Tam Sürüm Bilgini Göster : yds dergisi/yakın anlam...

everlasting
27th April 2007, 22:32
Mum and dad,who work as teachers at a private school,are Oxford and Cambridge graduated respectively.

a)My parents are teachers at a private school and they graduated from Oxford and Cambridge
b)Mum,who is a Cambridge graduate,and dad,who is an Oxford graduate,are both teachers at a private school
c)My parents first went to Oxford and then to Cambridge before becoming teachers at a private school
d)Either of my parents graduated from Oxford and Cambridge becoming teachers
e)Mum graduated from Oxford,and dad from Cambridge,both becoming teachers

Artcı
27th April 2007, 22:39
a mı? yoksa c mi karar veremedim ama c galiba:(

Efe Cevher
27th April 2007, 23:16
E şıkkıdır bunun cevabı. Annesi Oxford, babı cambridge mezunuymuş ve ikiside öğretmenmiş :)

SunRise
27th April 2007, 23:35
cevap E şıkkı olmalı.....

Yahya Hoca
27th April 2007, 23:45
E şıkkında "private school" yok ki.......

Efe Cevher
27th April 2007, 23:50
E ve D şıkkı eksik kalmış olmalı Yahya hocam, beynim tamamlayı verdi :)

P.S. Soruları kaynağından tam ve eksiksiz taşımaya özen gösteriyoruz değil mi?

Yahya Hoca
27th April 2007, 23:57
E ve D şıkkı eksik kalmış olmalı Yahya hocam, beynim tamamlayı verdi :)

P.S. Soruları kaynağından tam ve eksiksiz taşımaya özen gösteriyoruz değil mi?
Haklısın Efe Hocam, beyin bir şekilde tamamlıyor. Ama beyindeki o tamamlama yazıya dökülmemişse ben kabul etmem.:)

Ya bu sorunun şıklarında bir eksiklik var ya da cümlenin aslında bir fazlalık. Şu haliyle ben doğru cevap olarak kabul edeceğim bir şık bulamadım.

SunRise
28th April 2007, 00:58
e şııkında private yok ama kötünün iyisi bence EHVENİŞER yani.....

Metal
28th April 2007, 11:03
B neden olmaz

bm43241
28th April 2007, 15:28
:sleeping: gerçekten ya niye b olmuyor cevap lütfen

Metal
28th April 2007, 15:35
evet B olmaz, şimdi gördüm sıralama yanlış sorudaki cümlede anne oxford, baba ise cambridge' den mezun diyor. B de ise tam tersi yanıt E olmalı.

Dj_YuSuF
28th April 2007, 15:36
B neden olmaz diyen arkadaşlar;

Mum and dad,who work as teachers at a private school,are Oxford and Cambridge graduated respectively.

(And bağlacına göre Mum - Oxford mezunudur. Dad ise Cambridge)

b)Mum,who is a Cambridge graduate,and dad,who is an Oxford graduate,are both teachers at a private school

(Burada ise anne Cambridge mezunu demiş. Baba ise Oxford)

Sıralamada yanlışlık var.. Yani mezun oldukları okullar yanlış..

bm43241
28th April 2007, 15:39
saol hocam dikkatsizlik :)

Dj_YuSuF
28th April 2007, 15:40
saol hocam dikkatsizlik :)

:) Bende öğrenciyim. Merak etme. Olur dikkatsizlik. Önemli olan soruyu çözmek değil, diğerleri neden yanlış açıklayabilmek ve doğru olanı kanıtlayabilmektir. :icon_tup:

everlasting
28th April 2007, 18:36
cevap e şıkkı
ben dersanedeki hocama sordum e şıkkında private school olmadığı için sorunun eksik olduğunu söledi bence de öle

Dj_YuSuF
28th April 2007, 19:03
cevap e şıkkı
ben dersanedeki hocama sordum e şıkkında private school olmadığı için sorunun eksik olduğunu söledi bence de öle

Katılıyorum. Olsun biz tamamlıyoruz işte:) Ama Ösym eksik bırakırsa hayatta tamamlamam...

Yasarsan
29th April 2007, 02:48
Cevapğ C olmalı, Respectly: sırasıyla....

Dj_YuSuF
29th April 2007, 02:50
Cevapğ C olmalı, Respectly: sırasıyla....

C hiç olmaz. Bu ailedeki hem anne hem de baba önce bir üniversiteye, ve daha sonra da diğer üniversiteye gitti demiş olursunuz:)

berzey
29th April 2007, 21:08
respectively kelime anlamı olarak (sırasıyla) demek ya,hepimiz biliyoruz.buna göre anne oxford,baba cambridge mezunu olması gerekir.diye düşündüm.cevap şıkkında yer değiştirmiş,bunlar.dolayısıyla...sevgili hocalarım gibi bende bu sorunun cevabını E şıkkı diye hatırlıyorum.ve sanırım, work as teachers at a aprivate school now.diye de bitiyordu.saygılarımla..