Tam Sürüm Bilgini Göster : netyds-paragraf tamamlama

bugaboo
10th July 2007, 15:08
Safety is an on going issue in all our lives, for ourselves, our children and our indoor monkeys. _______. For this reason, it's useful to review some safety precautions aimed at young children if yours is an indoor monkey thet will have some freedom in your house.

a)At what age of development do monkeys acquire the ability to open doors and drawers.
b)It is very common for household rabbits to chew electrical cords.
c)Not all monkeys chew on electrical cords when they are not plugged in.
d)Monkeys differ from species to species in intelligence,strength and ability.
e)New monkey owners need to be especially aware of the trouble that a monkey can cause.

Açıklayarak cevap verirmisiniz..

dilekdemir89
10th July 2007, 15:18
ne garip soruymuş eleye eleye B kaldı A da soru gibi sorduğu için uyduramadım parçaya C deki de biraz tepeden inme geldi D şıkkı direk maymunlardan bahsetmiş E de maymun sahiplerinden bahsetmiş ama sorudaki monkeyin informal kullanımı yani soruda mamunlardan değil de insanlardan bahsetmiş. Aslında B de pek uymuyo bence ama???

Vasudeva
10th July 2007, 15:22
e)New monkey owners need to be especially aware of the trouble that a monkey can cause.

bana e şıkkı doğru gibi geldi.

Metal
10th July 2007, 15:24
A derdim. Maymunların kapıyı açıp dışarı çıkabilme yeteneklerini elde etmeleri.... for this reason olmalı.

dilekdemir89
10th July 2007, 15:24
bu netyds lise 2 mi 3 mü? hangi sayı?

Aksun
10th July 2007, 15:25
Sorunun garipliğine hemfikir olmakla beraber B yanıtına katılmıyorum. Bence olsa olsa D olur. O da olmazsa A olur.

Metal
10th July 2007, 15:28
ne garip soruymuş eleye eleye B kaldı A da soru gibi sorduğu için uyduramadım parçaya C deki de biraz tepeden inme geldi D şıkkı direk maymunlardan bahsetmiş E de maymun sahiplerinden bahsetmiş ama sorudaki monkeyin informal kullanımı yani soruda mamunlardan değil de insanlardan bahsetmiş. Aslında B de pek uymuyo bence ama???

Tavşanların evdeki elektrik kablolarını çiğnemesi ile nasıl bir bağlantı kurdun?

dilekdemir89
10th July 2007, 15:34
Tavşanların evdeki elektrik kablolarını çiğnemesi ile nasıl bir bağlantı kurdun?

aslında tavşanlar konu dışı ama ...for household rabbits to chew electrical cords ifadesi for this reason'daki this i karşılıyo. Bence soruda düzgün cevap yok ama diğer şıkların olabilirliği yok bence monkey'in anlamıyla oynamışlar bikaç şıkta da maymun anlamını baz alarak şık vermişler ama bence sorudaki monkey yaramaz çocuk demek onu da aimed at young children if yours is an indoor monkey ifadesinden çıkardım

Aksun
10th July 2007, 15:38
aslında tavşanlar konu dışı ama ...for household rabbits to chew electrical cords ifadesi for this reason'daki this i karşılıyo. Bence soruda düzgün cevap yok ama diğer şıkların olabilirliği yok bence monkey'in anlamıyla oynamışlar bikaç şıkta da maymun anlamını baz alarak şık vermişler ama bence sorudaki monkey yaramaz çocuk demek onu da aimed at young children if yours is an indoor monkey ifadesinden çıkardım

Galiba haklısın. Sözlükte monkey yaramaz çocuk anlamında var. O zaman A şıkkı galiba...

a.ebru
10th July 2007, 15:39
bence e şıkkı olmalı.. o da pek uygun değil ama kötünün iyisi işte..

dilekdemir89
10th July 2007, 15:40
Galiba haklısın. Sözlükte monkey yaramaz çocuk anlamında var. O zaman A şıkkı galiba...

aslında A güzel olurdu ama soru şeklinde sormuş o zaman for this reason'daki this nolcak? hangi this?

bugaboo
10th July 2007, 15:41
bu netyds lise 2 mi 3 mü? hangi sayı?

lise2 sayı 6

Aksun
10th July 2007, 15:42
aslında A güzel olurdu ama soru şeklinde sormuş o zaman for this reason'daki this nolcak? hangi this?

A şıkkındaki soru şekli değil bence...

extraordinary17
10th July 2007, 15:43
Safety is an on going issue in all our lives, for ourselves, our children and our indoor monkeys. _______. For this reason, it's useful to review some safety precautions aimed at young children if yours is an indoor monkey thet will have some freedom in your house.

a)At what age of development do monkeys acquire the ability to open doors and drawers.

paragrafta ana tema olarak güvenlikten ve güvenliğin tüm hayatımız boyunca sürekli var olanbir konu olduğundan bahsetmiş ve örnek verirken evcil maymunları da vermiş ve boşluktan sonra evcil maymunlardan bahsetmiş ,bi kere monkey li olmayan bütün şıklar elenir daha sonra içinde hem güvenliği hisettirecek hemde monkeyin varolduğu şıka yönelinirD seçeneği çok genel konuyla ilgili değil B şıkkı zaten omaz tavşanlrdan sözediyor C şıkkıda sonraki gelen cümleyle uyuşmuyor hem burdada çok genel bir ifade var ve böle diyen bi insan daha sonra bunla ilgili açıklama yapması gerekirdi.E şıkkındada yeni maymun sahiplerine öğüt veriyor oysa burda yeni eski mesele değil A ŞIKKInda maymunun çekmeceleri kapıları açması onun ev maymunu olduğunu gösterir ve çekmecelerin açılması kapıların açılması bir sorundur bebeği ola aileler için bunun içinde önlemler alınması şarttır bence CEVAP A ŞIKKIDIR

Metal
10th July 2007, 15:43

yaramaz çocuk olarak düşünmekte haklısın Dilek, ama buda A seçeneğini çürütmüyor bence... çocukların dışarı çıkabilmelerine karşı önlem alınması falan

dilekdemir89
10th July 2007, 15:44
lise2 sayı 6

geçen yılki sayısında da varmış bu soru ben de diyorum tanıdık geliyo diye =) o zaman da yanlış yapmışım şimdi de yanlış yaptım:D

dilekdemir89
10th July 2007, 15:46
A şıkkındaki soru şekli değil bence...

soru işte hocam bi tek soru işaretini koymamış bugaboo.

At what age do monkeys acquire the ability to open doors and drawers?

Metal
10th July 2007, 15:46

this..... acquire bence..

dilekdemir89
10th July 2007, 15:47
yaramaz çocuk olarak düşünmekte haklısın Dilek, ama buda A seçeneğini çürütmüyor bence... çocukların dışarı çıkabilmelerine karşı önlem alınması falan

anlaşma yapalım sorunun cevabı yok diyelim:D A bence de güzel bi şık ama soru şeklinde vermiş sonraki this açıkta kalıyo o zaman :confused:

bugaboo
10th July 2007, 15:48
geçen yılki sayısında da varmış bu soru ben de diyorum tanıdık geliyo diye =) o zaman da yanlış yapmışım şimdi de yanlış yaptım:D

bu soruyu bende 2.kez çözüyorum ve hala anlamadım. monkey yaramaz çocuk mu maymun mu ne..cevap çok alaksız çünkü.

dilekdemir89
10th July 2007, 15:51
this..... acquire bence..

Türkçe'ye çevirince bile olmuyo ki o zaman:

Güvenlik kendimiz için de, çocuklarımız için de, yani herkesin hayatında önemli bir konudur.( ongoing in anlamına bakmak zor geldi de).Ufaklıklar tam olarak kaç yaşında geldiklerinde kapı, çekmece vs yi açabilirler? Bu nedenle, .....

yani bilmiyorum bence bu şekilde olmaz ama siz neye göre düşündünüz siz de kendinize göre çevirseniz? anlayabilirim belki

dilekdemir89
10th July 2007, 15:51
bu soruyu bende 2.kez çözüyorum ve hala anlamadım. monkey yaramaz çocuk mu maymun mu ne..cevap çok alaksız çünkü.

bence de:confused: :confused:

Metal
10th July 2007, 15:53
anlaşma yapalım sorunun cevabı yok diyelim:D A bence de güzel bi şık ama soru şeklinde vermiş sonraki this açıkta kalıyo o zaman :confused:

Dediğini anlamadım ama anlaşma yapalım diyorsan YDS deki başarının şerefine okey anlaştık.

KemalKasap
10th July 2007, 15:53
Maymunlar cehennemi???

Hiç bir yorum getiremiyorum. Sanırım biraz dinlenip akşam bakacağım..

DivingDeep
10th July 2007, 15:54
bence maymunlar kapıyı açabilme kabiliyeti geliştiği zaman o nedenden sahiplerinin -küçük çocuğu olan- önlem almasından bahsetmiş. A şıkkı bence:confused:

bugaboo
10th July 2007, 15:55
soru işte hocam bi tek soru işaretini koymamış bugaboo.

At what age do monkeys acquire the ability to open doors and drawers?

dergide de soru işareti yok dikkat etmemişim ama olmalı bencede.

dilekdemir89
10th July 2007, 15:56
Dediğini anlamadım ama anlaşma yapalım diyorsan YDS deki başarının şerefine okey anlaştık.

o zaman yapmayalım adil olmaz siz yds ye girmediniz ki. Dedim ki şöyle çevireyim kısaca: A şıkkı soru şeklinde değil de düz cümle şeklinde olsaydı aslında hiç de fena sayılmazdı aam böyle olunca for this reason daki this açıkta kalıyo gibi

Metal
10th July 2007, 15:56
Türkçe'ye çevirince bile olmuyo ki o zaman:

Güvenlik kendimiz için de, çocuklarımız için de, yani herkesin hayatında önemli bir konudur.( ongoing in anlamına bakmak zor geldi de).Ufaklıklar tam olarak kaç yaşında geldiklerinde kapı, çekmece vs yi açabilirler? Bu nedenle, .....

yani bilmiyorum bence bu şekilde olmaz ama siz neye göre düşündünüz siz de kendinize göre çevirseniz? anlayabilirim belki

valla çok sıcak çevirmeyeyim şimdi boşver anlaştık nasıl olsa..

dilekdemir89
10th July 2007, 15:57
dergide de soru işareti yok dikkat etmemişim ama olmalı bencede.

benimkinde var geçen yıl almıştık. Sen bu yıl lise 2'ydin heral. Her sene aynı soruları mı çözüyoruz yoksa:D

dilekdemir89
10th July 2007, 15:58
Bence bu soruyu NETyds'ye e-maille ben bazen öyle yapıyodum geçen yıl muhtemelen açıklama gelir sen de bizle paylaşırsın o zaman:p

Henry-Waldo
10th July 2007, 15:58

İlginç bir soru? Net Yds'nin böyle bir soru hazırlamış olduğuna ya da denetimden geçtiğine inanmak zor! Şayet soruyu gönderen arkadaş soru kökünün hepsini yazmışsa toplamda üç cümleden oluşan bir pragraf tamlama sorusu, ilginçliğin birinci yanı bu. İkinci yanı, şayet cümleler uzun tutularak klasik 5 cümleli paragraf tamlama soru anlayışına gerek olmadığı söylenirse bunun sınava hazırlama mantığı ile gerek uzun cümleler ve gerekse cohesion mantığı açısından eksik kalıyor düşüncesindeyim. Seçeneklerde en makul gözüken "e" seçeneği bir sonraki cümlede "for this reason" başlayan sonuç cümlesine nasıl bir sebeb oluşturuyor çok müphem. ya da diyelim ki "a" seçeneği daha uygun. Bir soru cümlesinin sonunda muhakkak soru işareti olmalı. Soru sorup arkasından cevabını vermeden devam eden, hatta bir sonuç cümlesi getiren bir ifade ne kadar mümkün? vs. vs.

Velhasıl, bu kadar metin zenginliği ve bulma kolaylığı varken, böyle bir metni bu soru tipi için kullanmak bu kadar zorluyorsa, neden başka bir metin üzerinde çalışılmamış da bu metin zorlanmış çok ilginç. Soru her haliyle zayıf bir soru, ya da ben anlayamadım:)

bugaboo
10th July 2007, 16:01
benimkinde var geçen yıl almıştık. Sen bu yıl lise 2'ydin heral. Her sene aynı soruları mı çözüyoruz yoksa:D

:) evet ben senin lise 3 olduğun zamanda lise 2 idim oluyor,demek dergilerde aynı sorular var. hatta bende marmaraya gidiyorum:) ama seni tanıyamadım yüz olarak.:p

bugaboo
10th July 2007, 16:03
Bence bu soruyu NETyds'ye e-maille ben bazen öyle yapıyodum geçen yıl muhtemelen açıklama gelir sen de bizle paylaşırsın o zaman:p

tamam:icon_tup:

dilekdemir89
:) evet ben senin lise 3 olduğun zamanda lise 2 idim oluyor,demek dergilerde aynı sorular var. hatta bende marmaraya gidiyorum:) ama seni tanıyamadım yüz olarak.:p

aa hemşo çıktık:D hangi lisedendin sen? biz bu yıl c.tesileri sabahtan geldik siz öğleden sonra pazar da tam tersi diye biliyorum lise 2 lerden pek tanıdığım yok bizim okuldakiler dışında ( n.kemaldeydim ben)

Aksun
tamam:icon_tup:

Cevabını ne olarak vermişler?

bugaboo
10th July 2007, 16:05
Cevabını ne olarak vermişler?

e şıkkı.. cevaptan gidince biraz anlamlı çıkıyor.

bugaboo
10th July 2007, 16:08
aa hemşo çıktık:D hangi lisedendin sen? biz bu yıl c.tesileri sabahtan geldik siz öğleden sonra pazar da tam tersi diye biliyorum lise 2 lerden pek tanıdığım yok bizim okuldakiler dışında ( n.kemaldeydim ben)

öğretmen lisesindendim ben.bende seni ismen hatırlaıyorum sanki ama cismen hiç bilmiyorum:o

Henry-Waldo
10th July 2007, 16:12
e şıkkı.. cevaptan gidince biraz anlamlı çıkıyor.

anlamlı çıksın çıkmasın soru zayıf hazırlanmış arkadaşlar. Bu tepkileri göstermeliyiz ki daha nitelikli sorularla hazırlanma olanağı bulalım. Bakın soruya mevzu olan orjinal metin ile soru arasındaki farka dolayısyla da soru ve seçenekleri hazırlanırken düşülen durumlara, ne kadar zorlama olmuş.

Soru:

e)New monkey owners need to be especially aware of the trouble that a monkey can caus

Soruya kaynak metin:

Safety is an on going issue in all our lives, for ourselves, our children and our indoor monkeys. New monkey owners, although they may have experience with other animals, (http://monkeymaddness.com/articles/safety.html) need to be especially mindful of the trouble that a monkey's hands, its agility and sometimes adult strength can provide opportunity for. With indoor monkeys who may have some freedom in the house, it's useful to review some safety precautions aimed at young children.

Remember though, that children cannot leap to a chandelier, to a burning stovetop or the refrigerator top where you might keep that prescription medication or toxic drain cleaner. At what age development do monkeys acquire the ability to open doors and drawers, turn on stove knobs and get into mischief around the house? This can only be answered by individual experience, since monkeys differ from species to species in intelligence, strength and ability.

Bu eleştirilerin, emeğe yapılan saygısızlık olarak değil nitelikli soru hazırlanmasında bir motivasyon unsuru olarak algışanması dileğiyle :)

Henry-Waldo
10th July 2007, 16:12
üstteki mesaj double olmuştu.

DivingDeep
10th July 2007, 16:13
"yeni maymun sahibinin özellikle bir maymunun sebep olabileceği sorundan sakınması gerektiği" şeyin ne olduğunu sölememişken nasıl for this reason oluyo anlamadım.ben mi yanlış yerden baktım yoksa:confused:

Henry-Waldo
10th July 2007, 16:14
Mesajım double olmuş,pardon. Mod arkadaşlar bir üsttekini silebilir mi acaba? Özür

Metal
10th July 2007, 16:15
paragrafı katletmişler, her soruda bunu yapıyorlarsa!

bugaboo
10th July 2007, 16:18
netyds yi zaten hiç sevmiyorum sadece dergiler bitsin diye çözüyorum.. belki benim göremediğim mantıklı bir açıklaması vardır diye düşünmüştüm. birdaha böyle bir soru yazmam zaman kaybı:Mad_anim:

Henry-Waldo
10th July 2007, 16:19
paragrafı katletmişler, her soruda bunu yapıyorlarsa!

Her soruda bunu yapıyorlar diye bir şey söyleyemeyiz. Lakin arada böyle kaçanlar her dil yayını açısından sözkonusu olabiliyor. Bunları en aza indirmenin yolu da uzman ve native denetimi yoluyla olmalı. Gözden kaçanlara müsamaha göstermemeliyiz ki düzeltilsin.
Yani her yayında rastadığımız gözden kaçanlar ama kaçmamalı işte. Nasıl mı? Onu beraber bulalım:)

bugaboo
10th July 2007, 16:20

nasıl mail atıcam? sitesine girdim ama öyle bir yer göremedim:sh1a:..

Angie06
10th July 2007, 16:42
bence a arkadaşlar...

bugaboo
10th July 2007, 16:49
bence a arkadaşlar...

cevap 'e'.:o

Angie06
10th July 2007, 16:51
cevap 'e'.:o

garip oluo ama:ices_tot::rotz: