Tam Sürüm Bilgini Göster : Karadeniz Teknik Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı

juliet
12th July 2007, 00:19
Resmi olarak 1993 yılında kurulan Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümü, 1999 yılının güz döneminde İngiliz Dili ve Edebiyatı Lisans Programı vermeye başlamıştır. Büyük hedeflerle yoluna başlayan bölümümüz, çok kısa sürede kapasitesini ispatlayarak 2001-2002 Eğitim- Öğretim yılı güz döneminde Uygulamalı Dilbilimi alanında Yükseklisans Programı açmıştır. Ayrıca, bölümümüz 2004-2005 Eğitim- Öğretim yılında İngilizce Öğretmenliği Sertifika Programı vermeye başlamıştır. Bölümümüz eğitim öğretim süresi hazırlıkla bereber 5 yıldır. Bölümümüzdeki toplam öğrenci sayısı 257’dir. Bireysellik ve öğrenci merkezli eğitime inanan bölümümüz, öğrencilerimize birinci ve ikinci yılda verilen ana derslerin yanı sıra diğer yıllarda bireysel tercihlere hitap eden birçok seçmeli ders sunmaktadır. Öğrencilerimiz kendilerini aktif bireyler olma yolunda çok şey katacak sunum ve projelerdende sorumludurlar. Ayrıca ihtiyaçlarına paralel olarak öğrenciler Amerikan veya İngiliz Edebiyatı, İngiliz Dili Öğretimi, Çeviri veya başka yabancı dillerden oluşan geniş bir ders seçme olanağına sahiptirler. Lisans öğrencilerimizin ikinci yıllarından itibaren kendi istekleri doğrultusunda bölümce verilen Fransızca, Almanca veya Rusça dersleri arasından ikinci bir yabancı dil almaları gerekmektedir. Bölümümüzün eğitim dili İngilizcedir. Bu amaçla yeni öğrencilerimizin birinci sınıfa başlayabilmeleri için bölümümüz tarafından yapılan Hazırlık Muafiyet Sınavını geçmeleri gerekmektedir. Hazırlık Muafiyet Sınavı geçme notu 80’dir. Sözkonusu sınavdan 80 alamayan öğrenciler bölüm tarafından yürütülen bir yıllık zorunlu hazırlık programına dahil edilirler.

Bu bölümden mezun olan bir ögrenci olarak kesinlikle tavsiye ederim.Ta Trabzonda kurulmuş, diger rakiplerine göre daha başından gei kaldıgını düşünerek başladıgım bu bölümden büyük bir memnuniyetle mezun oldum. Yönetimi ve kadrosu mükemmel insanlardan oluşuyor. İngilizce ögretmenligi sertifikası ( formasyon) ile ilgili aldıgım bilgi birikiminin yanı sıra, edebiyat derslerine mütakiben verilen Research Techniques, Language Teaching Methods, Applied Linguistics, vs seçmeli derslerin Kpss de çok faydasını gördüm ( ögrenciyken bu kadar faydalı olabilecegi aklıma gelmemişti..)5 sene çok güzel vakit geçirdim, İşinin uzmanı, çalışkan ve azimli insanlarla henüz yeni sayılabilcek bir bölümde egitimimi dopdolu geçirdigimi düşünüyorum. Hiç çalışmadan Kpds ye girdik en düşük notu alan ögrencimiz 85 aldı (Ben hiç çalışmadan ilk girişte 90 aldım), kpss de bile sevgili bölüm başkan yardımıcımız yrd. doç. Kasım Varlı hocamızın , ' Ögretmenlige yönelirseniz çok işinize yarayacak' deyip canla başla ögretmeye çalıştıgı o herbir kelime, gün geldi çoklarının yanında bir adım öne çıkmamızı sagladı..Şehri pek sevemedim, ama okulumu çok sevdim..Sanırım hiç unutamayacagım.Karadeniz de bulunmak isteyen arkadaşlara gözüm kapalı tavsiye edebilirim.KTÜ de başka bölümleri bilemem. Ama İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü harika çalışıyor ve çok donanımlı insanlar yetiştiriyor.Hiç birimiz açıkta kalmadık.Allah hocalarımızdan razı olsun..Henüz çok yeni ve keşfedilmedi, o yüzden deneyimlerimi paylaşmak istedim. Umarım bir fikir verebilmişimdir.

ALoNe...
26th July 2007, 20:48
çook tşk ederim paylaşımın için ben de ktü ile ilgili var mı diye bakıyodum :)buyuk ihtımalle bende burda okuyacagım başarı sıralamam tutuyo memleketimden uzak kalıyo dıye tercıhlerimin gerisinde tutmayı duşunuyodum ve kışın zor olur dıye ama ktü adı var ve güsel oldugunu duymuştum ama 5 yıl oldugunu duymamıştım ya ögrt. gibi
peki formasyon nasıl alcaz ?ayrıdan 1 sene daha mı ?sen nasıl aldın ?kolay mı ?paralı oldugunu duymuştum yanıtlarsan sevinirim şimdiden tşk

hard days
25th January 2008, 00:13
3. ve 4.sınıflarda belli bi ücret karşılığında veriliyo

e_altunoz
26th May 2008, 21:24
ktü'nün ing. dili edebiyatı bölümü hakkında daha fazla bilgi verebilecek olanlar varmı acaba. gitmek istediğim bir bölüm fakat üniversite konusunda tereddütlerim var.verdiği eğitim hakkında da pek bilgim yok:smiley9::smiley9:

Ofli_aKREP
26th June 2008, 01:47
eğitimi fena değildir diye düsünüyom .Nerden yaptın bu yorumu dersen:
Ben Trabzon'un Of ilçesinde liseyi bitirdim (bu yıl).Of'ta ktü nün bi fakültesi var orda ktü ing. dili ve ed. bölümü hocalarından bi hoca bizi çağırıp özel ders vermek istemişti gönüllü olarak.(ismi Melek hoca).Çok da iyi bi hcaydı yani bazı hocalar gibi paramı alayım gerisine karısmam düsüncesi yktu.Bişeyler öğretmeyi seven bi hocaydı.Ve de oldukça kaliteli bi hocaydı.Bu hoca hakkında bunları söyleyebilirm ancak.Diger hocalarını blmem.Üniversite de ck guzel bi üni. gerçekten eğer ktü ayarında bi puan alırsan diger üni.leri düsünme gel derim..

yeşilEriğim
28th July 2008, 14:16
yazdımm ama katünün adı olduğunu eğitimin iyi olmadığını söylüyor kuzenim orda okuyor ???kafam karışık açıkcası o mu yanlış düşünüyor acaba ?

akyazili
28th July 2008, 14:19
oooff oooffff ktü bitirdin beni

akyazili
28th July 2008, 14:21
ben daha üniversite kazanamadım ama 3 yıldır ktüye gidip geliyorum.bi çok arkadaşım var dil edebiyatta okuyan.bölüm güzel ama baya bi zorluyorlar.yani çalışsan bile hoca taktımı puan vermiyo.bu sene hazırlıkta kalan çok olmuş diye biliyorum.hele bide fehmi hoca varki kendisi arsinli işte:D

y_asi_
4th December 2008, 21:32
Mrb arkadaşlar,
Aranızda yeniyim... KTÜ İDE Son sınıftayım.. Üniversite geneli için aslında söyleyecek cok fazla bir lafım yok eğitim kalitesi açısından ya da bulunduğu şehir veya kampüs hayatı için.. diğer bölümlerden bildiğim bir kaçının eğitimi pek iç açıcı değil.. Ama iş İDE'ye gelince yiğidi öldürsek de hakkını vermek gerekir diye düşünüyorum.. Bölüm neredeyse tamamen student-centered dediğimiz genelde öğrenci arkadaşların sunumları derse aktif katılımları ile gerçekleşiyor... Evet azı hocaların (özellikl çeviri konusunda) takıntılı oldukları düşünülüyor.. Ama genel itibari ile yanlış bir düşünce olduğu kanaatindeyim...

Bu sene ilk Prof. una kavuştu bölümümüz ve Edebiyat ve Shakespeare alanında oldukça başarılı bir isim İbrahim Yerebakan.. hem görsel çehresini hem dersleri ve içeriklerini ve de işlenişlerini değiştirdi... Ve tabi bir de Amerikalı bi akademisyenimiz var...

Eğitim kalitesi yönünde sıkıntı çekmeden hatta hiç düşünmeden ilk sıralarda yazabileceğiniz bir bölüm.. Tabi ilk birkaç yıl (Hazırlık ve 1. sınıf) zorlanacaksınızdır. Hem şehre alışmaya hem ders işlenişlerine adapte olmaya... Malum liselerde pek birşey yapmadığımızdan...

Üniversite sosyal etkinlikler bakımından da oldukça zengin. gerekirse resmi sitesinden bakabilirsiniz...

Bölüm hakkında daha detaylı bilgi almak isteyen arkadaşlar özelden yazabilirler..

unleashead
6th December 2008, 19:46
Benim en büyük hedefim burası nedeni de karadenizli bile olmama rağmen fanatik trabzonsporlu olmam. Sırf 4 yıl boyu stadta mac izlemek için puanım daha iyi üniversiteleri tutsa bile burayı yazıcam.