juliet
12th July 2007, 00:19
Resmi olarak 1993 yılında kurulan Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümü, 1999 yılının güz döneminde İngiliz Dili ve Edebiyatı Lisans Programı vermeye başlamıştır. Büyük hedeflerle yoluna başlayan bölümümüz, çok kısa sürede kapasitesini ispatlayarak 2001-2002 Eğitim- Öğretim yılı güz döneminde Uygulamalı Dilbilimi alanında Yükseklisans Programı açmıştır. Ayrıca, bölümümüz 2004-2005 Eğitim- Öğretim yılında İngilizce Öğretmenliği Sertifika Programı vermeye başlamıştır. Bölümümüz eğitim öğretim süresi hazırlıkla bereber 5 yıldır. Bölümümüzdeki toplam öğrenci sayısı 257’dir. Bireysellik ve öğrenci merkezli eğitime inanan bölümümüz, öğrencilerimize birinci ve ikinci yılda verilen ana derslerin yanı sıra diğer yıllarda bireysel tercihlere hitap eden birçok seçmeli ders sunmaktadır. Öğrencilerimiz kendilerini aktif bireyler olma yolunda çok şey katacak sunum ve projelerdende sorumludurlar. Ayrıca ihtiyaçlarına paralel olarak öğrenciler Amerikan veya İngiliz Edebiyatı, İngiliz Dili Öğretimi, Çeviri veya başka yabancı dillerden oluşan geniş bir ders seçme olanağına sahiptirler. Lisans öğrencilerimizin ikinci yıllarından itibaren kendi istekleri doğrultusunda bölümce verilen Fransızca, Almanca veya Rusça dersleri arasından ikinci bir yabancı dil almaları gerekmektedir. Bölümümüzün eğitim dili İngilizcedir. Bu amaçla yeni öğrencilerimizin birinci sınıfa başlayabilmeleri için bölümümüz tarafından yapılan Hazırlık Muafiyet Sınavını geçmeleri gerekmektedir. Hazırlık Muafiyet Sınavı geçme notu 80’dir. Sözkonusu sınavdan 80 alamayan öğrenciler bölüm tarafından yürütülen bir yıllık zorunlu hazırlık programına dahil edilirler.
Bu bölümden mezun olan bir ögrenci olarak kesinlikle tavsiye ederim.Ta Trabzonda kurulmuş, diger rakiplerine göre daha başından gei kaldıgını düşünerek başladıgım bu bölümden büyük bir memnuniyetle mezun oldum. Yönetimi ve kadrosu mükemmel insanlardan oluşuyor. İngilizce ögretmenligi sertifikası ( formasyon) ile ilgili aldıgım bilgi birikiminin yanı sıra, edebiyat derslerine mütakiben verilen Research Techniques, Language Teaching Methods, Applied Linguistics, vs seçmeli derslerin Kpss de çok faydasını gördüm ( ögrenciyken bu kadar faydalı olabilecegi aklıma gelmemişti..)5 sene çok güzel vakit geçirdim, İşinin uzmanı, çalışkan ve azimli insanlarla henüz yeni sayılabilcek bir bölümde egitimimi dopdolu geçirdigimi düşünüyorum. Hiç çalışmadan Kpds ye girdik en düşük notu alan ögrencimiz 85 aldı (Ben hiç çalışmadan ilk girişte 90 aldım), kpss de bile sevgili bölüm başkan yardımıcımız yrd. doç. Kasım Varlı hocamızın , ' Ögretmenlige yönelirseniz çok işinize yarayacak' deyip canla başla ögretmeye çalıştıgı o herbir kelime, gün geldi çoklarının yanında bir adım öne çıkmamızı sagladı..Şehri pek sevemedim, ama okulumu çok sevdim..Sanırım hiç unutamayacagım.Karadeniz de bulunmak isteyen arkadaşlara gözüm kapalı tavsiye edebilirim.KTÜ de başka bölümleri bilemem. Ama İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü harika çalışıyor ve çok donanımlı insanlar yetiştiriyor.Hiç birimiz açıkta kalmadık.Allah hocalarımızdan razı olsun..Henüz çok yeni ve keşfedilmedi, o yüzden deneyimlerimi paylaşmak istedim. Umarım bir fikir verebilmişimdir.
Bu bölümden mezun olan bir ögrenci olarak kesinlikle tavsiye ederim.Ta Trabzonda kurulmuş, diger rakiplerine göre daha başından gei kaldıgını düşünerek başladıgım bu bölümden büyük bir memnuniyetle mezun oldum. Yönetimi ve kadrosu mükemmel insanlardan oluşuyor. İngilizce ögretmenligi sertifikası ( formasyon) ile ilgili aldıgım bilgi birikiminin yanı sıra, edebiyat derslerine mütakiben verilen Research Techniques, Language Teaching Methods, Applied Linguistics, vs seçmeli derslerin Kpss de çok faydasını gördüm ( ögrenciyken bu kadar faydalı olabilecegi aklıma gelmemişti..)5 sene çok güzel vakit geçirdim, İşinin uzmanı, çalışkan ve azimli insanlarla henüz yeni sayılabilcek bir bölümde egitimimi dopdolu geçirdigimi düşünüyorum. Hiç çalışmadan Kpds ye girdik en düşük notu alan ögrencimiz 85 aldı (Ben hiç çalışmadan ilk girişte 90 aldım), kpss de bile sevgili bölüm başkan yardımıcımız yrd. doç. Kasım Varlı hocamızın , ' Ögretmenlige yönelirseniz çok işinize yarayacak' deyip canla başla ögretmeye çalıştıgı o herbir kelime, gün geldi çoklarının yanında bir adım öne çıkmamızı sagladı..Şehri pek sevemedim, ama okulumu çok sevdim..Sanırım hiç unutamayacagım.Karadeniz de bulunmak isteyen arkadaşlara gözüm kapalı tavsiye edebilirim.KTÜ de başka bölümleri bilemem. Ama İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü harika çalışıyor ve çok donanımlı insanlar yetiştiriyor.Hiç birimiz açıkta kalmadık.Allah hocalarımızdan razı olsun..Henüz çok yeni ve keşfedilmedi, o yüzden deneyimlerimi paylaşmak istedim. Umarım bir fikir verebilmişimdir.