Tam Sürüm Bilgini Göster : İngilizce kelime ezberlemenin en kolay yolu

Sayfalar : 1 [2] 3

Kazalanka
06-10-07, 03:53
Ben ogrendim kelimeleri surekli pratige dukuyorum. Bir de yabanci formlarda bulmaca ve test cozuyorum. Yabanci filim, haber, muzik dinliyorum.

Miss
06-10-07, 04:17
ben genelde ingilizce ingilizce olarak çalışıyorum bu benim aklımda kalmasını sağlıyor böylelikle hem başka kelimler öğreniyorum hemde türkçe düşünmemiş oluyorum kullandığım programlarda var özelikle belirli aralıklar hatırlatan programları bende çok sık kullanıyorum. Yazmayı sevmediğim için yazmak bana göre etkili bir yöntem değil.

the_hulya
18-10-07, 17:47
gercekten herkese çok tesekkürler...biliyordum zaten bu siteden yararlı bi sonuç çıkacagınıAlkışdün gece çalışmadım kelime listeme dedim gidiyimde bi siteye bakıyım diyee,yanılmamışım...:smiley2:artık deniycez bakalım teknikleri ne kaybederimki hepsiyle 3-5 kelime ezberlesem oo süper:smiley4:buarada belki bende bu konuda uzmanlaşır vee bambaşka bi teknik bulurum ozaman bende size sunarım bilgilerimii...

Ekrem_ist
18-10-07, 18:20
herşey merakla başlıyor. kelime listesinden ezberlemek bende kalıcı olmuyor. sizleri bilemem.

dizilerle kafayı bozdum. orada çok geçen bazı kelimeleri merak etmeye başladım.

situation=durum
relationship=ilişki
be aware = farkında olmak
realize=fark etmek
...

gibi. tabi bunları cümle içinde de kullanınca olay tamamdır.hafızama kazındı kaldı.

nzn85
18-10-07, 18:48
VEYSELEKE49 arkadaşım banada bu program hakkında bilgi verir misin ?

graceful_cEeyda
19-10-07, 02:25
bir kelimenın adjectıvenı adverbını nonunu verb anlamı hangılerı varsa yazıorum vede synonym nı yazıoru biri ezberledıgımde dıgerı aklıma hemen gelyıo bence akılda kalıcı yöntemlerden biri ben böle daha kolay kım ezberlıyorum:smiley2:

aysekoycu
19-10-07, 13:26
kelime ezberlerken en çok kullandığım şey çağrışım oluşturmak.ayrıca post itlere yazıp önüme gelen yere yapıştırıyorum gördükçe aşinalık oluyo.birde aralıklı olarak tekrarlamak.mesela ezberledikten 1 saat sonra,ertesi gün,bi hafta sonra ve aralıkları uzatarak devam ediyorum.ben 3 yöntemi beraber kullanıyorum genelde faydasını da fazlasıyla görüyorum.tavsiye ederim

faria
22-10-07, 23:53
Yeni öğrendiğim kelimeleri cümle üzerinde hatırlamaya çalışıyorum. Bildiğim kelimeleri eşanlamlılarını bularak, eşanlamlarıyla beraber öğreniyorum.

Uzun metinleri okuyarak bilmediğim kelimeleri tahmin etmeye çalışıyorum. SOnra kelimelerin anlamlarını sözlükten bulup metni bir kez daha okuyorum.

Yeni kelimeleri zihnimde ya da defterde cümlede kullanarak beynime kazımaya çalışıyorum!

demirmevki
26-10-07, 01:59
bence de kelimeleri sozlukten ararken nasil yazildiklarini harfleri tek tek kodluyorum kelimeyi disarda bir yerde gorduysem hemen aklimdan tekrar ediyorum nasil yazildigini eve gelince hemen sozlugu bakip kodlarken buldugumda cok aklima yerlesmis oluyor

kartal07
05-11-07, 23:10
bu sene bi kelime kitabı bitirmiştik yds/üds/toefl/kpds düzeyinde, oradaki kelimeleri kartlara yazarak (eş anlamlarıyla birlikte)sene başından beri ezberlemekteyim (ara verdim ama bitcek inşallah:p)kitaptaki alıştırmalar kelimeyi eş anlamıyla birlikte öğretmeye yönelik;)

kartların en alt kısmına kelimenin sık kullanılanını yazıyor,üst kısımlara da bilmediğim eş anlamlarını yazıyordum;
devastate
annihilate
obliterate
eradicate
.....
destroy

kitabın yazarı ne acaba?

archer
05-11-07, 23:52
kitabın yazarı ne acaba?

Academic Vocabulary
Nevzat KALAY

PS:yds/üds/toefl/kpds için ;)

nzn85
06-11-07, 00:55
arkadaşlar işinize yarar mı bikmiyorum ama bende küçük kağıtlara kelimeyi yazıorum noun verb adj onuda ekliyorum ,diğer tarafınada anlamını yazıyorum.bi kutuya atıyorum onları sonra canım sıkıldıkça çekip çekip ezberlemeye çalışıyorum işte.her seferinde ezberlediklerimi bi kenara öğrenemediklerimi bi kenara koyup bi gelişme var mı yok mu artmış mı azalmış mı kontrol ediyorum.zevkli oluyo :)herkese kolay gelsinn

skmysan
27-05-08, 00:21
tesekkürler coook işime yaradı

Be Inspire
27-05-08, 00:43
okuduğum metinlerde,çözdüğüm sorularda gördüğüm,anlamını bilmediğim kelimeleri küçük kağıt parçalarına yazarım bir yüzü ingilizce diğer yüzü Türkçe olacak şekilde.Daha sonra bu kelimeleri cebime doldururum.Bir cepten diğer cebe bildiğim taktirde aktarma yaparım.Anlamını bilemezsem eğer aynı cepte kalır.Kelimeleri okunuşlarına göre türkçeye benzetmeye çalışırım
örnek:
trivial : Trı vırı işe yaramaz
result : resul
craft :lara craft (sağolsun hünerli bir ablamız:-ustalıkla yapmak-)

aslında böyle bir çalışma yapsak güzel olur :smiley1:

saygılarımla

maviliazman
27-05-08, 15:02
Ben de Mario Lucidi yöntemini öeririm... (http://www.bbc.co.uk/dna/h2g2/A245701)

Battal
27-05-08, 15:58
teşekkürler...

daredevil7845
27-05-08, 16:03
:) bilirsiniz sacma hikayeler akılda kalır. bende kelime ezberlerken cok sacma yada kelimenin anlamıyla aakasız hikayeler uydururum ve oldukça da işe yarıyo, tavsiye ederim :smiley4:

£ vla
27-05-08, 17:59
Bir telefon defterine hârf hârf karşılaştığınız kelimeleri ve Türkçe manalarını yazın.

Cümle içinde kullanın, ama mutlaka sözlüğe göz gezdirin ve tekrar edin. Beyninizi çok yormayın, karıştırmayın.

:)

sahteriks
30-05-08, 01:13
Kelime ezberlenmenin en kolay yolu bana göre ingilizce şarkılar dinlemektir.Online oyun oynuyorsanız veya PC ile ugraşıyorsanız gördügünüz kelimeleri asla unutmazsınız.Bu kelimeleri hatırlamanın diger bir yolu ise kelimeleri " Synonym ve Antonym " leri ile ögrenmektir.

celestiaL
08-06-08, 01:19
hiç oturup da kelime ezberlemeye çalışmadım çözdüğüm testlerden öğreniyorum genellikle böyle benim için daha kalıcı oluyor yanlışlarıyla öğreniyor insan ayrıca yabancı şarkı dinlemek çok yardımcı oluyor

atropin
08-06-08, 02:17
teşekkürler

deufu
08-06-08, 12:12
ilköğretim 6-7-8. sınıflarda hocamız kelimeleri 5er defa feln yazdırırda. lisede hazırlkt ada bu yöntemi kullandım gayet iyi ama tabı kı o kelimeye yoğunlaşmalısınız yoksa elinize ve vaktınıze yazık . bu yöntemin dezavantajı ise çok vakit alıyo olması.
daha sonra kelimeleri liste halında yezıp duvara feln asardım çalışırken sureklı karşımda olurlrdı o da gayet etkili.
ama bunların dısında hem kelıme ezberlemek hem okudugunu anlamak için kitap okumak geröekten cok etkili
daha sonra öğrenilecek kelimeye cumle içinde kullanılışına bakmanızı da tavsıye edebilir. context içinde daha ii anlaşılır ve daha kolay akılda tutulur.
tabi bunların ıcınde en önemlisi bence yazmak....dili kullanmanız cok onemli diye dusunuyorum
teşekkürler:)

king08
09-06-08, 22:57
seyfi hocam ezberlenen kelimleri unutmamak için ne yapmalıyız?

.civil.eng.
09-06-08, 23:44
Parçalardan kelimeleri çıkararak öğreniyorum. Bir de nerede hangi kelime kullanılıyor -özel kelimeler onları öğreniyorum. Unutmamak için sürekli okuyorum. :)

selen87
30-06-08, 23:17
peki arkadaşlar yeni başlayan birisi için ne öneririsiniz bi kaynak önerebilirmisiniz çalışmak için üdsye

Ghoste
01-07-08, 16:26
biz bu sene diL dersLerinde grupLara ayrıLdık . her grup 5'er keLime seçip akıLda kaLıcı şekiLde onLarı sınıfa anLatırdı. anLatmanın çok farkLı yöntemLeri vardı. örneğin o keLimeyLe iLgiLi küçük piyesLer ( piyesLerin içinde bu keLimeyi sıkLıkLa kuLLanırdık ve anLamınıda piyesin bi yerine sıkıştırırdık .) veya o keLimenin harfLerinden tek tek keLimenin anLamını çağrıştıran keLimeLer türetirdik.Çok zevkLi oLuyordu gerçekten :smiley3:

Furkan
01-07-08, 18:20
ben genelde reading parçaları çözüp parçadan çıkan kelimeleri deftere eş anlamlılarıyla birlikte yazıyorum.(hepsini değil ileride karşıma çıkabilecekleri.)sonra yatmadan önce hergün tekrar ediyorum.böyle çok kelime ezberledim ama ezberlediklerimin yarısınıda unuttum.daha farklı yöntemler arıyorum.

musa351
04-07-08, 22:48
abi programlar kurulmuyo

naughtygirl
04-07-08, 23:00
ezberlenen kelimeleri unutmamak için bol bol kelime testi çözmek bence en yararlı olan şey...

qpack
09-07-08, 16:57
thanks for the sharing

SEO by vBSEO 3.3.0