Tam Sürüm Bilgini Göster : Tense Sorusu-Metu Get Ready Proficiency Exam
yvural 11th July 2007, 11:27 Sorunun doğru cevabı ve yorumunuzu merak ediyorum.
An Austrian monk, Gregor Mendel, developed the fundemantal principles that --------- the modern sicence of genetics
a)would become b) will have become c)had become d)was becoming
Metal 11th July 2007, 11:35 ilginç bir soru.. A would become derdim ama adj. cls. içindeki çeviri biraz hassas, sizi yanlış yönlendirmek istemem
yvural 11th July 2007, 11:37 would+Verb Past habit dışında hangi anlamlarda kullanılıyor ?
DivingDeep 11th July 2007, 11:38 bence C had become. diğerlerine göre daha mantıklı geldi.avusturyalı rahip,Groger mendel temel prensipleri geliştirmiş ,genetiğin modern bilimi olmuş. diye açıklama çıkardım ama bir eksiklik var gb yoksa ben mi yanlış çevirdim.
Metal 11th July 2007, 11:39 would+Verb Past habit dışında hangi anlamlarda kullanılıyor ?
Hemen aklıma gelen action verb'lerde ability anlamı var..
DivingDeep 11th July 2007, 11:40 would 'un diğer kullanım yerlerini bilmediğim için tam anlam veremedim.gerçi had become da olmaz.would become açıklanırsa sevinirim.:confused:
yvural 11th July 2007, 11:47 would 'un diğer kullanım yerlerini bilmediğim için tam anlam veremedim.gerçi had become da olmaz.would become açıklanırsa sevinirim.:confused:
Had become olabilmesi için geçmişte referans noktası şart değil mi ?
DivingDeep 11th July 2007, 11:52 Had become olabilmesi için geçmişte referans noktası şart değil mi ?
dediğim gb had become da olmaz ama would anlamını da böyle görmediğim için o kaldı geriye aklımda.:confused:
Metal 11th July 2007, 12:01 Efe Cevher hocamız şu anda on line, bu soruya bakabilse ne güzel olur?
katie 11th July 2007, 12:22 gelecekte genetik bilimi olacak önemli prensipleri geliştirdi diyor.bana biraz da şu örnektekine benzer bir anlam taşiyormuş gibi geldi
she said she would join us later.tabi tamamen kendi fikrim
KemalKasap 11th July 2007, 12:22 An Austrian monk, Gregor Mendel, developed the fundemantal principles that --FUTURE meaning--- the modern sicence of genetics
a)would become
hüllya 11th July 2007, 12:24 merhabalar sorunun cevabı bence c şıkkıdır.
yvural 11th July 2007, 13:06 An Austrian monk, Gregor Mendel, developed the fundemantal principles that --FUTURE meaning--- the modern sicence of genetics
a)would become
mümkünse cevabınız hakkında yorumunuzu alabilirmiyim.
Dj_YuSuF 11th July 2007, 13:22 Sorunun doğru cevabı ve yorumunuzu merak ediyorum.
An Austrian monk, Gregor Mendel, developed the fundemantal principles that --------- the modern sicence of genetics
B şıkkının olması için future tense te bir by the time gibi ifade gerekmektedir ki zaten that clause past olduğundan future meaning would ile verilebilir.
C olması için that clause cümlesindeki had become develop eyleminden önce gerçekleşmesi gerekirdi. Halbuki bu soruda developed eyleminden sonra gerçekleşen bir become vardır.
D olmaz. Çünkü burada bir relative clause var ve principles çoğul fakat was tekildir.
A olur. Would future anlam katmaktadır. Bu bakımdan diğerlerinin önüne de geçer.
Cümlenin aslı ise şu şekildedir;
Gregor Mendel, who is an Austrian monk, developed the fundemantal principles that would become the modern sicence of genetics.
Spartakus 11th July 2007, 13:29 Sorunun doğru cevabı ve yorumunuzu merak ediyorum.
"would become" =future in the past anlamında. Bu gibi diğer kalıplarda war : "was going to / was to verb / was to have+verb3 / was verbing etc...
Avusturyalı rahip, Gregor Mendel, (ileride) modern genetik bilimi olacak temel ilkeleri geliştirdi.
Bir başka örnek :
In 1992 Kili met the woman of his life that would make him truly happy in the coming years.
Kili, 1992'de ileride onu gerçek anlamıyla mutlu edecek olan hayatının kadınıyla tanıştı. (Vay yağcı Kili vay!)
serdarende 11th July 2007, 13:45 bu prensiplerin daha sonra modern genetik bilimini oluşturacağı söyleniyor.
A: would become ( future in the past )
C şıkkı olamaz çünkü o zaman daha önceden bilim halini almış sonra da bu adam prensipleri oluşturmuş anlamı çıkar bu da saçma olur.
KemalKasap 11th July 2007, 14:00 mümkünse cevabınız hakkında yorumunuzu alabilirmiyim.
Pardon ofis dışındaydım. Aslında cevabım açık.
Gregor Mendel, genetik biliminin temelini oluşturaca prensipleri getirmiş.
develop olsaydı will become gelecekti. Past olduğu için would gelmiş.
ilkayyy 11th July 2007, 14:13 evet kesinlikle would become ama
would yerine was going to kalıbıda kullanılır denmiş ya hani üstte was going to nun yapacaktı ama yapmadı anlamı yokmu
yani olumsuzluk var sürekli dimi
e o zaman would=was going to diyemeyiz
dimi?
yanlış mı biliorum ya
yvural 11th July 2007, 14:19 evet kesinlikle would become ama
would yerine was going to kalıbıda kullanılır denmiş ya hani üstte was going to nun yapacaktı ama yapmadı anlamı yokmu
dimi?
yanlış mı biliorum ya
"was going to"
kalıbı geçmişte iptal edilmiş (CANCELLED) olaylar için kullanılıyordu hatırlayabildiğim kadarıyla
DivingDeep 11th July 2007, 14:25 geçmişte planlanılmış ama yapılmamış eylemlerde kullanılır bence.
Henry-Waldo 11th July 2007, 15:43 evet kesinlikle would become ama
dimi?
yanlış mı biliorum ya
"was/were going to" yapısının yalnızca o anlamı yok. Yukarıda belirtilen future in the past bağlamında "will"'in past"ı "would" un eş anlamlısı olarak da kullanılır.
Hangisini kullanacağımız konusunda, yani "yapacaktı ama yapmadı" anlamında mı yoksa "yapacaktı ve de yaptı" anlamında mı diye, onu metindeki bağlam belirler. "yapacaktı ama yapmadı" bağlamında metinde yapmadığına dair ipucu vardı. örneğin "but" falan gibi. :)
sbaltaci 11th July 2007, 16:29 KATIE' ye verdiği örnekte kesinlikle katılıyorum ve cevap "A".
ilkayyy 11th July 2007, 18:47 evet işte bende onu diorum bu son iki yorumda doğru yani would eşit değildir was going to yapısına bunu demek istedim bende orda arkadaş yanlış yazmış was going to ve diğer yazdıkları ok biribirine eş anlamlar ama would onlardan ayrı bi anlam çıkarır ortaya diorum ki bundan eminim
Femme Fatale 11th July 2007, 19:22 Sorunun doğru cevabı ve yorumunuzu merak ediyorum.
cevap A şıkkı.Bu soruyu çözdüğümü hatılıyorum.
darksoul 11th July 2007, 20:04 haklısın gözem cevap a gibi ama soruyu hatırlayamadım gerçi hangi soruyu hatırladım ki bunu hatırlıyemm....şimdi tekrar yds ye girsem yine aynı soruları sorsalar ben dünden unuttum;)
sengulmehmet22 23rd July 2007, 01:39 slm arkadaslar bu sorunun oncelikle cevabini soyleyeyim: A. Cunku olay gecmiste olmus ve yargi gecmiste kalmis yalniz gecmis zamanin icerisinde bir gelecege gonderme var bu yuzden will olacak ikinci kisim yalniz developed fiilinden dolayi da zaman uyumu bakimindan will degilde past formu olan would kullanilir. Would sadece gecmise dayali habitlerle kullanilmaz. Basarilar.. mehmet SENGUL
fleetofree 9th September 2007, 17:33 bence had become kesinlikle olmaz cünkü önce gelistirmiş olmalı ki modern genetik biliminin temel prensiplerini olustursun.bu secenegi söylersek önce olusturmus sonra gelistirmiş anlamına gelir ki bu mantıksız olur.bence cevap would become. cevirisi de söyle;...modern genetik biliminin temelini olusturacak olan temel prencipleri gelistirmiştir.
Umit Hoca 12th September 2007, 02:03 "was going to"
kalıbı geçmişte iptal edilmiş (CANCELLED) olaylar için kullanılıyordu hatırlayabildiğim kadarıyla
was going to da plan yaparız sonra bu planı iptal ederiz, aynı sey Turkecemizde de vardır mesela bem dün okula gidecektim burdan ne anlarız okula gitmedim, aynı şeydir i was going to go to school yesterday :)
|