Tam Sürüm Bilgini Göster : İngilizce kelime ezberlemenin en kolay yolu

Sayfalar : 1 2 [3]

Deryadan
15-07-08, 12:07
Merhaba,

Ya tutarsa ? nın İngilizcesi sizce ne olabilir?
If it works? Why not?

Ben Why not? olarak çevirdim.Siz ne düşünüyorsunuz?

Selamlar

sarii
17-07-08, 12:24
evet.............................

stranger_s
17-07-08, 12:32
bence sadece kelime ezberlemek onemlı dııl cnk o zaman hafıza sadece tek yonlu calısıo oysa mesela turkceden ıngılızceye hareket ettıgımızde cogu zaman tıkanıoruz yanı ıngılızce kelımeyı bır yerde gorunce tanıoruz ama bır kompozısyon yazacaksak uygun kelımelerı hatırlayamıyoruz... pekı bu durumda ne yapcaz???

ikinokta
18-07-08, 15:28
şu üç kelimeyi birbirine karıştırıp dururdum ama üstesinden geldim sonunda:) arkadaşlarıma da gösterdim hepsi aklında tutuyor :)
altitude :alti( rakamsal bir ifade olarak düşününce) işlemle ilgili diye düşünüp Rakım olduğunu,
aptitude : apti( bir insan olarak düşünüp) yetenekli apti diye Yetenek olduğunu
attitude : atti(atmak fiilli olarak düşünüp) ortaya bi fikir attı diye Fikir olduğunu aklımda tutuyorum artık:)
böyle bazı kelimeler üzerinde düşününce bir şeyler aklıma geliyor benim de..ama hepsi için yapamıyorum:( o zaman da liste yapıp iki defa okuyup anlamlarını kapatıp tahmin etmeye çalışarak öğreniyorum..:)

I'nur
19-07-08, 00:12
Kesinlikle en iyi yöntem şifre kurma ya da çağrışım yapabilecek şekilde kurgularla ezberlemektir.Bunu pekiştirmek ve onları hafızada misafirlikten çıkarıp ebedi kalıcı hale getirmek için tekrar etmek şart..Cümle içinde kullanımını görmek de fayda sağlayacaktır.

TuRkIsH_HaCkEr
17-08-08, 18:33
Benim yöntemim farklı ama daha görüpte daha sonradan hatırlayamadığım bir kelime yok örneğin bir kelime gördüğümde ilk önce onunla ilgili 5 cümle kurarım sonrada bu kelimeyi neden ezberlemem gerektiğini kendime ingilizce olarak anlatırım.

Bir başka yöntem de : Sosyal hayatta her kiminle olursa olsun konuşurken söylediklerimi içimden ingilizce söylemeye gayret gösteririm.

Deneyin mükemmel sonuçlar elde edeceksiniz.

_mErfE_
17-08-08, 19:16
...gözünüzn önünde biyere asmak ve biraz saçma,bazen komik,akılda kalıcı cümleler kurmak işe yarıyo...:smiley4:

DENIZ_VURGUNU
17-08-08, 19:33
Kelime ezberlemeye başlamadan önce okuyup geçtiğim, sık sık karşılaaştığım bir çok kelimenin anlamını bimediğimi farkettim. Oturup aklıma gelenleri yazdım, bu arada okuduğum roman, hikaye, paragraf kısacası ingilizce ne varsa içinde sık tekrar edilen kelimeleri de yazdım. Sonra internetten ve başka kaynaklardan en sık kullanılan kelimeleri, son 10-15 yılda yds ve kpds de çıkan kelimelerin listesini hazırladım. Bu aşağı yukarı 10 gün sürdü. Ortaya ezberlenecek binlerce kelime çıktı. Ben de hergün 10 kelime ezberleyerek 3000 civarında kelime ezberledim. Tabi bunun yanında kelime bilmenin avantajıyla parçaya göre kelimeye anlam verme yeteneğimi de geliştirmiş oldum. Şimdi bu konuda hiç sıkıntım yok. Benim tavsiyem listenizi yapın ve hergün belli sayıda kelime ezberleyin...

Muhittin Demir
23-09-08, 21:04
Arkadaşlar sizce İngilizce kelime ezberlemenin en kolay yolu nedir? örneğin bireysel olarak kelime ezberlerken hangi yöntemleri kullanıyorsunuz?

Daha çok kendimi aşağılayarak kolay öğrendiğimi farkettim.Sinirlerimi Bozan Ağzım kelime ezberlememi kolaylaştırdı öyleki bir haftadır kendimden nefret ederek 700 kelime ezberledim

örnek :

nag : dırdır etmek ... aynı kadınların yaptığı gibi
nail : neydi ya buu ??? uff oolum sen hakiki safsın tırnağı bilmiyon sınava gircem diyon afferim yaa

rational : mantıklı (ne yani ramazan hoca nın öğrettiği rasyonel sayılarla alakası olabilirmi)

böyle şeyler

yedese
20-10-08, 23:55
ben kurgusal sözlüğü kullanıyorum kelimeleri türkçeye benzeterek bi hikaye yazıyo ve eş anlamlarını zıt anlamlarınıda aslında çok güzel ama çok güzel ama pek faydasını göremedim :p ama çoooookk. büyük bi emek

mhatip2113
23-10-08, 14:42
bence en iyi yöntem fotoğrafik hafıza ve hikaye yöntemi ben bu şekilde çok iyi ilerlediğimi gördüm

heraklitos33
04-01-09, 15:04
ben de bir arkadaşımdan duyduğum güzel bir yöntemi paylaşmak istiyorum... otobüste veya yayan giderken yolda gördüğünüz kelimeleri yazın anlamını bilmediklerinizi öğrenin aynı yerden yine geçerken yine görüceksiniz o kelimeyi ve hatırlayacaksınız kalıcı olur...

Emin_9222
19-05-09, 19:02
kelime ezberlememenin en kolay yolu herkese göre değişir ama bence en kolay yolu çok okumak.

acitmiyicam
20-05-09, 22:05
kelimeleri sesli dinliyorum sesini duymak hafızada kalmasını bayagı arttırıyor.

Emin_9222
26-05-09, 18:48
Merhaba,

Ya tutarsa ? nın İngilizcesi sizce ne olabilir?
If it works? Why not?

Ben Why not? olarak çevirdim.Siz ne düşünüyorsunuz?

Selamlar

what if it works diye çevirirdim herhalde.

speed_of
20-01-10, 13:33
mega hafıza setı en ıyı kelıme ezberletme teknıgıdır bana cok buyuk bır katkısı oldu kelımeyı tek seferde ezberleyebılıyorum
Accelerated Word Memory Power Seti Deneme Testi (http://www.megahafiza.com/urunler/test-eng.htm)
teknık uygulayarak kendınızı denemek ıcın lınke bakın

murate
20-01-10, 14:31
bence en guzel yontem kelimeleri kucuk kagitlara yazip surekli yaninizda tasiyip gunde 5-10 kez okumanizdir.

Melkorettin
05-02-10, 10:44
Ben bu işi bilgisayar başında yaparım genellikle ama oturduğum yerden odamda yapacak olursam bir kâğıt alırım ve öğrenen kadar (yaklaşık 5 kez) yazarım, ama bence en etkili yol onu sesli dinleyerek veye cümle içerisinde kullanarak öğrenmektir.

hgumuser
17-02-10, 13:27
kelmeleri cümle içinde kullanmak bence en etkili yol

denizce
18-06-10, 16:43
Arkadaşlar bu forumda, kelimeler ve onları nasıl aklımızda tuttuğumuza dair cümle, hikaye vs. den oluşan bir bölüm vardı. Bulamıyorum, yardımcı olur musunuz ?

LinkBacks Enabled by vBSEO 3.3.0 © 2009, Crawlability, Inc.