı, dersler bittikten sonra istediğin okulda yapabiliyorsun ben bu sene 1. dönem kocaeli de yapçam istediğim bir okulda belirlenen süre içinde sonra sertifikanı alabiliyorsun staj bittikten sonra
esra468 22nd July 2008, 14:44 peki bazı üniversiteler formasyonu 3 aylık kurslarla bazılarıda ales girip 1 yada 1.5 yılda mı veriyor?
esra468 22nd July 2008, 19:29 ???:smiley5::smiley5:
Hubub 22nd July 2008, 19:38 peki bazı üniversiteler formasyonu 3 aylık kurslarla bazılarıda ales girip 1 yada 1.5 yılda mı veriyor?
evet öyle veriyor.
esra468 22nd July 2008, 20:37 evet öyle veriyor.
o zaman formasyonun verilmesi üniversitelere göre değişiyor.ben 9 eylül ake yada çanakkale ide bölümlerini düşünüyorum acaba burdakilerde nasıl oluyo? 3 aylık formasyon veriyormu acaba 2 yerde???
pınar_acar 22nd July 2008, 20:43 o zaman formasyonun verilmesi üniversitelere göre değişiyor.ben 9 eylül ake yada çanakkale ide bölümlerini düşünüyorum acaba burdakilerde nasıl oluyo? 3 aylık formasyon veriyormu acaba 2 yerde???
evet üniversiteye göre değişiyor, 9 eylül hakkında bir bilgim yok ama 3 aylık formasyon veren üniversitelerin sayısı az benim bildiğim çanakkale ve konya var.
Orichi 22nd July 2008, 20:47 slm bn sana bişe sormak istıyorum ya bn bu sene gırdım sınava ve ingiliz dili ve edeıyatı okumak istıorum ama duyduuguma gore cok zor dıolar nasıl bolüm cok mu agır şimdiden tesekkurler
Forumu biraz kurcala.Sorularına cevap bulucaksın.Ahanda buraya yazıyorum:D
esra468 22nd July 2008, 21:13 gerçekten şaşırdım önceden tüm üniversiteler formasyonu okurken veriyor diye biliyordum.demek bazıları mezun olduktan sonra ales falan istiyo ve 1 -2 yıl sürüyo formasyonun alınması. peki niyeher üniversite tek bir yöntemle formasyon vermiyoda 3 aylık veya tezsiz yüksek lisan şeklinde veriyo?
Dilkopat 22nd July 2008, 21:16 gerçekten şaşırdım önceden tüm üniversiteler formasyonu okurken veriyor diye biliyordum.demek bazıları mezun olduktan sonra ales falan istiyo ve 1 -2 yıl sürüyo formasyonun alınması. peki niyeher üniversite tek bir yöntemle formasyon vermiyoda 3 aylık veya tezsiz yüksek lisan şeklinde veriyo?
gerçekten güzel bir soru ben de merak ediyorum..bizde hiçbir şeyin bir düzeni yok ki her yerde farklılık var özellikle bu formasyon meselesi insanı hasta eder walla..:D
esra468 22nd July 2008, 21:21 aynen öyle:D. tercihlerimi bu bilgilere göre şekillendirecem.acaba bu sene formasyon kalkıyor dedikleri 3 aylık formasyon veren üniversitelerin artık bu hizmeti vermemesi mi?:smiley5:
Dilkopat 22nd July 2008, 21:29 aynen öyle:D. tercihlerimi bu bilgilere göre şekillendirecem.acaba bu sene formasyon kalkıyor dedikleri 3 aylık formasyon veren üniversitelerin artık bu hizmeti vermemesi mi?:smiley5:
Gerçekten ortalıkta her türlü laf dolaşıyor kalktı kalkacak gibisinden...Doğru düzgün net birşey de yok...Senin durumunda olan çok kişi var.İnsan ne yapacağını bilemiyor harbiden...
sinem338 23rd July 2008, 15:07 arkadaslar bende bu yıl almanca ogretmenlıgıne gıdecem ingilizce ögretmenlıgı icın formasyon alabılecegım unıverssıteler nereler ve ucretlımı hepsı yardımcı olursanız cok sevınırım:)
esra468 23rd July 2008, 23:55 9 eylül ake bölümünü düşünüyorum .peki bu üniversiteden formasyon okurken alınabiliyor mu ya da mezun olunca yüksek lisans falan yapmak mı gerek??
esra468 24th July 2008, 00:10 :smiley5::smiley5::smiley5:
darkmirror 26th November 2008, 00:10 merhaba arkadaşlar
çanakkalede verilen 3 aylık formasyondan amerikan kültürü ve edebiyatı öğrencileri yararlanabiliyor mu? bu yıl çanakkaleden formasyon alan arkadaşlar bilgi verebilir mi bu konuda
gezer 30th November 2008, 15:26 merhaba
arkadaşlar çanakkale de 3 aylık formasyon verildiğini yeni duyuyorum.ne zaman veriliyor.başvuru zamanı ne zaman ve ne şartlar isteniyor.yardımcı olabilen olursa çok sevinirim.ayrıca aynı şeyleri konya için de bilen varsa yazabilir mi.sağolun.
|