Tam Sürüm Bilgini Göster : Fransız Dili ve Edebiyatı
placebo51 9th July 2007, 23:29 Aramızda Fransız Dili ve Edebiyatı okuyan ya da mezun olmuş arkadaşlar var mı??
Bu sene bölüm olarak fransız ya da italyan filolojilerinden birini tercih etmek istiyorum ama fransızca ağır basıo :)yalnız bu bölümle ilgili olan arkadaşların görüşlerini merak ediyorum tabii bilgisi olan herkesin:stretch:
şimdiden merci beaucoup
AnGel 10th July 2007, 04:09 bence zorluğuna dayanabilceksen seç..olağanüstü bir dil ben geçen sene gördüm ama daha benm tercihlere çok var :)
nikita 11th July 2007, 23:05 Ben İst Uni İtalyan dili 1.sınıfı bitirdim bu sene bölümümden çok memnunum.Bu konuyla ilgili bişey sormak istersen sorabilirsin. :)
inesclement 12th July 2007, 19:36 ben Atatürk üniversitesi fransız dili ve edebiyatı bölümünde okuyorum ve de bölümümden gerçekten de çok memnunum evet çok zor bir dil ama düsenli bi çalışmayla çok zevk alabileceğin bir dil olduğuna inanıyorum ben ilk önce çok ağladım bu bölüme geldiğim için ama şimdi iikide bu bölümdeyim diyebiliyorum bi kere çok şiirsel ve karisma bir dil ona göre...kelimelerin çoğu tanıdık zaten ingilizceden sdece telafus ve gramer farklı bencede ii bir seçim yapmış olursun ;)
placebo51 13th July 2007, 05:41 peki iş imkanı nasıl?yani mezun olduktan sonra geleceği olan bir bölüm mü??
inesclement 14th July 2007, 13:34 ya bu iş imkanı olayı kesinlikle sana bağlı olan bişi, kendini geliştirmenle alakalı bu dile ne kadar ii hakim olursan o kadar ii, sadece bu bölümle değil her bölüm için böyle herzaman kendini geliştiren ve de çabalayan insanlr bi yerlere gelebiliolar.Ama dil bilmek herzaman avantajdır diye düşünüorum. Şu anda romans dilleri içinde 67 milyon kişi anadil olarak ve 128 milyon kişide frankofon olarak ispanyolca ve portekizceden sonra en çok konuşulan dildir. Avrupa birliği ,uluslarası olimpiyat komitesi,birleşmiş milletler gibi uluslararası komitelerin de resmi dilidir.ingilizce günümüzde zaten olmassa olmas bide buna fransızcanıda eklersen bence iş konusunda şansın çok zaten franızcayı çok ii kullandığın sürece dışişleri bakanlığnda,elçiliklerde,sanayi ve ticaret bakanlığında,turizim acentalarında,ticaret şirketlerinde tercümanlık,rehberlik, bazı özel eğitim kurumlarında öğretmenlik yapabilirsin ama devlet maalesef henüz fransızca öğretmeni atamıo ama bigün oda olucak ama ne gün o işte muamma???? ya d yüksek öğretim kurumlarında okutmanlık yapabilrsin ama dediğim gibi kendini gerçekten ii geliştirmen koşuluyla.
placebo51 14th July 2007, 13:50 ya bu iş imkanı olayı kesinlikle sana bağlı olan bişi, kendini geliştirmenle alakalı bu dile ne kadar ii hakim olursan o kadar ii, sadece bu bölümle değil her bölüm için böyle herzaman kendini geliştiren ve de çabalayan insanlr bi yerlere gelebiliolar.Ama dil bilmek herzaman avantajdır diye düşünüorum. Şu anda romans dilleri içinde 67 milyon kişi anadil olarak ve 128 milyon kişide frankofon olarak ispanyolca ve portekizceden sonra en çok konuşulan dildir. Avrupa birliği ,uluslarası olimpiyat komitesi,birleşmiş milletler gibi uluslararası komitelerin de resmi dilidir.ingilizce günümüzde zaten olmassa olmas bide buna fransızcanıda eklersen bence iş konusunda şansın çok zaten franızcayı çok ii kullandığın sürece dışişleri bakanlığnda,elçiliklerde,sanayi ve ticaret bakanlığında,turizim acentalarında,ticaret şirketlerinde tercümanlık,rehberlik, bazı özel eğitim kurumlarında öğretmenlik yapabilirsin ama devlet maalesef henüz fransızca öğretmeni atamıo ama bigün oda olucak ama ne gün o işte muamma???? ya d yüksek öğretim kurumlarında okutmanlık yapabilrsin ama dediğim gibi kendini gerçekten ii geliştirmen koşuluyla.
teşekkürler:)
Miss 14th July 2007, 20:28 ben dokuz eylül fransızca öğretmenliğindeyim... benim sana tavsiyem fransızca öğretmenliği seçmen hem daha kolay okursun hem kendini gelitirecek fırsat bulursun hem ingilizce öğretmenliği fırsatı yakalarsın bi de ayrıyeten formasyon ile filan uğraşmassın...
Miss 14th July 2007, 20:31 ek olarak kıyı bölgelerindeki üniversiteleri seçmen eğer turizme istiyorsan maramara ve club med yada eğer sanayi için renaultta (bursada) çalışabilirsin yazlarını böylelikle fransızcanı geliştirmeye adayabilirsin..
placebo51 15th July 2007, 12:20 teşekkür ederim bilgiler için
arnawut 15th July 2007, 12:51 ben dokuz eylül fransızca öğretmenliğindeyim... benim sana tavsiyem fransızca öğretmenliği seçmen hem daha kolay okursun hem kendini gelitirecek fırsat bulursun hem ingilizce öğretmenliği fırsatı yakalarsın bi de ayrıyeten formasyon ile filan uğraşmassın...
peki ingilizce öğretmenliği fırsatı nasıl oluyor?ne yapmak gerekir?
inesclement 15th July 2007, 14:19 bu sene devlet alm ve franszca öğretmenliği mezunu ve alm dili ve frans dillerinini de ing öğretmeni olarak atıyor.Ama 4.öncelikte yani atanma şansı yok sadece atatnalar 1.ve 2.öncelikler oluo gerisinin atanması imkansız gibi bişi ama özel okullarda ve dershanelerde ing öğretmeni olarak şansın var.
Miss 16th July 2007, 17:03 :icon_tup:
aldarkchild 16th July 2007, 18:26 ben dokuz eylül fransızca öğretmenliğindeyim... benim sana tavsiyem fransızca öğretmenliği seçmen hem daha kolay okursun hem kendini gelitirecek fırsat bulursun hem ingilizce öğretmenliği fırsatı yakalarsın bi de ayrıyeten formasyon ile filan uğraşmassın...
bu sene fransızca öğretmenliği puanı izmir9 eylülün 322,500
benim puanım da 324,992
ama ben hiç düşünmüyorum bunları ama anlatınca bide bir arkadaşıma sordum benimde altyapım yoktu onunda yoktu o geçen sene gitti öğrendim dedi ama ne bileyim 5 arkadaşı da okulu bırakmış bi arkadaşımda nasıl oldunu bilmiyorum ama 1 2 sene fransızca okuduktan sonra ing. öğretmeni falan olunuo dedi bu işin içinde oldun için bi sorayım dedim ya da bir sene daha beklememi mi tavsiye edersin açıköğretimi de düşündüm .ngilzicdedn ama işte bi sorayım dedim fikirlerini yardım edersen sevinirim şimdiden çok teşekkürle
Miss 16th July 2007, 18:29 1500 ingilizce öğretmni alıyrlar yani zaten devlet ingilizce öğretmeni bulamıo bide seni atamayacakalr mıı? yanii benim çok atanan arkadaşım var...
bak şimdi ne yapman lazım biliyor musun? önce 40 kredilik ingilizce dersi aldığına dair üniveristelerden onaylı belge ( kurs sertifikası işte) ama zaten bölümün sana verioda olabilir duyduğum kadarıyla dokzu eylül başlayacak fransızca öğretmenliğinde ingilizce de vermeye ikinci yabancı dil olarak neyse sonra kpdsden 80 alman lazım yani b... sonra kpssden işte yüksek alırsan efet sıralaman düşük oluyo ama valla atanıosun olmadı arkadaşımın dediği gibi dersanelerde işte ozel kolejlerde ingilzce öğretmenliği yapabilosun... bus ene fransızcayada kontenjan açıldı şimdilik 20 öğretmen ::::D o da bana dek geldi inşallahhh başarırımm :D
Miss 16th July 2007, 18:38 [QUOTE=aldarkchild;115158]bu sene fransızca öğretmenliği puanı izmir9 eylülün 322,500
benim puanım da 324,992
ama ben hiç düşünmüyorum bunları ama anlatınca bide bir arkadaşıma sordum benimde altyapım yoktu onunda yoktu o geçen sene gitti öğrendim dedi ama ne bileyim 5 arkadaşı da okulu bırakmış bi arkadaşımda nasıl oldunu bilmiyorum ama 1 2 sene fransızca okuduktan sonra ing. öğretmeni falan olunuo dedi bu işin içinde oldun için bi sorayım dedim ya da bir sene daha beklememi mi tavsiye edersin açıköğretimi de düşündüm .ngilzicdedn ama işte bi sorayım dedim fikirlerini yardım edersen sevinirim şimdiden çok teşekkürle[/QUOT
arkadaşım durumun çok zor ben sana bırakanların neden bıraktığını devam edenlerin nasıl ettiklerini anlatayımm sonra sen karar ver...
şimdi öğrenciler fransızca cazip geldiği için bilmeden yazıyorlar sonra bir bakıyorlar ki ingilizceden bin kat zor o yapamadıkları ingilzice kolay geliyo gözlerine yanıp tutuşuo ingilziceye bir sevgi geliyor fransızcadan soğuma zaten ingilizce zor gelmişte yds de yani düşük almışalr artık bide bu kadar zor dili öğrenmek zorlarına gidiyor... devam etmiyorlar bırakıyorlar....devam edenler fakat şite ikinci bir dil öğrenme arzusunda bak dio ingiizcem var bi de fransızca olursa işte çok iş şansım olur dio zorlansada kouşamasada işte mezun olmaya bakıo kii yani mezun da olabilio ama diyemem ki fransızcayı çok sevio filan faşman bence franszca kökenlilerin bu dilin öğretmenliğni okumaları lazım yada fransaya gitme imkanları bulunanların çok zor bir dil konuşması özellikle ingilzice kadar da geniş alanı yok özetle......
önemli:
arkadaşlar atanması kısıtlı.... fransızca konuşması çok zor bir dil (öğrenmesi değil ama )...
ama diyorsanız ki ben istiyorum yeni bir dil öğrenmek ve başarırım işte yazları taillerde çalışrıım konuşurum orda turistlerde biarz sıkıntıya girerim ama başarırım diyorsanız gelin yazın çok şey beklemeyin ama (özellikle dokuz eylülden) ama ala aklınızda ingilizce varsa ve bi ikinci sene ben daha iyi hazırlanıırm diyorsan istediğini başarabileceksen bence bekle derimm... tavsiyem ne istediğin hedefine ulaşabilme şansın...
aldarkchild 16th July 2007, 22:25 [QUOTE=aldarkchild;115158]bu sene fransızca öğretmenliği puanı izmir9 eylülün 322,500
benim puanım da 324,992
ama ben hiç düşünmüyorum bunları ama anlatınca bide bir arkadaşıma sordum benimde altyapım yoktu onunda yoktu o geçen sene gitti öğrendim dedi ama ne bileyim 5 arkadaşı da okulu bırakmış bi arkadaşımda nasıl oldunu bilmiyorum ama 1 2 sene fransızca okuduktan sonra ing. öğretmeni falan olunuo dedi bu işin içinde oldun için bi sorayım dedim ya da bir sene daha beklememi mi tavsiye edersin açıköğretimi de düşündüm .ngilzicdedn ama işte bi sorayım dedim fikirlerini yardım edersen sevinirim şimdiden çok teşekkürle[/QUOT
arkadaşım durumun çok zor ben sana bırakanların neden bıraktığını devam edenlerin nasıl ettiklerini anlatayımm sonra sen karar ver...
şimdi öğrenciler fransızca cazip geldiği için bilmeden yazıyorlar sonra bir bakıyorlar ki ingilizceden bin kat zor o yapamadıkları ingilzice kolay geliyo gözlerine yanıp tutuşuo ingilziceye bir sevgi geliyor fransızcadan soğuma zaten ingilizce zor gelmişte yds de yani düşük almışalr artık bide bu kadar zor dili öğrenmek zorlarına gidiyor... devam etmiyorlar bırakıyorlar....devam edenler fakat şite ikinci bir dil öğrenme arzusunda bak dio ingiizcem var bi de fransızca olursa işte çok iş şansım olur dio zorlansada kouşamasada işte mezun olmaya bakıo kii yani mezun da olabilio ama diyemem ki fransızcayı çok sevio filan faşman bence franszca kökenlilerin bu dilin öğretmenliğni okumaları lazım yada fransaya gitme imkanları bulunanların çok zor bir dil konuşması özellikle ingilzice kadar da geniş alanı yok özetle......
önemli:
arkadaşlar atanması kısıtlı.... fransızca konuşması çok zor bir dil (öğrenmesi değil ama )...
ama diyorsanız ki ben istiyorum yeni bir dil öğrenmek ve başarırım işte yazları taillerde çalışrıım konuşurum orda turistlerde biarz sıkıntıya girerim ama başarırım diyorsanız gelin yazın çok şey beklemeyin ama (özellikle dokuz eylülden) ama ala aklınızda ingilizce varsa ve bi ikinci sene ben daha iyi hazırlanıırm diyorsan istediğini başarabileceksen bence bekle derimm... tavsiyem ne istediğin hedefine ulaşabilme şansın...
ÇOK AMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM YANİ NE KADAR BANA YARDIM ETDİNİZ ANLATAMTM ARTIK FİKİRLERİM DAHA NET OLUŞMAYA BAŞLADIM ARTIK KENDİMİ YA AÇIKÖĞRETİME ADICAM AMA PEK UMUTLU DEİLİM ŞİMDİ KAFAMDA YA DA BİR SENE BEKLEMEK VAR
YANİ İNSA DENEYİM DE YAŞADI Bİ DE O KADAR YİNE BU SENE ÇALIŞSAM DEMEKKİ 340 335 LERE EN AZ VURARIM HERHALDE
ZATEN ANLAYAMADIĞIM İNSAN SEVMEDİĞİ İSTEMEDİĞİ BÖLÜME ÇOK ZOR OLMAYINCA SIRF ÜNİVERSİTE OKUMAK İÇİN NİYEGİDERKİ ÇOK AMA ÇOK SAÇMA BENCE YANİ AÇIKÖĞRETİMDEN BİR ARKADAŞINIZ VAR MI YADA Bİ BİLGİNİZ FALAN
inesclement 16th July 2007, 23:44 sana sadece şunu söyleyeyim amacın sacede ingilizce öğretmeni olmaksa yani benim bşka dilleri okumaya halim yok istemiorum başka dil öğrenmek sadece öğretmen olayım yeter diosan o zamn bir yıl daha bekle ve onu kazan ama şunu söyleyeyim benim amacım sadece ing dışında farklı bir dili öğrenmekti ben zaten yurtdışında yıllarca yaşamış bi insan olarak ingcem mükemmel sadece ve adece farklı bir dili ii öğrenmek ve de çok farklı ideallerim olduğu için fransızcayı seçtim hiç bir bilgim de yoktu franszcaya dair ve de şuanda okulda derecem var derslere zevkle gidiorum bu olay tabi okula hocalara görede değişir yani bir dil ne kadar zor olsada bence önemli olan zoru başarmaktır ve kendini geliştirip farklı idealler peşinde koşmaktır zaten her bölüm için bu devirde kendini geliştirmen gerekio ben hiçbir zaman bi öğretmen olmak istemedim puanımda frns öğrtmnliğine tutuyodu oysa çünkü dili çok ii öğrenmiolar sadece eğitim dersleri alıolar konuşamıolar bile kendi kendilerine çabalayıp anca o zaman başaranlar oluo o kadar bir dil edb öğrencisi kesinlikle hem dili hem edebiyatı hem kültürünü herşeyi onlardan daha ii öğrenio emin ol bundan çok arkım var keşke bizde dil edb okusaydık dien ama sen illa da ing öretmenliği istiosan bence fransızca öğretmenliğinden ing öğremeni olmaya çalışma bir yıl daha çlış bir ing öğretmenliğine gir bence
yeniceri 17th July 2007, 00:18 Ben İst Uni İtalyan dili 1.sınıfı bitirdim bu sene bölümümden çok memnunum.Bu konuyla ilgili bişey sormak istersen sorabilirsin. :)
merhaba,
bu bolumu secerken acaba fransız dilini yazsam mı diye tereddut ettin mi? dersler zor mudur? kardesim tercih asamasında oldugundan simdi bilgi toplamaya calısıyorum. fransız dilini mi, italyan dilini mi, fars dilini mi yazsam diye dusunuyo. ne dersin? hazırlık yoksa nasıl ogrendin? bolum kalitesi hangisinde daha yuksek?
yeniceri 17th July 2007, 00:20 merhaba,
bu bolumu secerken acaba fransız dilini yazsam mı diye tereddut ettin mi? dersler zor mudur? kardesim tercih asamasında oldugundan simdi bilgi toplamaya calısıyorum. fransız dilini mi, italyan dilini mi, fars dilini mi yazsam diye dusunuyo. ne dersin? hazırlık yoksa nasıl ogrendin? bolum kalitesi hangisinde daha yuksek?
inesclement 17th July 2007, 13:59 valla italyan dili çok güsel bir dil ben de öğrenmek isterdim ama iş olanakları ülkemizde ne kadar geniş bilmiorum fars dili okuması kolay bir bölümmüş yani arap dilinden bin kat daha kolay oldunu söylediler bana okuyan arkadaşlar ama iranla ilişkilerimiz de çok önemli tabi iş konusunda sadece fars dili çevirisi 1000 karakter 9 ytl miş yani en yüksek para onu biliyorum ben fransz dilini seçtim çünkü kulağa hoş geliodu ama dil olarak bir bilgim yoktu ayrıca fransz dili franzsca öğretmenliği ve de almancalarda hazırlık var ondan eminim kim demiş yok die ama fars dilinde yok italyan dilinindede var die biliorum bölüm kalitesi üniversiteye ve de bölüme ve de hocalara göre değişir ben aldığım eğitimden memnunm zaten olmasaydım ilk senmde bırakmıştım okulu:D
nikita 17th July 2007, 14:28 merhaba,
merhaba,
Bu bölümü seçerken ispanyolca mı italyanca mı diye düşündüm.Fransızca hiç düşünmedim.Bunun özel bi sebebi yok fransızcada geniş kullanım alanına sahip ancak ben Bu dilleri daha çok seviyorum.Ben kendi fikrimi söyleyeyim fars dili okuması çok zor olan bir dil.Ama belki iş imknı çoktur onu bilemem.Fransızca ve İtalyanca ise öğrenmesi zevkli diller.Şimdi ben hzırlık görmedim bizim bölümde yok hazırlık.İlk sene dil öğretimi yapılıyor ikinci sene edebiyata giriyoruz.Ben tercih sonucum geldiğinde bir ay hızlı italyanca kursuna gittim ilk dönem aşırı rahat geçti.İknci dönemde biraz çalışarak halletim.Diğer bölümlerin kalitesine yourm yapamicam ama bizim bölüm okutmanlar açısından çok iyi diyebilrim.İtalyanca türkiyede çok geniş ticaret alanlarda kullanılıyor Ama bence sen bir fransız dili okuyanın görüşlerini de al.
He bi de unutmadan Fransız diline girdiğinde sınıfında bazı insanlar senden önde olabilir hatta fransızcadan sınava girmiş insanlarla karşılaşabilirsin.Ama italyancada bu şans çk düşük çünkü İtalyan Lisesi dışında İtalyanca öğretimi veren bir lise yok ve herkes eşit seviyede ders alıyor.
Ve 35 kişilik 1. sınıflar arasında tek bir italyan lisesi mezunu yoktu.her ikisindede konsolosluklarda veya kültür merkezlerinde çalışma ihtimalin var bi kere,her ikisindede özel ders verebilirsin ama sanıyorum ders olayı fransızcada daha çok talep görecektir tabi böyle bir niyetin varsa.Türkiyede 524 Fransız şirketi ve 11 Fransız Lisesi var.İtalyan şirketleri için net sayı alamasam da çok yakın olduğunu google da italyan şirketler diye yazarsan İtalya ve Türkiyenin ticari anlamda ne kadar yakın olduğunu göreceksin.Yanılmıyorsam 2 de İtalyan Lisesi mevcut
Birde bildiğim kadarıyla Ankara Üni düşünüyorsan İtalyanda hazırlık var.(istte yok hazırlık)Fransızcayı bilmiyorumm
yeniceri 17th July 2007, 23:54 merhaba,
Bu bölümü seçerken ispanyolca mı italyanca mı diye düşündüm.Fransızca hiç düşünmedim.Bunun özel bi sebebi yok fransızcada geniş kullanım alanına sahip ancak ben Bu dilleri daha çok seviyorum.Ben kendi fikrimi söyleyeyim fars dili okuması çok zor olan bir dil.Ama belki iş imknı çoktur onu bilemem.Fransızca ve İtalyanca ise öğrenmesi zevkli diller.Şimdi ben hzırlık görmedim bizim bölümde yok hazırlık.İlk sene dil öğretimi yapılıyor ikinci sene edebiyata giriyoruz.Ben tercih sonucum geldiğinde bir ay hızlı italyanca kursuna gittim ilk dönem aşırı rahat geçti.İknci dönemde biraz çalışarak halletim.Diğer bölümlerin kalitesine yourm yapamicam ama bizim bölüm okutmanlar açısından çok iyi diyebilrim.İtalyanca türkiyede çok geniş ticaret alanlarda kullanılıyor Ama bence sen bir fransız dili okuyanın görüşlerini de al.
He bi de unutmadan Fransız diline girdiğinde sınıfında bazı insanlar senden önde olabilir hatta fransızcadan sınava girmiş insanlarla karşılaşabilirsin.Ama italyancada bu şans çk düşük çünkü İtalyan Lisesi dışında İtalyanca öğretimi veren bir lise yok ve herkes eşit seviyede ders alıyor.
Ve 35 kişilik 1. sınıflar arasında tek bir italyan dili mezunu yoktu.her ikisindede konsolosluklarda veya kültür merkezlerinde çalışma ihtimalin var bi kere,her ikisindede özel ders verebilirsin ama sanıyorum ders olayı fransızcada daha çok talep görecektir tabi böyle bir niyetin varsa.Türkiyede 524 Fransız şirketi ve 11 Fransız Lisesi var.İtalyan şirketleri için net sayı alamasam da çok yakın olduğunu google da italyan şirketler diye yazarsan İtalya ve Türkiyenin ticari anlamda ne kadar yakın olduğunu göreceksin.Yanılmıyorsam 2 de İtalyan Lisesi mevcut
Birde bildiğim kadarıyla Ankara Üni düşünüyorsan İtalyanda hazırlık var.(istte yok hazırlık)Fransızcayı bilmiyorumm
cook coook tesekkur ederim. ellerine saglık...:stretch:
aldarkchild 19th July 2007, 03:04 sana sadece şunu söyleyeyim amacın sacede ingilizce öğretmeni olmaksa yani benim bşka dilleri okumaya halim yok istemiorum başka dil öğrenmek sadece öğretmen olayım yeter diosan o zamn bir yıl daha bekle ve onu kazan ama şunu söyleyeyim benim amacım sadece ing dışında farklı bir dili öğrenmekti ben zaten yurtdışında yıllarca yaşamış bi insan olarak ingcem mükemmel sadece ve adece farklı bir dili ii öğrenmek ve de çok farklı ideallerim olduğu için fransızcayı seçtim hiç bir bilgim de yoktu franszcaya dair ve de şuanda okulda derecem var derslere zevkle gidiorum bu olay tabi okula hocalara görede değişir yani bir dil ne kadar zor olsada bence önemli olan zoru başarmaktır ve kendini geliştirip farklı idealler peşinde koşmaktır zaten her bölüm için bu devirde kendini geliştirmen gerekio ben hiçbir zaman bi öğretmen olmak istemedim puanımda frns öğrtmnliğine tutuyodu oysa çünkü dili çok ii öğrenmiolar sadece eğitim dersleri alıolar konuşamıolar bile kendi kendilerine çabalayıp anca o zaman başaranlar oluo o kadar bir dil edb öğrencisi kesinlikle hem dili hem edebiyatı hem kültürünü herşeyi onlardan daha ii öğrenio emin ol bundan çok arkım var keşke bizde dil edb okusaydık dien ama sen illa da ing öretmenliği istiosan bence fransızca öğretmenliğinden ing öğremeni olmaya çalışma bir yıl daha çlış bir ing öğretmenliğine gir bence
çok teşekkürederim bilgileriniz için yani böyle fikirle alınca biraz da olsa mutlu ve umutlu oluyorum ama herhalde aöf olmazsa bir sene daha beklerim çünkü üniv. de öğretim görevlisi vs. olarak kalmak ya da yurt dışına da çıkmak istiyorum imkanlar dahilinde yani ama öğretmnlik ingilizceden en başta taabii çok teşekkürleralkis
Miss 19th July 2007, 03:09 [QUOTE=miss_angel;115174]
ÇOK AMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM YANİ NE KADAR BANA YARDIM ETDİNİZ ANLATAMTM ARTIK FİKİRLERİM DAHA NET OLUŞMAYA BAŞLADIM ARTIK KENDİMİ YA AÇIKÖĞRETİME ADICAM AMA PEK UMUTLU DEİLİM ŞİMDİ KAFAMDA YA DA BİR SENE BEKLEMEK VAR
YANİ İNSA DENEYİM DE YAŞADI Bİ DE O KADAR YİNE BU SENE ÇALIŞSAM DEMEKKİ 340 335 LERE EN AZ VURARIM HERHALDE
ZATEN ANLAYAMADIĞIM İNSAN SEVMEDİĞİ İSTEMEDİĞİ BÖLÜME ÇOK ZOR OLMAYINCA SIRF ÜNİVERSİTE OKUMAK İÇİN NİYEGİDERKİ ÇOK AMA ÇOK SAÇMA BENCE YANİ AÇIKÖĞRETİMDEN BİR ARKADAŞINIZ VAR MI YADA Bİ BİLGİNİZ FALAN
var tam üniversite hayatı olmuyormuş ama çok memnunlardı ee hemen atandılar çünkü iki sene izmirde karşıyakada bir yerde derslere gidip geldi sonra bir öğretmenin yanına verdiler iki senede öyle şimdi ingilizce öğretmeni çok memnun... açık öğretim igilzice öğretmenliği yazınd erim arkadaşlar büyük fırsat....
Miss 19th July 2007, 03:15 He bi de unutmadan Fransız diline girdiğinde sınıfında bazı insanlar senden önde olabilir hatta fransızcadan sınava girmiş insanlarla karşılaşabilirsin.Ama italyancada bu şans çk düşük çünkü İtalyan Lisesi dışında İtalyanca öğretimi veren bir lise yok ve herkes eşit seviyede ders alıyor.
Ve 35 kişilik 1. sınıflar arasında tek bir italyan lisesi mezunu yoktu.her ikisindede konsolosluklarda veya kültür merkezlerinde çalışma ihtimalin var bi kere,her ikisindede özel ders verebilirsin ama sanıyorum ders olayı fransızcada daha çok talep görecektir tabi böyle bir niyetin varsa.Türkiyede 524 Fransız şirketi ve 11 Fransız Lisesi var.İtalyan şirketleri için net sayı alamasam da çok yakın olduğunu google da italyan şirketler diye yazarsan İtalya ve Türkiyenin ticari anlamda ne kadar yakın olduğunu göreceksin.Yanılmıyorsam 2 de İtalyan Lisesi mevcut
sadece önde olma kısmıyla ilgili bir açıklama yapmak isityorum şimdi fransadan glen öğrencilerin yada fransızca ydsye girmiş öğrencilerin avantaşlı olduğunu düşünüyorsunuz yok öyle bişi zaten fransan gelenler türkçe dersleri yapamıyorlar eşitleniyorsunuz yds fransızcadan giren zaten ingilizceden girenlerin puanlarını yakalayamadıkları için hep ingilizce kökenlileri alıyorlar zaten gelen se size ayak uyduruyo herkes aynı seviyede oluyo zaten iyi franzıcaları olanalr mütecimlik seçiyorlar o yüzden bizde o sorun yazşanmazdı sadece sorun konuşmada italyanca konuşabilrisin ama fransızca zor kouşsanda çok ağır aksanlı iki sene fransada yazaşamzsan özel kolejlere giremezsin çünkü aksanın kaybolması (az inmesi lzım) işte turizmde geniş alan bulabilrsin yada şirketlerde
aldarkchild 20th July 2007, 01:02 [QUOTE=aldarkchild;115317]
var tam üniversite hayatı olmuyormuş ama çok memnunlardı ee hemen atandılar çünkü iki sene izmirde karşıyakada bir yerde derslere gidip geldi sonra bir öğretmenin yanına verdiler iki senede öyle şimdi ingilizce öğretmeni çok memnun... açık öğretim igilzice öğretmenliği yazınd erim arkadaşlar büyük fırsat....
nasıl yani açıköğretimden arkadaşın var yanlış anlamadımsa yani tam olarak nasılmış yani ilk senem ya bana tavsiye ederler mi yazömamı çünkü ben son 2 seneyi evde hazırlanıp sadece sınavlarına grmeyi göze alamıorum yani bu konularda da bilgini istiyorum sana çok eziyet oldum ama...:ices_tot:
şeyda_33 20th July 2007, 12:37 Ben İst Uni İtalyan dili 1.sınıfı bitirdim bu sene bölümümden çok memnunum.Bu konuyla ilgili bişey sormak istersen sorabilirsin. :)
selam arkadaşım peki bu japocayla ilgili bilgin var mı?Bilgin varsa paylaşırsan çok mutlu olurum.teşekkürler...
nikita 21st July 2007, 15:21 japoncayla ilgili bi fikrim yok üzgünüm sadece ticarette aranan bir dil olduğunu duymuştum.Öğrenmesi de zor olsa gerek.
sadece önde olma kısmıyla ilgili bir açıklama yapmak isityorum şimdi fransadan glen öğrencilerin yada fransızca ydsye girmiş öğrencilerin avantaşlı olduğunu düşünüyorsunuz yok öyle bişi zaten fransan gelenler türkçe dersleri yapamıyorlar eşitleniyorsunuz yds fransızcadan giren zaten ingilizceden girenlerin puanlarını yakalayamadıkları için hep ingilizce kökenlileri alıyorlar zaten gelen se size ayak uyduruyo herkes aynı seviyede oluyo
öss açısından demedim üni de fransızcaya yeni bşlayanlar ve fransızca bilenler arasında dönem içinde fark olacaktır ama tabiki kapanmicak derecede birşey değil :)
mortimes 23rd July 2007, 13:52 fransızca/alm öğretmenliği mi ankara italyan dili ve edb. mı? özellikle o bölümde okuyan arkadaşlar bilgilendirirse çok sevinirim?
nikita 23rd July 2007, 15:02 italyan dili ve edebiyatı :D
önceki mesajlarımı aratırsan bu konuda baya bi yorum yazdım :)
seyfi1907 23rd July 2007, 16:27 teşekkürler bilgiler için
Miss 23rd July 2007, 19:31 fransızca/alm öğretmenliği mi ankara italyan dili ve edb. mı? özellikle o bölümde okuyan arkadaşlar bilgilendirirse çok sevinirim?
valal siz bilirsiniz iyice araştırın ama ben italyan diliyle ilgili çok bilgim yok ama fransızca öğretmenliği uygundur ya ne diim yani ülkemizde hala bir ingilizce iki almanca fransızca üç işte japonca çince önemli italyanca out :D
ama bildiğim kadarıyla japonca iki ğüniversitede çince de bir kaç üniversitede var belki girmeniz zor olabilir eğer açıkta kalmak istemiyorsanız ben fransızcayı önerebilirim ama çok zor dil konuşması çok zor o yüzden aman dikkat diyorum severseniz üstesinden gelirsiniz
galadriel_ 23rd July 2007, 21:32 ben Atatürk üniversitesi fransız dili ve edebiyatı bölümünde okuyorum ve de bölümümden gerçekten de çok memnunum evet çok zor bir dil ama düsenli bi çalışmayla çok zevk alabileceğin bir dil olduğuna inanıyorum ben ilk önce çok ağladım bu bölüme geldiğim için ama şimdi iikide bu bölümdeyim diyebiliyorum bi kere çok şiirsel ve karisma bir dil ona göre...kelimelerin çoğu tanıdık zaten ingilizceden sdece telafus ve gramer farklı bencede ii bir seçim yapmış olursun ;)
slm ben de daha yeni üye oldum fransızca hakkında bilgi almak istiodum atatürk üniversitesi tutuo bana biraz şehir hakkında bilgi verirmsin e malum blm hakkında çok güzel şeyler yazmışsın yurtlar falan nasıl biraz anlatırsan çok sevnrm şimdiden saolll
quewonch 24th July 2007, 13:36 franszıca ya da italyanca seçmeyi düşünüyorsan bu dillerin zor olduğunu baştan kabul etmelisin.Zor olmalarına rağmen ingilizce öğrenirken aldığın zevkten daha fazlasını alabilirsin.zaten italyanca ve fransızca gramatik açıdan oldukça benzeşir ve mantıkları tmamen aynıdır keza ispanyolcaylada öyle.zorluk derecesi açısından fransızcanın tek zorladığı yer telaffuz kısmıdır ki onlarca harf yazıp yarısını okurlar.italyancanında en önemli farklı telaffuzunun basit ve konuşmasının franszıcaya göre kat kat daha zevkli olmasıdır.şiir okur gibi konuşursun boğazını tahriş etmene gerek yoktur.
iş sahası açısından italyanca daha avantajlı.son yıllarda italyan firmalarının türkiye'ye yaptığı yatırım gözle görülür derecede artmıştır.fransızcaya göre ikinci bir avantajıda italyan dili türkiye'de sadece iki ünv.de varken franszıca oldukça fazladır.
O dilde iş yok yazma gitme aman etme...vb ezik cümlelere kafanı takma.koskoca ülkenin hiç mi italyayla ya da fransayla ilişkisi yok hiç mi bağlantısı yok hiç mi bu dilleri bilen elemana ihtiyacı yok.ingilizce bilen italyayla fransayla süper ilişkiler mi kuruyor.tamamen saçmalık.yapman gerekn düzenli çalıuşma ve kendini geliştirme.konsolosluklar elçilikler kültür merkezleri dil öğretim merkezleri kültür servisleri ünv ler kolejler trt itlayan fransız firmaları fabrikalar şirketler turizm.....biçok alnda iş bulabilrsin....yazdıın bölümü sev ve kendini geliştir !
jade.kardela 24th July 2007, 17:33 katiliyorum.ben ingiliz dili ve edebiyati ve italyan dili ve edebiyati arasinda kaldim.secim yapmakta zorlaniyorum.su da varki zaten büyük bir cogunluk ingilizce ögrt vs istiyo.herkes bunlari okursa bir de bana gerek yok heralde :)
nikita 24th July 2007, 17:38 arkadaşlar hepinizi beklerim ist italyan dili ne :D
notlarımı saklıorm size ;) :p
placebo51 24th July 2007, 20:33 katiliyorum.ben ingiliz dili ve edebiyati ve italyan dili ve edebiyati arasinda kaldim.secim yapmakta zorlaniyorum.su da varki zaten büyük bir cogunluk ingilizce ögrt vs istiyo.herkes bunlari okursa bir de bana gerek yok heralde :)
bende öyle düşünüyorum ;)
NAZZZ 26th July 2007, 01:35 selam ben ıtalyan dili oğrencısıyım ıstanbul da. ve bolumumden gayet menunum hocarımdan da . bence cok sevebılecegınız bı bolum tabıkı zorlukları var ama ogrenmesı zevklı ve kulaga cok hos gelen bı dıl , iş olanakları bakımından da ıtalyayla oolan ıtalat ıhracat baglantılarımız (mobılya , tekstıl ozellıkle) dusunuldugunde hıc te gozardı edılcek gbı degıl , ıtalyayla baglantılı calısan bankaları da unutmamak lazım . dil oğrenmeyı sevıyosanız ve yetenegınız oolduuna ınanıosanız zorlanmadan okuyabılırsınız . ;):stretch:
İPEK18 26th July 2007, 14:07 bende hacettepe fransızca öğretmenliği tutuyo ama çok kararsızım burda ing.ye geçiş olabilirmi kolaymıdr şimdiden saolunn
annakarenina 29th July 2007, 21:26 meraba arkadaşlar...ben de hala tercih aşamasındayım:stretch:
ve kararsz kaldım..ingilizce hariç her dil tutuyo,sıralamama göre,ve herkes bişey söylüyo,bu yüzden tam karar veremiyorum ama marmara fra öğr. bana cazip geliyo ama ispanyolca da beni düşündürüyo,o da ist üni de ama ben ist üni nin maramara dan daha iyi olmadıgını duydum 'dil olarak' bana yardımcı olursanız sevinirm acil olarak..... sonradan üzülceğim bi karar vermek istemiyorum:( şimdiden teşekkür ederim:icon_wave:
annakarenina 30th July 2007, 15:01 valla italyan dili çok güsel bir dil ben de öğrenmek isterdim ama iş olanakları ülkemizde ne kadar geniş bilmiorum fars dili okuması kolay bir bölümmüş yani arap dilinden bin kat daha kolay oldunu söylediler bana okuyan arkadaşlar ama iranla ilişkilerimiz de çok önemli tabi iş konusunda sadece fars dili çevirisi 1000 karakter 9 ytl miş yani en yüksek para onu biliyorum ben fransz dilini seçtim çünkü kulağa hoş geliodu ama dil olarak bir bilgim yoktu ayrıca fransz dili franzsca öğretmenliği ve de almancalarda hazırlık var ondan eminim kim demiş yok die ama fars dilinde yok italyan dilinindede var die biliorum bölüm kalitesi üniversiteye ve de bölüme ve de hocalara göre değişir ben aldığım eğitimden memnunm zaten olmasaydım ilk senmde bırakmıştım okulu:D
meraba fra bölümünde okuduğunu yazmışsn bende istyrm marmara yı acaba hangi üni ye gidiyosun merak ettm:confused: ve memnunum demişsin biraz daha açıklar mısın iş bakımından fln garantisi yüksek mi; teşekkürler... ayşegül..:)
Miss 30th July 2007, 15:42 meraba arkadaşlar...ben de hala tercih aşamasındayım:stretch:
ve kararsz kaldım..ingilizce hariç her dil tutuyo,sıralamama göre,ve herkes bişey söylüyo,bu yüzden tam karar veremiyorum ama marmara fra öğr. bana cazip geliyo ama ispanyolca da beni düşündürüyo,o da ist üni de ama ben ist üni nin maramara dan daha iyi olmadıgını duydum 'dil olarak' bana yardımcı olursanız sevinirm acil olarak..... sonradan üzülceğim bi karar vermek istemiyorum:( şimdiden teşekkür ederim:icon_wave:
bakalım ne yazabilrsin önce senin tercihin önemli bir kez daha ingilizce denemem diyorsan bence ikinci dil avantajlı :) seçimide kendin yapacaksın her dil herkese uymuyor bence sevdiğin işe karar ver sonra hedefini koy kararını ver fransızca öğretmenliği düşünürsen sana bilgi veriririz...
annakarenina 30th July 2007, 19:29 bakalım ne yazabilrsin önce senin tercihin önemli bir kez daha ingilizce denemem diyorsan bence ikinci dil avantajlı :) seçimide kendin yapacaksın her dil herkese uymuyor bence sevdiğin işe karar ver sonra hedefini koy kararını ver fransızca öğretmenliği düşünürsen sana bilgi veriririz...
evet marmara fra öğr düşünüyorum,heralde ilk tercihime onu yazcam,inş zorlanmam,bilmiyorum ama bi sempatim var franszcaya,sen 3. sınıftaydın sanırım,nası yani hala zevkli geliyo mu sana,iyiki seçmişim diyomusun,ilk tercih yaparken de isteyerek mi seçmiştin yoksa öyle mi denk geldi yani ilk tercihin miydi,:confused:,ya niye kesin karar veremiyorum,,bişey okuyorum hemen acaba doğru mu diye düşünüyorum....ufhh sıkıldım ya geçse de bitse:):) yardımcı olursanız sevinirim,,thanx
Miss 1st August 2007, 23:51 evet marmara fra öğr düşünüyorum,heralde ilk tercihime onu yazcam,inş zorlanmam,bilmiyorum ama bi sempatim var franszcaya,sen 3. sınıftaydın sanırım,nası yani hala zevkli geliyo mu sana,iyiki seçmişim diyomusun,ilk tercih yaparken de isteyerek mi seçmiştin yoksa öyle mi denk geldi yani ilk tercihin miydi,:confused:,ya niye kesin karar veremiyorum,,bişey okuyorum hemen acaba doğru mu diye düşünüyorum....ufhh sıkıldım ya geçse de bitse:):) yardımcı olursanız sevinirim,,thanx
canım benim herkesin kendisine doğrusu başka... fransızca benim için uygun bir dil olabilr ama senin içinde aynı şey geçerli olacak diye bir kural malesef yok.. fransızca için diyemem iyiki seçmişim filan die ama iyiki dokuz eylülde iyiki de üniveriste okuyorum diyorum...
benim ingilizcem lisede iyi değildi bayburttan gelmiştik boluya ve almanca yoktu birden ikinci dil almanca çıktı karşıma matematik fen ingilizceydi ben çok bocaladım bir türlü uyum sağlayamadım lise 1 e neyse attık kapağı lise 1 de bir tek ingilizcem iyi sayılırdı sosyal seçmek bizim okulda biraz salaklık sayılıyordu ya tm ya sayısal yada dil açıldı sınıf olarak bende dili seçtim hocalarım aklıma girdiler ama umduğum gibi çıkmadı hocalarımın durumumu biliyor ban özel bir ilgi gösteriyorlardı almancada ek dildi ama almanca hocalarımda bana müsamaha gösteriyordu sınavlarda en son beni bırakıyorlar hocanın önünü kapatıyordu arkdaşlar biriside bana yardım ediyordu ilk sınavlardan başarıyla çıktım ama gel görki deprem oldu biz de ankaraya taşındık sadece balgat anadolu lisesinde açılıyordu dil sınıfı oraya gittim cadı bi lmancacı vardı zaten sınıftan düşüktü seviyem ingilzcem de bi de almanca valla çıldıracaktım son sınavlara boluda girdim hocalar yardım etti geçtik son senede lise sonda düzeldi ama okul puanım çok düşük geldi o sene de sistem anadolu liseleride değşikti okulun başarı puanın altındaysan bittin demekti benimde öyleydi sınava girdik 60 net yaptım ama malesef okul puanım 4 yılllık bir yere girmeme engeldi bi sene daha hazırlanayım derken herşey iyi gidiyordu babamın tayini izmire çıktı kasımda geldik izmire dersane filan buluncaya kadar işte şubat oldu ben hazırlanamadım kazanamadım yine 100 100 yaparsam zaten bir yerlere gidebiliyordum ki ben 70i geçemedim sonra işte bir sene daha dedim o senede sistem değişti ban bir iki puan daha ek geliyordu bende çok zor bi sınavdı o sene 100 100 yapan yoktu hatta bir soruda iptaldi herkes düşük almıştı çünkü sistem değişmişti soru sistemi işte bu yeni son girdiğiniz sorular eklenmişti karışıktı o sene ben 81 net yaptım 326 puan gelmişti düşün yani ben 100 de 100 yapsam belki dokuz eylül dilbilim belki manisa dil edebiyat oluyordu oda kıtı kıtına baktım dokuz eylül fransızca kesin geliyo ablamında teşvikiyle onu seçtim... ama hla içimde ingilizce öğretmenliği hevesi vardır ... ama memnunum benim başka şansım yoktu buna da şükür o zaman öğretmenlerim ama çok üzüldü çok basit sorulardan yanlış yapmıştım vede 81 netle fransızca öğretmenliği olması onları üzmüştü...neden anlattım bunları sana her insana hayatın gtirdikleri farklı fransızca benim için büyük fırsat ve ben bu fırsatı iyi değerlendiriyorum sosyal bir insanım yazın turizmde çalışıyorum ingilizce öğretmeni kovalıyorum daha ne olsun... bide burs bulur fransaya gidersem bana verilen şansızlığı şansa çevirebilirim...
senin olayın ne ?
annakarenina 2nd August 2007, 00:43 senin kadar heycanlı yani bu kadar hareketli bi olyım yok :D sadece istyorum yani ing açık öğr. de olabilr aslında ama bunu peq tercih etmiyolar ablamın arkadaşları 4 senelik bi üni olsun 2 sene gt 2 sene kendin çalş biraz afallarsn fln dediler ztn bende peq istemiyodum ne biliyim franszca bana sıcak geliyo biraz;bugün gttm tercihlerimi verdim..... başa da marmara fra öğr. yazdım inş tutar ve kendimi en ii şekilde geliştirip iyi yerlere gelirm bölümümü severim,ortamımı severim inş.sanada çok teşekkür edrim fra hakkında çok güzel şeyler yazdın ayrıca tavsiyeler verdin rahatlattın HAKKATEN TAM DESTEKSİN yani;bu siteyi tam amacına ulaştırıyosun alkis alkis tebrik ederimm,inş istediğin yerlere gelirsin,çok başarılı olursun..bizzde tabiki :smilies6::stretch: :hug: hoşçakall........
Miss 2nd August 2007, 01:32 allahım sana en hayırlısını versin insallah mutlu olursun...
NoDifference 18th June 2008, 18:15 Arkadaşlar benim bir sorum olacak. İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı, İngilizce ile alıyor mu? Hazırlık sınıfları varmış ve bu yüzden İngilizceyle de alıyordur diye düşündüm...
Bilgilendirirseniz çok sevineceğim...
Miss 19th June 2008, 14:52 Arkadaşlar benim bir sorum olacak. İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı, İngilizce ile alıyor mu? Hazırlık sınıfları varmış ve bu yüzden İngilizceyle de alıyordur diye düşündüm...
Bilgilendirirseniz çok sevineceğim...
canım bunu bilemeyiz ösymnin yerleştirme klavuzuna bakarak ancak kesin sonuç alabilrsin bence acele etme kalvuzlar gelsin ona göre bir yol çizersn
NoDifference 19th June 2008, 18:32 canım bunu bilemeyiz ösymnin yerleştirme klavuzuna bakarak ancak kesin sonuç alabilrsin bence acele etme kalvuzlar gelsin ona göre bir yol çizersn
Geçmiş senelerdeki uygulama neyse yine o olur...
KALİPSU 19th June 2008, 19:19 arkadşlar ben fransız dili ve ed okuyorum bu konu ne zamn açıldı görmemişim ..bu bolum hakkında sorusu olanlara yardımcı olabılırmm...
NoDifference 19th June 2008, 21:25 arkadşlar ben fransız dili ve ed okuyorum bu konu ne zamn açıldı görmemişim ..bu bolum hakkında sorusu olanlara yardımcı olabılırmm...
İstanbul Üniversitesi hakkında bilginiz varsa çok memnun olurum... İngilizceden alıp almadığını merak ediyorum.
Ayrıca Fransız Edebiyatını nasıl buluyorsunuz, o kadar dev eserleri incelemesi vs. eğlenceli oluyor mu?
Miss 19th June 2008, 22:51 Geçmiş senelerdeki uygulama neyse yine o olur...
değil işte bilip bilmeden konuşuyorsunuz mesela marmara almıyordu fransızca dışında ama iki sene önce değiştirdiler bu durumu şuan o da ingilizceden alıyor yani bu sene ne olacağını bilemeyiz değişir değişmez ! En kesin sonucu klavuzdan alabilrsin. Geçen sene almıyordur fransızca dışından bu sene alıverir.
KALİPSU 19th June 2008, 23:09 İstanbul Üniversitesi hakkında bilginiz varsa çok memnun olurum... İngilizceden alıp almadığını merak ediyorum.
Ayrıca Fransız Edebiyatını nasıl buluyorsunuz, o kadar dev eserleri incelemesi vs. eğlenceli oluyor mu?
istanbuk ünv ingilizceden alıo zaten .sadce mütercim_tercümanlık ve fransızca öğrtmenliği fransızcadan alıyor..ben sana sadce şunu dıyım bir kez daha dünyaya gelsem asla edebiyat yazmazdım..çok pişmanım kendı bolumum adını konuşımm bu dunya devı eserlerı ıncelemek gercekten cok zor ..ben bu sene 1.sınıfım gecen sene hazırlık okudum.. bır an once bu bolumden kurtulabılmek ıcın bu sene yds 'ye fransızcadan gırcem.yanlış anlaşılmasın fransızcayı cok sevıyorum ama fransız yazarların stılını ezberlmek ve zorla ıstemedğın eserlerı okumak gercekten cok sıkıcı ..belkı sadce bızım unıversıte bu kadar zorluyor örneğin bir vizede 16 roman ve 8 yazardan sorumluyduk..bu 16 roman hakkındayı bılgılerı sınav kağıdına fransızca yazıyorsun..öyle bir iki cumlede değil :( kısaca suana kadr en ufak eğlencelı yanını görmedım...:(
Miss 19th June 2008, 23:18 istanbuk ünv ingilizceden alıo zaten .sadce mütercim_tercümanlık ve fransızca öğrtmenliği fransızcadan alıyor..ben sana sadce şunu dıyım bir kez daha dünyaya gelsem asla edebiyat yazmazdım..çok pişmanım kendı bolumum adını konuşımm bu dunya devı eserlerı ıncelemek gercekten cok zor ..ben bu sene 1.sınıfım gecen sene hazırlık okudum.. bır an once bu bolumden kurtulabılmek ıcın bu sene yds 'ye fransızcadan gırcem.yanlış anlaşılmasın fransızcayı cok sevıyorum ama fransız yazarların stılını ezberlmek ve zorla ıstemedğın eserlerı okumak gercekten cok sıkıcı ..belkı sadce bızım unıversıte bu kadar zorluyor örneğin bir vizede 16 roman ve 8 yazardan sorumluyduk..bu 16 roman hakkındayı bılgılerı sınav kağıdına fransızca yazıyorsun..öyle bir iki cumlede değil :( kısaca suana kadr en ufak eğlencelı yanını görmedım...:(
Reyhan bütün bölümleri incelemişsin Fransızcayla ilgili olarak sende inşallah bu sene istediğin bölümü kazanırsın rahat edersin :)
KALİPSU 20th June 2008, 00:34 Reyhan bütün bölümleri incelemişsin Fransızcayla ilgili olarak sende inşallah bu sene istediğin bölümü kazanırsın rahat edersin :)
canım benim cok sağol :d hayat bızı boyle yaptııı naparsınn :d
space_girl 7th July 2008, 11:04 peki hangi üniler fransız bölümüne ingilizceden alıyor bilgisi olan var mı
andonyadis 7th July 2008, 11:38 peki hangi üniler fransız bölümüne ingilizceden alıyor bilgisi olan var mı
Tercih kılavuzlarında görebileceğiz sanırım...Oradaki özellikler ve koşullar bölümüne bakacağız
space_girl 7th July 2008, 12:17 işte ozamana kadar nasıl dayanacağım sorun orada :) hemen öğreneyim istiyorum çok sıkıcı bu süre ya:smiley5:
milad 13th July 2008, 19:06 ben Atatürk üniversitesi fransız dili ve edebiyatı bölümünde okuyorum ve de bölümümden gerçekten de çok memnunum evet çok zor bir dil ama düsenli bi çalışmayla çok zevk alabileceğin bir dil olduğuna inanıyorum ben ilk önce çok ağladım bu bölüme geldiğim için ama şimdi iikide bu bölümdeyim diyebiliyorum bi kere çok şiirsel ve karisma bir dil ona göre...kelimelerin çoğu tanıdık zaten ingilizceden sdece telafus ve gramer farklı bencede ii bir seçim yapmış olursun ;)
arkadşlar ben fransız dili ve ed okuyorum bu konu ne zamn açıldı görmemişim ..bu bolum hakkında sorusu olanlara yardımcı olabılırmm...
selamlar umarım foruma hala giriyorsunuzdur ..
okuduğunuz bölümü istiyorum -puanım doğu yolcususun diyor ama- ingilizce dersleri de okutuluyor mu, kaç kredi !?!?? bilgi verir misiniz googleda bilgi aramaktan öldüm..
JUSTFREE 13th July 2008, 19:35 selam arkadaşlar bende atatürküniversitesinde fransız dili ve edebiyatı okuyorum bu sene 1.sınıfa gectim bizim üniversitede ingilizce dersiyok yanibiz hazırlıkta hic görmedik ama bizim üst sınıflarda görmediler ama bu sene müfredata koyacaklar diye duyum aldım umarım olur dile yetenegi olan her insan bence fransızcayı sever ve seve seve basarılı olabilir ve inesclement arkadaşımında söyledigi gibi iş sadece size kalmıs sizin dilehakimiyetinize ve yeteneklerinize ben cok memnunum ve bizim üniversitenin erasmus programı var basarılı ögrenciler fransızca konusulan ülkelere gönderiyolar ve orda birdönem okuyosunuz bence bu büyük şans bizim icin düsünün derim :)
Danbury 28th July 2008, 22:13 Benim Galatasaray Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı'na puanım tutuyor. Okul iyi, puan iyi de, bugüne dek bir kelime Fransızca öğrenmemiş biri için bu bölüm zorlayıcı olur mu? İngilizceden ne kadar zordur? Okudum ki hazırlık sınıfı 2 yılmış. Gözüm korktu. Önerileriniz nelerdir?
KALİPSU 28th July 2008, 22:21 selamlar umarım foruma hala giriyorsunuzdur ..
okuduğunuz bölümü istiyorum -puanım doğu yolcususun diyor ama- ingilizce dersleri de okutuluyor mu, kaç kredi !?!?? bilgi verir misiniz googleda bilgi aramaktan öldüm..
evet ingilizce dersleri veriliyor okuldan mezun olunca meb'ın istedği 40 kredilik bir ingilizce eğitimi almış olucaz ..başka sormak istedğin sorular varsa yardımcı olabilirim...:smiley2:
chipsahoy 1st August 2008, 10:22 ben istanbul üniversitesi fransız dili ve edebiyatında okuyorum
chipsahoy 1st August 2008, 10:33 istanbul üniversitesinin fransız edebiyatı bölümünden ben pek memnun değilim, tavsiye etmiyorum girmenizi. ama diğer bölümleri güzel.
chipsahoy 1st August 2008, 10:36 ispanyol ve italyan diline girebilirsiniz istanbul ünide. orada hocalar daha iyi. fransız dilinde de hocalar iyi ama bilgilerini yeteri kadar aktaramıyorlar. dolayısıyla fransızca öğrenmek bir hayli zor oluyor.
chipsahoy 1st August 2008, 11:05 Benim Galatasaray Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı'na puanım tutuyor. Okul iyi, puan iyi de, bugüne dek bir kelime Fransızca öğrenmemiş biri için bu bölüm zorlayıcı olur mu? İngilizceden ne kadar zordur? Okudum ki hazırlık sınıfı 2 yılmış. Gözüm korktu. Önerileriniz nelerdir?
eğer gerçekten fransızca okumak istiyorsan o bölümü tercih et yoksa ingilizce bölümlere de puanın yeter oraları seç. galatasarayın eğitimi çok iyi diye biliyorum. yurt dışına gitme şansın da var o okulda.
chipsahoy 1st August 2008, 11:07 Aramızda Fransız Dili ve Edebiyatı okuyan ya da mezun olmuş arkadaşlar var mı??
Bu sene bölüm olarak fransız ya da italyan filolojilerinden birini tercih etmek istiyorum ama fransızca ağır basıo :)yalnız bu bölümle ilgili olan arkadaşların görüşlerini merak ediyorum tabii bilgisi olan herkesin:stretch:
şimdiden merci beaucoup
istanbul üniversitesinin fransız dili eğitimi iyi değil beşka üniversiteninkini seç.itilyin dili eğitimi güzel ama.
chipsahoy 1st August 2008, 11:10 peki ingilizce öğretmenliği fırsatı nasıl oluyor?ne yapmak gerekir?
onun için kpds ye girip 80 puan alman gerekiyor. yani b. sonra özel okullarda ve dershanelerde çalışabilirsin. ataması en son sıralarda olduğu için pek olmaz diye biliyorum. bu konuda araştırma yapmıştım.
chipsahoy 1st August 2008, 11:23 merhaba,
istanbul ünide fransızca ve almancada hazırlık var ispanyol ve italyan dilninde ise yok. ayrıca fransız dilinde sınıfta fransız lisesinden gelen öğrenci görmen mümkün değil sadece ingilizce çıkışlı olanlar geliyor. fransızca çıkışlılar ise mütercim tercümanlık seçiyorlar.
Danbury 1st August 2008, 11:28 ingilizceyle fransızcayı karşılaştırsanız hangisi daha zordur? Fransızcada pek çok istisna olduğunu duymuştum...
inesclement 9th August 2008, 22:01 Benim Galatasaray Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı'na puanım tutuyor. Okul iyi, puan iyi de, bugüne dek bir kelime Fransızca öğrenmemiş biri için bu bölüm zorlayıcı olur mu? İngilizceden ne kadar zordur? Okudum ki hazırlık sınıfı 2 yılmış. Gözüm korktu. Önerileriniz nelerdir?
eğer puanın tutuyorsa kesinlikle yaz hiç düşünme, ingilizceyide zaten dışardan halledersin o sorun olmaz ama galatasaray gibi biyerde okumak bence ayrıcalık
sorrowful owl 9th August 2008, 22:06 ya fransız dili çok zormuş benim ankarada okuyan arkadaşım var..yani o dile ilgin varsa yaparım diyorsan git..çünkü çoğu kişi sadece gitmiş olmak için yazmış bu dili,ve şimdi çok pişmanlarmış..seviyorsan o başka tabi inşallah istediğin yer olurr
william01 25th August 2008, 11:29 bnce fransızca zevkli bir dil.ama iş bulma oranıda yüksek olsa daha iyi olurdu.
atamizindeyiz 25th August 2008, 21:23 Selam arkadaşlar ben lise 3'e geçtim bu sene, fransız lisesinde okuyorum, hedefim fransızca mütercim-tercümanlık. bu bölüm hakkında, dersler konusunda bilgi verebilecek olan var mı ? bir de sizce nasıl hazırlanmalıyım? ben bu sene dershaneye gitmeyeceğim, inşallah seneye. kendim evde nasıl hazırlanabilirim? biz okulda lise 2'den beri fransız edebiyatı görüyoruz ama dil sınavında edebiyat çıkmıyor tabii. Neler yapmalıyım? şimdiden çok teşekkürler. :smiley1:
canoelifim 19th September 2008, 14:32 ya ben selçuk fransız dili yazdım geldi kötümü yapmışım yani zaten her bölümde çalışman gerek ingilizce zaten var dilcilerde ikinci dil şart bence bazı tanıdıklarım urdu dili ve ed. okuyorlar fransızca en azından daha çok ismen tanınmış diye düşünüyorum ve burası türkiye...
bu yıl hazırlık okuyacagım zaten.ama formasyon işini anlamdım ben nerden nasıl alacağız bilmiyorum kimi kpds den 85 alman gerekiyor diyo ne kadar doğru bilgisi olan arkadaşlar yazsınlar?
mutluay 19th September 2008, 15:04 ya ben selçuk fransız dili yazdım geldi kötümü yapmışım yani zaten her bölümde çalışman gerek ingilizce zaten var dilcilerde ikinci dil şart bence bazı tanıdıklarım urdu dili ve ed. okuyorlar fransızca en azından daha çok ismen tanınmış diye düşünüyorum ve burası türkiye...
bu yıl hazırlık okuyacagım zaten.ama formasyon işini anlamdım ben nerden nasıl alacağız bilmiyorum kimi kpds den 85 alman gerekiyor diyo ne kadar doğru bilgisi olan arkadaşlar yazsınlar?
formasyonu üniversiteler veriyo senin okulda veriyodur heralde belli bir ücret karsılıgında 1 yıl formasyon alıyossun sonra öğretmenlik yapabilirsin
gizmo70 2nd December 2008, 13:08 ben aydında fransız dili ve edebiyatı okuyorum daha yeni başladım hazırlıktayım başta keşke yazmasam demiştim ama sonradan iyiki bu bölümü kazanmışım dedim.Söylenildiği kadar zor olduğunu düşünmüyorum herkes ingilizceyi öğrenmeye başlarken bile az çok zorlanmıştır belkide.gerekli tekrar yapılırsa çok zevkli bir dildir gırtlaktan konuşmaya çalışırkende insan baya eğlenir=)kelime yapısı biraz değişiktir kelimeler ing.ye çok benzer ,telafuzları değişiktir,ama başına le ve ya la alır(feminen-masculen oluşuna göre)örn=la photo gibi buda zamanla ezberlenir.
Geçersiz diyenler olmuştu ama bi insanın kendini geliştirirse,dil okumuşsa işsiz kalacağını zannetmiyorum ayrıca iş başvurularında bile ing,alm,franszca aranıo.
Courbure 2nd December 2008, 13:47 bn hacettepe fransız dili ve edebiyatındayım bence franszca işi kaptıktan sonra çok zevkli ama başta çok acı çekiyorsun :D
folique_fr19 4th December 2008, 01:09 ben ERZURUM ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ fransız dili ve edebiyatı 1. sınıf öğrencisiyim.ben de ön yargılarla geldim.Ama şuan çok seviyorum fransizcayı..çok zor bir dil ama çalışırsan istersen yapamayacağın bişey yoktur.herşeyiyle bambaşka bir dil.istisnalarla dolu,ayrıntılarla dolu.lisede 2. yabancı dilim almancaydı..tercihlerim almanca ağırlıklıydı çünkü almancayı çok seviyordum.tercihlerimde hiç öğretmenlik yazmadım çünkü öğretmenlik basite kaçmak oluyor.edebiyat okuyanlar (bizler gibi) daha geniş pencereden bakıyorlar.ben çok mutluyum.fransızcadan korkmayın arkadaslarrr..hersey zevkli.konusması da zevkli..yeterki sevin , çalışın.. bol şanss kolay gelsinn
lenore 4th December 2008, 02:05 bende fransız dili ve edebiyatı hazırlıktayım çok zor ama zorluğu çok kurallı olmasından çalışınca oluyor ingilizceden daha çabuk kaptım ve anlayabiliyorum dinlediğim şeyleri günlük tekrar ve dersleri kaçırmamayla bu işi başarabilirsin sınavdan da iyi not aldım her şey çalışmada ve cidden çok güzel ve zevkli bir dil umarım gider ve mutlu olursun :)
Aliarda 4th December 2008, 15:54 ben ERZURUM ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ fransız dili ve edebiyatı 1. sınıf öğrencisiyim.ben de ön yargılarla geldim.Ama şuan çok seviyorum fransizcayı..çok zor bir dil ama çalışırsan istersen yapamayacağın bişey yoktur.herşeyiyle bambaşka bir dil.istisnalarla dolu,ayrıntılarla dolu.lisede 2. yabancı dilim almancaydı..tercihlerim almanca ağırlıklıydı çünkü almancayı çok seviyordum.tercihlerimde hiç öğretmenlik yazmadım çünkü öğretmenlik basite kaçmak oluyor.edebiyat okuyanlar (bizler gibi) daha geniş pencereden bakıyorlar.ben çok mutluyum.fransızcadan korkmayın arkadaslarrr..hersey zevkli.konusması da zevkli..yeterki sevin , çalışın.. bol şanss kolay gelsinn
ben sevemedim özellikle bi hoca varya onun yüzünden olabilir :)
missbng 4th December 2008, 17:06 merhaba arkadasım.benım nacizane fikrım su olur kı ben mersin üniversitesi mütercim tercumanlık bölümünde okuyorum.tercumanlık okumak daha mantıklı çünkü bölüm okuduğu zaman sadece franszıca biliyo olacaksın.formosyon alıp öğretmen olsan yıne bosa cünkü tayın ataması yüzde sıfırın altında.öğretmenlık diploması ıle recumanlık yapaya mecbur kalacaksın.ama tercumanlık diplomanla recumanlık yapmak daha zevklı ve daha mantıklı gelıyor bana.tabı bu cok göreceli benım fıkrım.tabı sözleşmelı iş olanağı var ama burda tek sansın torpıl.:smiley2:
darkrain 7th December 2008, 18:41 merhaba arkadasım.benım nacizane fikrım su olur kı ben mersin üniversitesi mütercim tercumanlık bölümünde okuyorum.tercumanlık okumak daha mantıklı çünkü bölüm okuduğu zaman sadece franszıca biliyo olacaksın.formosyon alıp öğretmen olsan yıne bosa cünkü tayın ataması yüzde sıfırın altında.öğretmenlık diploması ıle recumanlık yapaya mecbur kalacaksın.ama tercumanlık diplomanla recumanlık yapmak daha zevklı ve daha mantıklı gelıyor bana.tabı bu cok göreceli benım fıkrım.tabı sözleşmelı iş olanağı var ama burda tek sansın torpıl.:smiley2:
ben size katılmıyorum çünkü bölüm okuduğumuz zaman dili bütün ayrıntılarıyla öğrenmiş oluyoruz.bölüm bitirenlerin formasyon alıp öğretmen olmaya ihtiyaçları da yok ayrıca pekala tercümanlık yapabilirler.ben edebiyat öğrencilerinin daha iyi çeviri yaptıklarını düşünüyorum...
folique_fr19 19th December 2008, 19:26 arkadaslar..fransiz dili ve edebiyatı okuyanlara ingilizce öğretmenliği şansı da veriliyor ayrıcaa..seçmeli almanca alirsiniz ayrica ingilizceniz de olcak..dil edebiyat okumak daha mantıklı..tercüman zaten olabiliyoruzz..avantaj çok...ama geliştirmeniz gerekiyor kendinizi.fransizcadan da korkmayınn..sevmek ve düzenli çalışmakk amaçç...başarılarr !!
william01 1st January 2009, 15:06 fransızca öğretmenlik okumak kolaya kaçmaktan çok bilakis işin özüne gitmek fransız dili ve edb ında okudumu formasyon gerekiyor ayrıca ama öğretmenlikte elinde bu var.evet filoloji güzel ama bence öğretmenlik isteyenler için filoloji gereksiz.fransızcayı derinlemesine bilirsin ama nasıl anlatacağını bilemedikten sonra bir işe yaramaz.
francophile19 1st January 2009, 16:49 fransızca öğretmenlik okumak kolaya kaçmaktan çok bilakis işin özüne gitmek fransız dili ve edb ında okudumu formasyon gerekiyor ayrıca ama öğretmenlikte elinde bu var.evet filoloji güzel ama bence öğretmenlik isteyenler için filoloji gereksiz.fransızcayı derinlemesine bilirsin ama nasıl anlatacağını bilemedikten sonra bir işe yaramaz.
fransızca bölüm okuyunca formasyon mu gerekiyor hehe güldümm :) ne alaka simdi.peki yeterince bilgiye sahip olamazsan nasil anlatmayı düşünüyorsun?? Dil-edebiyat ile öğretmenlik çok ayrı şeyler bence.Karşılaştırmayın ikisini.Dil-Edebiyat Fransızca'nın derinlerine inmek demek.
Dil-edebiyat okuyorum ben de ama öğretmenlik düşünmüyorum zaten.Öğretmenlik basite kaçıyor biraz.Ataması da az.
milad 1st January 2009, 18:24 peki iş imkanı nasıl?yani mezun olduktan sonra geleceği olan bir bölüm mü??
bir dili ne kadar iyi öğrendiğinle alakalı bence, iş buluşun...! Özel sektör düşünüyorsan dili çok iyi bilmen gerekiyor ki tutunabil işyerinde, devlet kadrosu istiyorsan da çok çok çalışman gerek kpds için. Dili bildikten sonra hiç bir şey zor değil yeterki güzelce öğren. Benim tavsiyem Fransızca Öğretmenliği bölümünü okuman. Eğer öğretmen olmak istersen ilerde formasyon derdiyle uğraşmayacaksın, dili zaten öğrenmeden mezun olamazsın. Ki zaten öğretmelik okuyanların dil edebiyatlara göre devlete yerleşme şansları daha yüksektir. Öğretmenlik bölümünün iki artısı var unutma...! Hem edebi metinlerle kasmamış olursun kendini..Fransızcanın düzenli çalışmayla hiçde zor bir dil olmadığını göreceksin.
umarım tercihlerin mutluluk getirir sana..
Mutlu yıllar bu arada.. :heartpump:
william01 8th January 2009, 00:55 fransızca bölüm okuyunca formasyon mu gerekiyor hehe güldümm :) ne alaka simdi.peki yeterince bilgiye sahip olamazsan nasil anlatmayı düşünüyorsun?? Dil-edebiyat ile öğretmenlik çok ayrı şeyler bence.Karşılaştırmayın ikisini.Dil-Edebiyat Fransızca'nın derinlerine inmek demek.
Dil-edebiyat okuyorum ben de ama öğretmenlik düşünmüyorum zaten.Öğretmenlik basite kaçıyor biraz.Ataması da az.
yanlış anladınız galiba fransız dili edb mezunları öğretmenlik yapabilmek için formasyon almak zorunda kalacak.demek istediğim bu ayrıca siz derinlere inseniz bile bunu konuşmaya ve yaşamaya adapte etmedkten sonra içinizde kalır bu biz de bilirdik filoloji okumayı ama edebiyat bilginiz ünv de kalacak doğrudan kullanamyacaksınız.yani siz öyle diyorsunuz ki eğitim fakültelerinde hiçbirşey anlatılmıyor edebiyata gidince anlatılıyor.peki çok bilgiye sahip olup da bunu öğretmeyi nasıl amaçlıyosunuz?ki her ünv nin kalitesi farklıdır ve en önemlisi öğrenciye bağlı herşey iş öğrenci de olmalı.
william01 8th January 2009, 01:10 gerçekten ilginç bir durum bu arada bu forumda yaklaşık 8 aydır varım ve ünv ye gidenlerin çoğu ing okumak için urduca almanca ve fransızca gibi dilleri yazıyor buraları düşünürken acaba nasıl ing öğretmeni olabilirim diye düşünüyorlar.
|