Tam Sürüm Bilgini Göster : İngilizce kelime ezberlemenin en kolay yolu

SeyfiHoca
2nd June 2007, 22:53
Arkadaşlar sizce İngilizce kelime ezberlemenin en kolay yolu nedir? örneğin bireysel olarak kelime ezberlerken hangi yöntemleri kullanıyorsunuz?

Blue
2nd June 2007, 23:46
kelime ezberlemek aslında zor değil. ilk başlarda zor sanırdım ama akılda tutmanın kolay yollarını kendime gör keşfediince bu kolaylaştı.

daha öncede bu konuda açılan başlıklardaki gibi hikaye yazmak, anlamını hatırlatıcak kelime içindeki harflarden ipucular yaratmak, ve benim için en önemlisi sık sık birilerine sordurmak...

çünkü üst üst yapılan tekrarlardan daha iyisi yok bence.

ya da grup halinde ezberlemek bu bazen iki kelimeninde ingilizce bazen birnin ingilizce birnin türkçe oluşu. kelimeyi başka bir yerde okuduğumda türkçe yaptığım tamlamalar aklıma geliyor ve kelimenin anlamını hatırlıyorum.

örnek vermek gerekirse: Faithful köpeğim....
bugün faithful karşıma çıktı ilk bakışta hatırlamadım ama sonrada aklıma geldi.
ruhtless terör...
gibi bunlar çoğaltılabilir.:)

gülüşüm
2nd June 2007, 23:47
yabancı forumlara katılıyorum ve bir konudaki fikrimi yazarken bolca yeni ogrendıgım kelımelerı kullanıyorum.bunun dısında best-seller kitapları okumak da bazen çok işime yarıyor..KPDS'ye dair kelimeleri ise bolca test çözersem çabuk ezberliyorum.ne kadar çok görürsem o kadar uzun süreli aklımda kalıyor.

faruk86
3rd June 2007, 00:26
bence önce bi defa kelime listesi hazırlanmalı.oturup biraz ezberlemeye çalıştıktan sonra kelimeler bulunulan mekanın herhangi biryerine yapıştırılmalı,böylece sürekli görerek aklımızda kalmasını saglarız.Ayrıca beynimizin kelimeleri daha kalıcı tutması için kelimeleri ilgimizi çekecek şekilde ayarlamalıyız.teşekkürler...

PemBeLim
3rd June 2007, 13:35
Bence Kelime ogrenmenin en kalici yolu surekli yazmaktir. Kendime her sinav icin bir vocabulary olusturdum ve bu kelimeleri yorulmadin sıkılmadan defalarca yazarak tekrar ediyorum. Aynı zamanda bu kelimelerin msn encarta dictıonaryden telafuzlarınıda bir program yardımı ile kaydedip birde dinleyerek çalıştımmı tam kalıcı oluyor. Defalarca yazmanın her zaman faydasını görüyorumç
Saygılarımla

GoldenStone
4th June 2007, 01:30
hocam bir sürü yöntem denedim ama en faydalısı benim için paragraf sorularını çözerken daha ii farkettim ki paragraf soruları bana birsürü kelime kazandırdı. en iyisi bu yöntemmis :D

meb82
4th June 2007, 16:45
kpss'de bir sürü dersten sorumlu olduğumdan fazla zaman ayıramıyorum kelime ezberlemeye.kpds puanıma yansıyamadı bu yüzden.uyguladığım yöntemler işime yaradı ama.en sevdiğim yöntemden, en sevmediğim yönteme sıralayayım:
1)anticipation'lar yıl sonunda Doların 1.46 ytl olacağı şeklinde.anticipation:beklenti
yani,ingilizce kelimeyi türkçe cümlenin içine direkt yerleştirmek.
2)okuma parçasındaki bilmediğim kelimelerin anlamlarını üstüne yazıp,belli aralıklarla aynı parçayı okumak.(üstüne değil de yapışan küçük kağıtların üstüne yazıp bi köşesine yapıştırma tavsiyesi aldım.)
3)dilforum'daki hızlı kelime ezberleme-1 başlığı altındaki fotografik hafıza yöntemini uygulamak.çevremdekiler, genelde en çok bu yöntemden memnun.
hiçbirine ayırdığım zaman boşa gitmedi.

veyseleke49
4th June 2007, 17:50
genelde, belirli aralıklarla kelimelerin türkçe yada ingilizce anlamlarını soran programlar kullanıyorum.bu bayağı bi yararlı oluyor.Çünkü bir programın durmadan size bişeyler ezberletmeye çalışması yada hafızanızı zorlaması, sizin kağıdı kalemi alıp yeni sözcükler ezberlemeye çalışmanızdan daha yararlı olacaktır...

Universe
4th June 2007, 17:58
Ben kelime sorusu çözerek öğrenirdim.Zaten bir soru için sunulan beş şık beş kelime demek.Bildikerimi tekrar etmiş olurdum bilmediklerimi not ederdim bir kenara...

Piovere
21st July 2007, 17:14
Çağrışım yapıyorum -bu kendiliğinden oluyor, gördüğüm bir kelimeyi unutmamak için kendimce oyununu/çağrışımını yapıyorum; bir çaba sarfetmiyorum.-, mesela "territory" toprak, bölge, alan demek. Terra Rosa topraklarından aklıma geliyor.Bazen hikâyesini uyduruyoruz sınıfta; çok eğlenceli oluyor.

DivingDeep
21st July 2007, 17:38
soru çözerek en fazla ve kalıcı,hızlı kelime öğrenme olabilir.gerçi ben daha o sırrı çözmeye erişemedim ama:)

Hubub
21st July 2007, 18:14
valla hocam en iyisi çağrışım yapmak ben hep böyle ezberlerdim tabi dersane hocamdan bunu kaptım allah ondan da razı olsun

Azazello
25th July 2007, 03:56
Arkadaşlar sizce İngilizce kelime ezberlemenin en kolay yolu nedir? örneğin bireysel olarak kelime ezberlerken hangi yöntemleri kullanıyorsunuz?

Bence İngilizce kelime ezberlemek , ezberlediğimiz kelimeyi bi süre sonra unutmak demektir. Bu yüzden kelime ezberlemek yerine öğrenmeyi tercih edersek daha doğru olur. Nasıl mı? İşte ilk adım -bir dili öğrenmek için o dili konuşmak lazım. İçinizde ki yabancıyla konuşun ister sesli ister sessiz. size deli diyebilirler ama cok etkili bir yöntem.

matematiksel
25th July 2007, 04:09
Bende bu aralar kelime hazinemi geliştirmek istiyorum. Benim şuan kullandığım yol okuduğum kitaplarda geçen kelimeleri bir kağıda not ediyorum. Sonra onları excel tablosuna geçiriyorum. Anlamlarını yanına yazıyorum. Ne derece anlamını hatırlayacağıma göre yanına puan veriyorum. Excelde aldığı zorluk derecesine göre sıralama yaptırıyorum. En zor ezberleyeceğimi düşündüklerime ağırlık vererek puanını düşürmeye çalışıyorum.

Saadet Çadır
25th July 2007, 18:59
Benim öğrencilerime tavsiyem İngilizce günlük tutmaları oluyor ve en önemli şartım o gün çalışmaları esnasında karşılaştıkları ve bir kenara not aldıkları kelimeleri mutlaka günlüklerinde kullanmaları oluyor, böylelikle öğrendikleri kelimeleri kendi yaşantılarıyla ilişkilendirip, öğrenme kolaylığı sağladıklarını söylüyorlar. Bu arada gün içerisinde karşılanılan kelimeleri kullanabilecekleri bir olayları olmamış ise , herhangi bir konuda hayali bir hikaye yazıyorlar ancak kendi ürettikleri. Günlüklerine hergün yazmaları şart değil ancak gün aşırı mutlaka yazmalılar.:))

Ruthless
25th July 2007, 19:07
eskiden telefonumun ekranına her 2 güne 1 kelime yazardım . inanın şu ana kadar yazdıgım kelimelerin hepsini hatrlıorum. ne blm skılınca tlfnuma sarılıodum , çnkü insan skılınca mutlaka bi uğraş arıor.tlfnu elime alnca zaten ilk o kelmeyi görüdom..

bireysel kelime çalşrken .. tabii ki 1 kelimeyi 10 ar 10 ar yazmıorm.bence en getirisiz yol..

insan bir kelimeyi duydgnda akılnda mutlaka bişiler canlanır.e dolayısıyla kelimeyle bir neseneyi ilişkilendirp somutlaştrmak lazım..üstteki arkadaşlarımın da çoğu bu düşünceyi sawunuor gördgm kadaryla..

ayrıca sık sık tekrar da yapmak önemli..

ayrca en beklenmedik anda bile o kelimeyi görmek o kelimeyle bişeyi ilişkilendrmek daha kolay olablr( yemek yerken ezberledgn kelimeleri aklndan geçrmek , o kelimeyle graffiti olştrmak , uykudan hemen kalknca tekrarlar yapmak ..) gibi ... :kod:

matematiksel
25th July 2007, 23:16
kelime ezberlemeyi kolaylaştırıcı programlar vardır heralde. bu konuda bilgisi olan var mı? Ben multimedia dictionary nin kelime ezber oyunlarını çok başarılı buluyorum ama oradaki kelimelere müdahele edilemiyor. Ezberlemek istediğim kelimeleri kendim seçebileceğim bir program olsa güzel olurdu.

KemalKasap
25th July 2007, 23:23
kelime ezberlemeyi kolaylaştırıcı programlar vardır heralde. bu konuda bilgisi olan var mı? Ben multimedia dictionary nin kelime ezber oyunlarını çok başarılı buluyorum ama oradaki kelimelere müdahele edilemiyor. Ezberlemek istediğim kelimeleri kendim seçebileceğim bir program olsa güzel olurdu.
"Word test" var fakat ücretli. Çok güzel bir program. Deneme versiyonu var. Değişik amaçlar için abonelik alınabiliyor. Ben ücretsiz bölümü denedim. İncelemek isterseniz link aşağıda...

http://www.wordtest.com/

Tercan Değerli
26th July 2007, 00:34
kelimeleri günlük yaşamda sık sık kullanmak gerekiyor ve ben her zaman şunu önermişimdir: Bir kelime defteri tutun ama fihristli yani sözlük gibi olsun oraya karşılaştığınız kelimeri yazın ve yatmadan yaklaşık yarım saat önce o defteri tekrar edebildiğiniz kadar tekrar edin tabii kelimelerin anlamlarını kapatacaksınız ve tekrar ettikten sonra başka hiçbir şeyle ilgilenmeden doğrudan uyuyun;böylelikle yattıktan sonra beyin kendi içinde o kelimeleri tekrar edecektir tabii bunu tek kelime için değil diğer dilbilgisi konuları için de yapabilirsiniz gerçekten yararı göreceksinizdir inşallah. Ha tabii bii de şu var: Sabah namazından sonra uyanık kalıp tekrar yapabilirseniz bu hepsinden yararlı olur;çünkü insanın kafasının en sakin olduğu andır sabah namazından sonraki zaman

serhat_18
26th July 2007, 11:47
teşekkürler çok güzel bi program

beyaz22
26th July 2007, 22:14
bu sayede:bi öğretmenim var ki harika biri kelimelere 1.dereceden akraba oluyoruz sayesinde sene başından sonuna kadar sürekli tekrar hem de çok esprili valla ona aşığım desem yeri var çok özel bi insan alkis

pelinn
29th July 2007, 10:28
ben muzik dinlemeyi cok seviyorum:rolleyes:sarkilarin anlamlarini merak ettigim icin yeni bir kelime duydugumda arastiriyorum ve sarkiyi dinledikce yeni kelimeler ezberlemis oluyorum..bazen cumlelerin gidisatlarina gore kelimelerin anlamlarini buluyorum.kendim bulunca daha kalici oluyor..hem de egleniyorum:stretch::rolleyes:

Emilahh
24th August 2007, 11:07
Öncelikle hepinize çok teşekkür ederim.Birçok taktik öğrendim:) Hocamızın da dediği gibi günlük tutmak insana çok şey katıyor.Hem kelime öğreniyorsunuz,hem ezberinizde ki kelimeleri tekrar ediyorsunuz hem de cümle kurmaya yatkın hale geliyorsunuz... Tabi bunlar içinde bir de çok kitap okumak gerekiyor.Ben kitap okurken takıldığım bir kelime gördüğümde hemen açıp sözlüğe bakmıyorum.Anlamını cümleden çıkardığımızda daha kalıcı oluyor.

Unutmadan birde öğrendiğiniz ya da öğrenmekte olduğunuz kelimeleri kağıtlara yazıp,gün içerisinde sürekli kulladığınız yerlere yapıştırmakta çok yararlı.Örneğin; aynanın bir köşesine yapıştırabilirsiniz.Eminim o kelimeleri hiç unutmayacaksınız.ben aynayı çok kullandığımdan mıdır bilmiyorum ama en kalıcı olanlar onlardı;) şaka bir yana bunlar tarafımdan test edilmiş,onaylanmış yöntemler:).bende işe yarıyor,sizlerde de yarayacaktır:):icon_tup::icon_tup:

ZigZag
16th September 2007, 22:44
Bence Kelime ogrenmenin en kalici yolu surekli yazmaktir. Kendime her sinav icin bir vocabulary olusturdum ve bu kelimeleri yorulmadin sıkılmadan defalarca yazarak tekrar ediyorum. Aynı zamanda bu kelimelerin msn encarta dictıonaryden telafuzlarınıda bir program yardımı ile kaydedip birde dinleyerek çalıştımmı tam kalıcı oluyor. Defalarca yazmanın her zaman faydasını görüyorumç
Saygılarımla

Katılıyorum sana,en güzeli yazmak.Üşenmeden her yeni kelimeyi bir deftere yazın.Örnek cümlelerle birlikte çok daha iyi olur.Kelime defteriniz olsun o defter.Onu elinizden hiç bırakmayın.Çizgi roman ya da gazete okuma zevkiyle okuyun sürekli.
Herkese kolaylıklar versin Allah.

QingEyes
16th September 2007, 23:35
hala arıyorum birçok yöntemi var .. kitap okuyarak , körü körüne kelimeleri ele alıp ezberleyerek yada günde 3-5 kelimeyi cümle içinde kullanarak , soru çözerek , kelimeleri kavramlara yükleyerek ezberlemek vs...

archer
17th September 2007, 11:18
bu sene bi kelime kitabı bitirmiştik yds/üds/toefl/kpds düzeyinde, oradaki kelimeleri kartlara yazarak (eş anlamlarıyla birlikte)sene başından beri ezberlemekteyim (ara verdim ama bitcek inşallah:p)kitaptaki alıştırmalar kelimeyi eş anlamıyla birlikte öğretmeye yönelik;)

kartların en alt kısmına kelimenin sık kullanılanını yazıyor,üst kısımlara da bilmediğim eş anlamlarını yazıyordum;
devastate
annihilate
obliterate
eradicate
.....
destroy

Can Oner
20th September 2007, 14:16
Merhaba arkadaşlar , ben siteye yeni üye oldum , öncelikle herkese selamlar .

Ben de yazmış olduğunuz yöntemlere benzer yöntemler uyguladım şu ana kadar ve uygulamaya devam edip , etkili bulduğum bazılarını sizinle paylaşmak isterim.

- Müzik dinlemeyi seven birisiyim . Bununla birlikte genelde yabancı tür dinlerim . Severek dinlediğim şarkıcıların genellikle -yukardaki bir arkadaşımızın dediği gibi- şarkı sözlerini türkçeye çevirerek kelimeleri öğrendiğim çok olmuştur . Her dinlediğimde de kelimeyi tekrar etmiş oluyorum tabi , kalıcı oluyor .

- Çağrışım yöntemiyle de bir sürü kelime öğrendim , en iyi bulduğum yöntem budur . Mesela ''Agriculture'' kelimesini ele alalım . ''Tarım,ziraat'' anlamına gelen bu kelimeyi ben şu şekilde öğrendim; '' Ağrı kültür merkezinde tarım oldukça gelişmiştir '' . Tabiki bu sadece bir örnek , bu yöntemle kelimelerin okunuşlarıyla ya da yazılışlarıyla alakalı cümleler türeterek kelimeler öğrenmek mümkün. Tabi sadece çağrışımlarla iş bitmiyor , yapılması gereken bu bağlantıları kurup sürekli tekrar etmek .

Teşekkürler.

RuDe G!RL:)
23rd September 2007, 18:05
bnm kelime kutum var onun içende kuçuk kagıtların
arka yuzune turkçe ön yuzune ing. kelimeler yazdm ve ön yuzu ust tarafa gelecek seklde katladm her defasnda (özellikle yatmadan önce)birer kez okuyorum ve ögrendklerimi saklayıp belli aralıklarla tekrar bakıyorum ve unutmuyorum bunu bana ing. hocam tavsiye etmşti bnce yararlı bi yontem ayrıca kitap okumak da gerçekten faydalı.bunları yaparken kelimeler belli bi kitaptan alınmış birbiriyle alakalı kelimeler oldugundan dolayı ezberlerken kolaylık saglıyor:)

Green_Day
23rd September 2007, 18:59
öncelikle karşıma çıkan yeni kelimeleri bir deftere yazıp yatmadan önce bir iki defa tekrar ederim...gece uyurken rüyamda o kelimeleri teker teker okurum:)

Timsah
6th October 2007, 03:44
http://img103.imageshack.us/img103/804/compasl2.jpg

İndir (http://rapidshare.com/files/57321868/Companion_1.0.rar)

Companion güzel bir kelime ezberleme programı.Boyutu küçük ama marifeti büyük.Umarım işine yarar:)

Kazalanka
6th October 2007, 03:53
Ben ogrendim kelimeleri surekli pratige dukuyorum. Bir de yabanci formlarda bulmaca ve test cozuyorum. Yabanci filim, haber, muzik dinliyorum.

Miss
6th October 2007, 04:17
ben genelde ingilizce ingilizce olarak çalışıyorum bu benim aklımda kalmasını sağlıyor böylelikle hem başka kelimler öğreniyorum hemde türkçe düşünmemiş oluyorum kullandığım programlarda var özelikle belirli aralıklar hatırlatan programları bende çok sık kullanıyorum. Yazmayı sevmediğim için yazmak bana göre etkili bir yöntem değil.

the_hulya
18th October 2007, 17:47
gercekten herkese çok tesekkürler...biliyordum zaten bu siteden yararlı bi sonuç çıkacagınıAlkışdün gece çalışmadım kelime listeme dedim gidiyimde bi siteye bakıyım diyee,yanılmamışım...:smiley2:artık deniycez bakalım teknikleri ne kaybederimki hepsiyle 3-5 kelime ezberlesem oo süper:smiley4:buarada belki bende bu konuda uzmanlaşır vee bambaşka bi teknik bulurum ozaman bende size sunarım bilgilerimii...

Ekrem_ist
18th October 2007, 18:20
herşey merakla başlıyor. kelime listesinden ezberlemek bende kalıcı olmuyor. sizleri bilemem.

dizilerle kafayı bozdum. orada çok geçen bazı kelimeleri merak etmeye başladım.

situation=durum
relationship=ilişki
be aware = farkında olmak
realize=fark etmek
...

gibi. tabi bunları cümle içinde de kullanınca olay tamamdır.hafızama kazındı kaldı.

nzn85
18th October 2007, 18:48
VEYSELEKE49 arkadaşım banada bu program hakkında bilgi verir misin ?

graceful_cEeyda
19th October 2007, 02:25
bir kelimenın adjectıvenı adverbını nonunu verb anlamı hangılerı varsa yazıorum vede synonym nı yazıoru biri ezberledıgımde dıgerı aklıma hemen gelyıo bence akılda kalıcı yöntemlerden biri ben böle daha kolay kım ezberlıyorum:smiley2:

aysekoycu
19th October 2007, 13:26
kelime ezberlerken en çok kullandığım şey çağrışım oluşturmak.ayrıca post itlere yazıp önüme gelen yere yapıştırıyorum gördükçe aşinalık oluyo.birde aralıklı olarak tekrarlamak.mesela ezberledikten 1 saat sonra,ertesi gün,bi hafta sonra ve aralıkları uzatarak devam ediyorum.ben 3 yöntemi beraber kullanıyorum genelde faydasını da fazlasıyla görüyorum.tavsiye ederim

faria
22nd October 2007, 23:53
Yeni öğrendiğim kelimeleri cümle üzerinde hatırlamaya çalışıyorum. Bildiğim kelimeleri eşanlamlılarını bularak, eşanlamlarıyla beraber öğreniyorum.

Uzun metinleri okuyarak bilmediğim kelimeleri tahmin etmeye çalışıyorum. SOnra kelimelerin anlamlarını sözlükten bulup metni bir kez daha okuyorum.

Yeni kelimeleri zihnimde ya da defterde cümlede kullanarak beynime kazımaya çalışıyorum!

demirmevki
26th October 2007, 01:59
bence de kelimeleri sozlukten ararken nasil yazildiklarini harfleri tek tek kodluyorum kelimeyi disarda bir yerde gorduysem hemen aklimdan tekrar ediyorum nasil yazildigini eve gelince hemen sozlugu bakip kodlarken buldugumda cok aklima yerlesmis oluyor

kartal07
5th November 2007, 23:10
bu sene bi kelime kitabı bitirmiştik yds/üds/toefl/kpds düzeyinde, oradaki kelimeleri kartlara yazarak (eş anlamlarıyla birlikte)sene başından beri ezberlemekteyim (ara verdim ama bitcek inşallah:p)kitaptaki alıştırmalar kelimeyi eş anlamıyla birlikte öğretmeye yönelik;)

kartların en alt kısmına kelimenin sık kullanılanını yazıyor,üst kısımlara da bilmediğim eş anlamlarını yazıyordum;
devastate
annihilate
obliterate
eradicate
.....
destroy

kitabın yazarı ne acaba?

archer
5th November 2007, 23:52
kitabın yazarı ne acaba?

Academic Vocabulary
Nevzat KALAY

PS:yds/üds/toefl/kpds için ;)

nzn85
6th November 2007, 00:55
arkadaşlar işinize yarar mı bikmiyorum ama bende küçük kağıtlara kelimeyi yazıorum noun verb adj onuda ekliyorum ,diğer tarafınada anlamını yazıyorum.bi kutuya atıyorum onları sonra canım sıkıldıkça çekip çekip ezberlemeye çalışıyorum işte.her seferinde ezberlediklerimi bi kenara öğrenemediklerimi bi kenara koyup bi gelişme var mı yok mu artmış mı azalmış mı kontrol ediyorum.zevkli oluyo :)herkese kolay gelsinn

skmysan
27th May 2008, 00:21
tesekkürler coook işime yaradı

Be Inspire
27th May 2008, 00:43
okuduğum metinlerde,çözdüğüm sorularda gördüğüm,anlamını bilmediğim kelimeleri küçük kağıt parçalarına yazarım bir yüzü ingilizce diğer yüzü Türkçe olacak şekilde.Daha sonra bu kelimeleri cebime doldururum.Bir cepten diğer cebe bildiğim taktirde aktarma yaparım.Anlamını bilemezsem eğer aynı cepte kalır.Kelimeleri okunuşlarına göre türkçeye benzetmeye çalışırım
örnek:
trivial : Trı vırı işe yaramaz
result : resul
craft :lara craft (sağolsun hünerli bir ablamız:-ustalıkla yapmak-)

aslında böyle bir çalışma yapsak güzel olur :smiley1:

saygılarımla

maviliazman
27th May 2008, 15:02
Ben de Mario Lucidi yöntemini öeririm... (http://www.bbc.co.uk/dna/h2g2/A245701)

Battal
27th May 2008, 15:58
teşekkürler...

daredevil7845
27th May 2008, 16:03
:) bilirsiniz sacma hikayeler akılda kalır. bende kelime ezberlerken cok sacma yada kelimenin anlamıyla aakasız hikayeler uydururum ve oldukça da işe yarıyo, tavsiye ederim :smiley4:

£ vla
27th May 2008, 17:59
Bir telefon defterine hârf hârf karşılaştığınız kelimeleri ve Türkçe manalarını yazın.

Cümle içinde kullanın, ama mutlaka sözlüğe göz gezdirin ve tekrar edin. Beyninizi çok yormayın, karıştırmayın.

:)

sahteriks
30th May 2008, 01:13
Kelime ezberlenmenin en kolay yolu bana göre ingilizce şarkılar dinlemektir.Online oyun oynuyorsanız veya PC ile ugraşıyorsanız gördügünüz kelimeleri asla unutmazsınız.Bu kelimeleri hatırlamanın diger bir yolu ise kelimeleri " Synonym ve Antonym " leri ile ögrenmektir.

celestiaL
8th June 2008, 01:19
hiç oturup da kelime ezberlemeye çalışmadım çözdüğüm testlerden öğreniyorum genellikle böyle benim için daha kalıcı oluyor yanlışlarıyla öğreniyor insan ayrıca yabancı şarkı dinlemek çok yardımcı oluyor

atropin
8th June 2008, 02:17
teşekkürler

deufu
8th June 2008, 12:12
ilköğretim 6-7-8. sınıflarda hocamız kelimeleri 5er defa feln yazdırırda. lisede hazırlkt ada bu yöntemi kullandım gayet iyi ama tabı kı o kelimeye yoğunlaşmalısınız yoksa elinize ve vaktınıze yazık . bu yöntemin dezavantajı ise çok vakit alıyo olması.
daha sonra kelimeleri liste halında yezıp duvara feln asardım çalışırken sureklı karşımda olurlrdı o da gayet etkili.
ama bunların dısında hem kelıme ezberlemek hem okudugunu anlamak için kitap okumak geröekten cok etkili
daha sonra öğrenilecek kelimeye cumle içinde kullanılışına bakmanızı da tavsıye edebilir. context içinde daha ii anlaşılır ve daha kolay akılda tutulur.
tabi bunların ıcınde en önemlisi bence yazmak....dili kullanmanız cok onemli diye dusunuyorum
teşekkürler:)

king08
9th June 2008, 22:57
seyfi hocam ezberlenen kelimleri unutmamak için ne yapmalıyız?

.civil.eng.
9th June 2008, 23:44
Parçalardan kelimeleri çıkararak öğreniyorum. Bir de nerede hangi kelime kullanılıyor -özel kelimeler onları öğreniyorum. Unutmamak için sürekli okuyorum. :)

selen87
30th June 2008, 23:17
peki arkadaşlar yeni başlayan birisi için ne öneririsiniz bi kaynak önerebilirmisiniz çalışmak için üdsye

Ghoste
1st July 2008, 16:26
biz bu sene diL dersLerinde grupLara ayrıLdık . her grup 5'er keLime seçip akıLda kaLıcı şekiLde onLarı sınıfa anLatırdı. anLatmanın çok farkLı yöntemLeri vardı. örneğin o keLimeyLe iLgiLi küçük piyesLer ( piyesLerin içinde bu keLimeyi sıkLıkLa kuLLanırdık ve anLamınıda piyesin bi yerine sıkıştırırdık .) veya o keLimenin harfLerinden tek tek keLimenin anLamını çağrıştıran keLimeLer türetirdik.Çok zevkLi oLuyordu gerçekten :smiley3:

Furkansenokur
1st July 2008, 18:20
ben genelde reading parçaları çözüp parçadan çıkan kelimeleri deftere eş anlamlılarıyla birlikte yazıyorum.(hepsini değil ileride karşıma çıkabilecekleri.)sonra yatmadan önce hergün tekrar ediyorum.böyle çok kelime ezberledim ama ezberlediklerimin yarısınıda unuttum.daha farklı yöntemler arıyorum.

musa351
4th July 2008, 22:48
abi programlar kurulmuyo

naughtygirl
4th July 2008, 23:00
ezberlenen kelimeleri unutmamak için bol bol kelime testi çözmek bence en yararlı olan şey...

qpack
9th July 2008, 16:57
thanks for the sharing

Deryadan
15th July 2008, 13:07
Merhaba,

Ya tutarsa ? nın İngilizcesi sizce ne olabilir?
If it works? Why not?

Ben Why not? olarak çevirdim.Siz ne düşünüyorsunuz?

Selamlar

sarii
17th July 2008, 13:24
evet.............................

stranger_s
17th July 2008, 13:32
bence sadece kelime ezberlemek onemlı dııl cnk o zaman hafıza sadece tek yonlu calısıo oysa mesela turkceden ıngılızceye hareket ettıgımızde cogu zaman tıkanıoruz yanı ıngılızce kelımeyı bır yerde gorunce tanıoruz ama bır kompozısyon yazacaksak uygun kelımelerı hatırlayamıyoruz... pekı bu durumda ne yapcaz???

ikinokta
18th July 2008, 16:28
şu üç kelimeyi birbirine karıştırıp dururdum ama üstesinden geldim sonunda:) arkadaşlarıma da gösterdim hepsi aklında tutuyor :)
altitude :alti( rakamsal bir ifade olarak düşününce) işlemle ilgili diye düşünüp Rakım olduğunu,
aptitude : apti( bir insan olarak düşünüp) yetenekli apti diye Yetenek olduğunu
attitude : atti(atmak fiilli olarak düşünüp) ortaya bi fikir attı diye Fikir olduğunu aklımda tutuyorum artık:)
böyle bazı kelimeler üzerinde düşününce bir şeyler aklıma geliyor benim de..ama hepsi için yapamıyorum:( o zaman da liste yapıp iki defa okuyup anlamlarını kapatıp tahmin etmeye çalışarak öğreniyorum..:)

I'nur
19th July 2008, 01:12
Kesinlikle en iyi yöntem şifre kurma ya da çağrışım yapabilecek şekilde kurgularla ezberlemektir.Bunu pekiştirmek ve onları hafızada misafirlikten çıkarıp ebedi kalıcı hale getirmek için tekrar etmek şart..Cümle içinde kullanımını görmek de fayda sağlayacaktır.

TuRkIsH_HaCkEr
17th August 2008, 19:33
Benim yöntemim farklı ama daha görüpte daha sonradan hatırlayamadığım bir kelime yok örneğin bir kelime gördüğümde ilk önce onunla ilgili 5 cümle kurarım sonrada bu kelimeyi neden ezberlemem gerektiğini kendime ingilizce olarak anlatırım.

Bir başka yöntem de : Sosyal hayatta her kiminle olursa olsun konuşurken söylediklerimi içimden ingilizce söylemeye gayret gösteririm.

Deneyin mükemmel sonuçlar elde edeceksiniz.

_mErfE_
17th August 2008, 20:16
...gözünüzn önünde biyere asmak ve biraz saçma,bazen komik,akılda kalıcı cümleler kurmak işe yarıyo...:smiley4:

DENIZ_VURGUNU
17th August 2008, 20:33
Kelime ezberlemeye başlamadan önce okuyup geçtiğim, sık sık karşılaaştığım bir çok kelimenin anlamını bimediğimi farkettim. Oturup aklıma gelenleri yazdım, bu arada okuduğum roman, hikaye, paragraf kısacası ingilizce ne varsa içinde sık tekrar edilen kelimeleri de yazdım. Sonra internetten ve başka kaynaklardan en sık kullanılan kelimeleri, son 10-15 yılda yds ve kpds de çıkan kelimelerin listesini hazırladım. Bu aşağı yukarı 10 gün sürdü. Ortaya ezberlenecek binlerce kelime çıktı. Ben de hergün 10 kelime ezberleyerek 3000 civarında kelime ezberledim. Tabi bunun yanında kelime bilmenin avantajıyla parçaya göre kelimeye anlam verme yeteneğimi de geliştirmiş oldum. Şimdi bu konuda hiç sıkıntım yok. Benim tavsiyem listenizi yapın ve hergün belli sayıda kelime ezberleyin...

Muhittin Demir
23rd September 2008, 22:04

Daha çok kendimi aşağılayarak kolay öğrendiğimi farkettim.Sinirlerimi Bozan Ağzım kelime ezberlememi kolaylaştırdı öyleki bir haftadır kendimden nefret ederek 700 kelime ezberledim

örnek :

nag : dırdır etmek ... aynı kadınların yaptığı gibi
nail : neydi ya buu ??? uff oolum sen hakiki safsın tırnağı bilmiyon sınava gircem diyon afferim yaa

rational : mantıklı (ne yani ramazan hoca nın öğrettiği rasyonel sayılarla alakası olabilirmi)

böyle şeyler

yedese
21st October 2008, 00:55
ben kurgusal sözlüğü kullanıyorum kelimeleri türkçeye benzeterek bi hikaye yazıyo ve eş anlamlarını zıt anlamlarınıda aslında çok güzel ama çok güzel ama pek faydasını göremedim :p ama çoooookk. büyük bi emek

mhatip2113
23rd October 2008, 15:42
bence en iyi yöntem fotoğrafik hafıza ve hikaye yöntemi ben bu şekilde çok iyi ilerlediğimi gördüm