fatihli
25th April 2007, 18:40
There is a sign on the wall that say 'No smoking' but one of your friends is smoking.How do you warn him?
A-Smoking here isn't forbidden.
B-Can't you see the sign on the wall?
C-You know smoking is harmful for your health.
D-If you went on smoking here you would have to give a fine.
E-I don't want someone to be disturbed by your smoking.
Path to Success
Dj_YuSuF
25th April 2007, 18:47
There is a sign on the wall that say 'No smoking' but one of your friends is smoking.How do you warn him?
A-Smoking here isn't forbidden.
B-Can't you see the sign on the wall?
C-You know smoking is harmful for your health.
D-If you went on smoking here you would have to give a fine.
Path to Success
Şidmi normalde A ve B şıkkı arasında kalmak gerekir. Uyarmak diyor. Ama o yazı hakkında uyaracağı için, B derdim...(There is a sign dediği için böyle dedim...) Yani warrn him about the sign şeklinde olur sanırım.
HakanAlp2
25th April 2007, 18:47
b şıkkı..
d şıkkı çeldirici olmalı.fakat d şıkkındaki anlam.burda sigara içmeye devam etsen(ama içmiyor),ceza ödemek zorunda kalırsın. b şıkkı en uygun şık gibi görünüyor
everlasting
25th April 2007, 18:51
b derdim
biraz kaba olacak ama başkası uymuor sanırım
fatihli
25th April 2007, 18:53
Bende sizin gibi yaptım ama D şıkkı diyor.Sanırım gene çelişkili bir soru sordum.İki şık da olabilir belki.:confused:
HakanAlp2
25th April 2007, 19:05
dediğim gibi.d şıkkı present unreal yani içinde bulunduğunuz an gerçek dışı ve gelecte olma olasılığı olmayan durumlarda kullanılır.if you went on smoking ,....cümlesinden şu anda sigara içmediğini ama içse ceza ödeyeceğini anlarız.bence cevap anahtarında bi sorun var.yada bende bi hata var:)
Dj_YuSuF
25th April 2007, 19:14
dediğim gibi.d şıkkı present unreal yani içinde bulunduğunuz an gerçek dışı ve gelecte olma olasılığı olmayan durumlarda kullanılır.if you went on smoking ,....cümlesinden şu anda sigara içmediğini ama içse ceza ödeyeceğini anlarız.bence cevap anahtarında bi sorun var.yada bende bi hata var:)
Katılıyorum abime :icon_tup:
fatihli
25th April 2007, 19:14
Belkide pre.cont. orada gelecek zamanı değil şimdiki zamanı kastetmiştir?
Dj_YuSuF
25th April 2007, 19:16
If you went on demesi = şu an devam etmezsen içmeye (ama devam etseydin anlamı verir. Ama ana cümlede içiyor diyor..)
fatihli
25th April 2007, 19:35
If you went on demesi = şu an devam etmezsen içmeye (ama devam etseydin anlamı verir. Ama ana cümlede içiyor diyor..)
Evet yusuf haklısın teşekkürler.:icon_tup:
şıkkının doğru olma ihtimali neden yok... Ben onu seçmiştim de...
Dj_YuSuF
1st May 2007, 17:14
şıkkının doğru olma ihtimali neden yok... Ben onu seçmiştim de...
Warn eylemini duvardaki yazı için değil, başkalarının rahatsızlığı içinkuallandığınızdan olmaz.