Tam Sürüm Bilgini Göster : Pamukkale Üniversitesi - İngiliz dili ve Edebiyatı
sinav_manyagi 11th July 2007, 18:28 merhaba herkese!!
Pamukkale üniversitesi İngiliz dili ve edebiyatı ve Pamukkale Üniversitesi ile ilgili bilgi verebilecek arkadaşlarımız var mı acaba??
İlginize ve yardımınıza şimdiden teşekkür ediyorum arkadaşlar...:icon_wave:
mavi_3037 11th July 2007, 20:33 İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI
İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı İngiliz Dili ve Edebiyatı Kursusu çalışmalarına 2001'de başladı. İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı öğretim kadrosunda , üç yardımcı doçent, 3 öğretim görevlisi ve iki araştırma görevlisi vardır. Hazırlık sınıfının ardından dört yıllık eğitim ilk senesinde İngilizce dil eğitimine büyük önem verilir. İkinci yılda 18. yy. şiiri, romanı ve düz yazısı üzerinde verilen dersler vardır. Üçüncü ve dördüncü yıllarda dersler sırasıyla, 19. ve 20. yy. edebiyatları üzerinde yoğunlaşmıştır. Bu iki yıl ayrıntılı olarak incelenmek üzere seçilen İngiliz Şiiri, roman ve tiyatro yazarlarına ek olarak, Amerikan Edebiyatından seçilen yazarlar da incelenmektedir. Ayrıca bir iki senede, çevir ve kompozisyon dersleriyle öğrencilerin İngilizce yazma becerilerini geliştirilmesine çalışılmaktadır. Öğrencilerin belli bir konuda araştırma ve inceleme yapabilmelerine sağlamak amacı ile özel bir çalışma olarak 8-10 bin kelimeli bir bitirme ödevi hazırlamaları gerekmektedir. Bu bölümden mezun olan öğrenciler üniversitelerde, Dışişleri Bakanlığında, bankalarda, turizm isletmelerinde ve çeşitli özel okul ve şirketlerde öğretim elemanı ve dil bilen eleman olarak görev yapmaktadır.
İngilizce öğretmenliği hakkında bi bilgi bulamadım,bölümü tanıtan bi yazı yok sanırım.kendi bildiklerimi söylemek gerekirse ingiliz dili ve edebiyatında okumak zor deniliyor ama her işin bi zorluğu vardır ;) öğretmenlik bölümü ise daha geçen sene açıldı ve çeşitli illerden çok rağbet gördü.;)öğrencilik hayatı ise rahat yaşanır denizlide.yani diğer illere kıyasla daha ucuz ve rahattır.üniversite olması dolayısıyla da öğrenci şehri denilebilecek bi yer.tabi ki bazı olumsuzlukları da olabilir kişiden kişiye göre değişebilir ama ii bi eğitim alınacağına inanıyorum paü de.eğitim fakültesi kampüs ten biraz ayrı ama yakın bi zamanda kampüse taşınacağını duydum.ayrıca yurt dışı imkanları da olan bi üniversite.yani erasmus gibi programları kastediyorum.Dil edebiyat kınıklı kampüsünde,eğitim fakültesi ise incilipınar kampsünde bulunmakta.geçen sene ingilizce öğretmenliğini en son 340 civarında kapatmıştı.bildiklerimi aktarmaya çalıştım.ama daha ayrıntılı bi araştırma için sitesini mutlaka görün derim. :)
www.pamukkale.edu.tr
sinav_manyagi 11th July 2007, 20:40 İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI
İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı İngiliz Dili ve Edebiyatı Kursusu çalışmalarına 2001'de başladı. İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı öğretim kadrosunda , üç yardımcı doçent, 3 öğretim görevlisi ve iki araştırma görevlisi vardır. Hazırlık sınıfının ardından dört yıllık eğitim ilk senesinde İngilizce dil eğitimine büyük önem verilir. İkinci yılda 18. yy. şiiri, romanı ve düz yazısı üzerinde verilen dersler vardır. Üçüncü ve dördüncü yıllarda dersler sırasıyla, 19. ve 20. yy. edebiyatları üzerinde yoğunlaşmıştır. Bu iki yıl ayrıntılı olarak incelenmek üzere seçilen İngiliz Şiiri, roman ve tiyatro yazarlarına ek olarak, Amerikan Edebiyatından seçilen yazarlar da incelenmektedir. Ayrıca bir iki senede, çevir ve kompozisyon dersleriyle öğrencilerin İngilizce yazma becerilerini geliştirilmesine çalışılmaktadır. Öğrencilerin belli bir konuda araştırma ve inceleme yapabilmelerine sağlamak amacı ile özel bir çalışma olarak 8-10 bin kelimeli bir bitirme ödevi hazırlamaları gerekmektedir. Bu bölümden mezun olan öğrenciler üniversitelerde, Dışişleri Bakanlığında, bankalarda, turizm isletmelerinde ve çeşitli özel okul ve şirketlerde öğretim elemanı ve dil bilen eleman olarak görev yapmaktadır.
İngilizce öğretmenliği hakkında bi bilgi bulamadım,bölümü tanıtan bi yazı yok sanırım.kendi bildiklerimi söylemek gerekirse ingiliz dili ve edebiyatında okumak zor deniliyor ama her işin bi zorluğu vardır ;) öğretmenlik bölümü ise daha geçen sene açıldı ve çeşitli illerden çok rağbet gördü.;)öğrencilik hayatı ise rahat yaşanır denizlide.yani diğer illere kıyasla daha ucuz ve rahattır.üniversite olması dolayısıyla da öğrenci şehri denilebilecek bi yer.tabi ki bazı olumsuzlukları da olabilir kişiden kişiye göre değişebilir ama ii bi eğitim alınacağına inanıyorum paü de.eğitim fakültesi kampüs ten biraz ayrı ama yakın bi zamanda kampüse taşınacağını duydum.ayrıca yurt dışı imkanları da olan bi üniversite.yani erasmus gibi programları kastediyorum.Dil edebiyat kınıklı kampüsünde,eğitim fakültesi ise incilipınar kampsünde bulunmakta.geçen sene ingilizce öğretmenliğini en son 340 civarında kapatmıştı.bildiklerimi aktarmaya çalıştım.ama daha ayrıntılı bi araştırma için sitesini mutlaka görün derim. :)
www.pamukkale.edu.tr
teşekkürler!!
Sefcell 11th July 2007, 21:36 Birde burda 2 vize 1 final olduğunu duymuştum
Aytekk 3rd June 2008, 16:34 Öğretmenlikte okuyan arkadaşlar varsa yazsalar çok makbule geçer
seether 12th June 2008, 13:54 ayrıca hazırlık oldugunuda biliyorum
zalimyar 17th June 2008, 18:22 benim arkadaşım okuyor. bana kesinlikle burayı yazma dedi
KUTUP YILDIZI 17th June 2008, 18:28 bence kesinlikle okuyan aklı başında birileriyle konuş. burada şunuda unutma sen ne yapmak istiyorsun. eğer akademik kariyer düşünüyorsan hocalarının yaptıgı makale ve yayınlandıgı kurumları arastır. sevgılerımle
Blue 17th June 2008, 18:28 benim arkadaşım okuyor. bana kesinlikle burayı yazma dedi
Peki neden?
Aytekk 13th July 2008, 19:20 Pamukkale ile ilgili nedense pek iyi şeyler söylemiyorlar başka blümde bir okuyan arkadaşım var onun söylediğine göre okulu bırakıp giden çokmuş ama tabi bölümden olmadığı için daha ayrıntılı bilgi alamadım. Bir de denizlinin dışına doğru üniversite galiba bilemiyorum nasıldır yaşam standatları
CaNsu. 18th July 2008, 23:57 arkadaslar benim sıralamam pau ing öğretmenliği tutuyor o yüzden edebiyat yerine bu bölümü yazmak istiyorum sizce iyi bir tercih mi olur ank ing dili de istiorum cok kararsızm yardımcı olurmusnuz:(
Bilgiyayar 19th July 2008, 15:03 Arkadaşlar pamukkale ide nasıldır,yazacağım tercihe,bir ünide öğretim kadrosunda prof.dr olmaması bir eksikmidir?
{schakal] -mod 16th August 2008, 16:41 fosmasyon da vermiyor sanırım
carped1em 16th August 2008, 16:51 evet duyduguma göre formasyon vermiolar belki 4 sene içerisnde bişiler değişir inş.
balahatun 16th August 2008, 21:02 arkadaşlar paü de okuyorum ve yazmayın demeleri çok doğru çok çok çok zor bir bölüm boğaziçi daha kolay iannaın bana ve not vermiyorlar çünkü düşük not verip daha çok çalışmamızı bekliyorlar okulu bırakıp kaçanlar çok oldu herkes öss ye tekrar girdi formasyon veriyorlar bu sene vericekler sadece 3lere ve 4 lere ama vermeyebilirlerde bunun sebebi bölüm başkanımız formasyon almamızı istemiyor ve kompleksli hocalar çok ayrıca hazırlşık sınavı da iananılmaz zor oluyor saolsun bir hocamız var öyle sorular hazırlıyorki okuldaki diğer ingilizce hocaları bile çözemiyor mesela sorulardan biri şuymuş geçen sene şu anda buranın bir edebiyat dünyası olduğunu düşün sence bu pencereler neyi sembolize ediyor tabi sınavlar ingilizce ve 2 gün sürüyor hazırlık sınavı yani diğerleri 2 hafta ya da 9 gün ve bütünlemem yok ki bu çok kötü yaz okulu var ki bu daha kötü para kaznmak için öğrenci bırakıyorlar kampüs şehir dışında değil kınıklıda ve ulaşım çok kolay denizli ise berbat bir şehir gelişmemiş etkinlik falan yok fakat ingilizce öğretmenliği çok kolay dil edebiyat zor öğretmenlikte gez dolaş geç edebiyatta da 24 saat çalış fakat kal böyle işte başka merak ettikleriniz varsa sorabilrisiniz
dery_90 16th August 2008, 21:12 ya ben pau ide'yi kazandım su anda cok korkuorum bu yazdıklarınız gercekten gözümü cok korkuttu.biraz hazırlık sınavı hakkında bilgi verirseniz sevinirim.şimdiden sağolun
balahatun 16th August 2008, 21:32 şimdi sınav da ilk başta listenig var size teypten bi kaset dinletiolar dinlerken aynı anda önünüzde bulunan soruları dinlediğiniz şeye göre cevaplamanız gerekiyor sonra 40 tane falandı sanırım(sınava 2006 da girdiğim için) yds deki gibi sorular var clauze test falan gibi paragraf soruları gramer sorular etc sonra kompozisyon yazmanız grekecek işte bu çok önemli çünkü sınavı yapan hocamız genelde mine ve yavuz hocalar oluyor gramere çok öenm verirler ve anlatım gücünüze nasıl anlatıyorsunuz grameri yazıuda nasıl kullanıyorsunuz falan sonra ki gün speaking sınavı olur bu sınavda 2 ya da 7 tane hoca vardır teker teker odaya alıp öğrencilerle ingilizce konuşurlar resim gösterip bunu anlat derler ya da bir parça okutup bu konuda ne düşünüyo4sun derler ya da topic verip bu konu hakkında konuş derler mesela hazır yemekler gibi konular olur ya da yukarıda bahsettiğim tarzda sorular olur sonra da 70 alırsan geçersin alamazssan hazırlık okursun
carped1em 16th August 2008, 23:48 ya inş. sölediklerinde biraz olsun abartı vardır bnde pamukkale ide yi kazandım...söledklerni duyunca sasırdm walla
balahatun 17th August 2008, 00:22 umarım sizin döenminiz daha kolay olur fakat gerçekten abartmıyorum ben de ilk defa duyduğumda okula yeni başladığımda çok abartıyorlar diye düşünmüştüm ama maalesef ve ben okula başladığımda önceki döenmlerden daha kolay demişlerdi siz düşünün artık ama madem kazndınız artık iyi yönlerini görmeye çalışın mesela bu yıl yeni binada d blokta eğitim görücez ve diğer binadan daha sıcak olucakmış istanbuldan iki yeni öğretmen gelicekmiş bu demek oluyorki zor hocalar bazı dersleri bu hocalara vericek ve paü nün eğitimi bir çok üniversiteye göre çok daha iyidir yani onların3. sınıfta aldıkları dersi biz 1. sınıfta alırız falan
inspire 17th August 2008, 00:29 paü güzel bir çok üniversiteye göre yerleşimi ve olanakları çok iyi ama denizli çok sıkıcı bir şehir.
balahatun 17th August 2008, 00:40 paü de olanak mı var ki? varsa bile ide okuyanların vakti yok bence okadar iyi bir üniversite değil kantini falan berbat büt yok herşey hocaların keyfine kalmış kışın soğuk bi ara bizim binada kalorifer yakmıyorlardı denizlide çok kötü aradığın hiç bir şeyi bulamıyorsun
carped1em 17th August 2008, 14:05 peki bi sorum olacak tek bi iyi yanı yokmu bu şehrin veya üniversitenin????
balahatun 17th August 2008, 15:01 var tek iyi yanı o kadar çok çalışıyorsun ki sonunda birsürü şey öğrenmiş olacaksın ve diğer ide okuyanlardan bilgi bakımından daha üstün olacaksın şehrinse tek bir iyi yanı bile yok türkiyenin en pahalı şehri olduğu söyleniyor öğrenci olunca bi de daha çok kazıklamaya bakıyorlar bir de yurtları diğer okullarınkine göre daha iyiymiş ben yurtta kalmıyorum fakat yurtta kalanlar söylüyor
carped1em 17th August 2008, 17:29 hmm anladım snin orda kaçıncı senen peki?
carped1em 25th August 2008, 19:16 ohooo yıllar önce bi soru sormştm bn:P
ulkuum 25th August 2008, 20:53 pamukkale yi pek tavsiye etmem arkadaşlar ingilizce öğretmenliği iyi de ide bayağı kötü çok çok çok zor tahmin bile edemezsiniz
|