Tam Sürüm Bilgini Göster : Yardım: Ders Çalışamıyorum!

albatross_666
24th April 2007, 18:18
Sınawa 2aydan kısa bi süre kaldı we ben yaklaşık bi haftadır doru düsgün ingce çalışamıormmm hawaların ısınmasıda bi etken tabi,bi gr istek kalmadı içimde program yapmam lazm yoksa çalışamam sizce günde nekdr ingce çalışmalıyım we neler çösmeliyim??? şimdiden teşekkürlr:icon_wave:

Dj_YuSuF
24th April 2007, 18:29
Sınawa 2aydan kısa bi süre kaldı we ben yaklaşık bi haftadır doru düsgün ingce çalışamıormmm hawaların ısınmasıda bi etken tabi,bi gr istek kalmadı içimde program yapmam lazm yoksa çalışamam sizce günde nekdr ingce çalışmalıyım we neler çösmeliyim??? şimdiden teşekkürlr:icon_wave:

Bir öğrenci için bu sorular sorman bence gayet gereksiz. Neler çözeceğini bizde biliyoruz sende. Hiç kimseye bir başkasının programı uymaz. Sen çok iyisindir. Ben çok kötüyümdür. Ben 10 saat çalışırım. Sen 1 saat çalışırsın. Bu yüzden ne yapman gerektiğini, durumunu, eksiklerini, bildiklerini ve neler yapabileceğini sen biliyorsun. Bu durumda sana tavsiyem şu olur. Eğer iyi bir durumda isen test çözümüne ağırlık ver. İyi durumda değil isen 20 gün gibi bir süre içerisinde eksiklerini kapatmaya bak derim.

Ne kadar çalışmam lazım sorusu, ne kadar soru çözeyim ile eş değerdedir. Bu durumda sana tavsiyem şu. Ne kadar çözersen çöz, anlayarak çöz. Ben 1000 soru çöz desem çözmeyeceksin değil mi? Ya da 800 çöz desem. Sen kendini test etmen gerekiyor. Ve şu ana kadar kullandığın bir program vardır. Ve neler çözmen gerektiğini biliyorsundur. Bende günde 200 soru idealdir. Ama sana göre 100 idealdir.

Sonuç olarak Mayıs ortasına kadar konu eksiğin kalmasın derim. Haftada en az iki Yds ve 1 Öss denemesi yapmanı tavsiye ederim. Ki konu eksiğin yoksa deneme sayısını arttırabilirsin.

Sorduğun sorular öğrencilerin genelinde var ki öğrencilerin çoğu aslında çözümün kendilerinde olduğunu bilmiyorlar. Bu durumda da umutsuzluğa kapılıyorlar. Ama bir düşünseler 2 ay dişini sıkıp sonra rahat edeceklerini...

Madem bir hafta çalışmadın artık başla derim. Bir hafta sana iyi bir moral olmuştur. Bugünden tezi yok testlere devam et. Bugün değil yarın başlarım dersen bu böyle sarkar gider. Bi bakarsın Haziran olmuş. Sonra 1 senen daha gider.

Neden bunları mı diyorum. Ben 3. kez sınava gireceğim ve artık tecrübeliyim. Bunların hepsi benden onaylıdır. Kendim geçen yıl bunları yaşadım. Ve de gördüm. Öğrenci psikolojisi diye birşey vardır. Tamam. Ama bunun sebebi planlama eksikliğindendir. Sen hem sosyal aktiviteleri yapmazsan, hem de ders çalışmazsan yaşadığını nasıl anlaycaksın. Nefes almadan 5 dakika dur deseler duramayız.

Demekki iyi bir program yapmak ve ona uymak gerekiyor. Tv de izle, film de izle, halısaha maçı da yap, pikniğe de git ama derste çalış. Ve öncelik derste olsun. Saygılar.

LEE 20
24th April 2007, 18:40
Dj_YuSuF yorumların için teşekkürler :icon_tup:, bu arada onun da 3. senesi :D

albatross_666,

Eksiklerini biliyorsun, bunu kapatmak için yapman gereken bolca test çözmek, Yusuf'un dediği gibi konu eksiğin varsa muhakkak ona da göz atmalısın. Kalan süre her ne kadar uzun olmasa da çalışmak için yeterince uzun bir süre, planlı ve düzenli çalışmak gerektiğini hepimiz biliyoruz. Pratik yapmak gerekiyor artık, ben çözdüğün soru sayısını arttır derim, ben her zaman fazla soru çözmenin faydalı olacağına inanmışımdır, tabiki bu çözen kişiye bağlı, eğer çözdüğün soru yanlış çıkar da onu es geçersen bir şeye yaramıyor. Başarabileceğine eminim, senin içindeki isteği biliyorum çünkü dostum :icon_tup:

Dj_YuSuF
24th April 2007, 18:42
Dj_YuSuF yorumların için teşekkürler :icon_tup:, bu arada onun da 3. senesi :D

O zaman diyecek birşey yok. Kendisi ne yapacağını çok iyi biliyor derim. Sadece bahar vurmuş birazcık. Birkaç vitamin alıp hemen derse devam :)

LEE 20
24th April 2007, 18:45
O zaman diyecek birşey yok. Kendisi ne yapacağını çok iyi biliyor derim. Sadece bahar vurmuş birazcık. Birkaç vitamin alıp hemen derse devam :)

Ben de alsam iyi olacak, bazen aşırı bitkin, halsiz oluyorum, hiç soru çözecek durumda olmadığımdan öylece oturuyorum pc önünde :rolleyes:

Dj_YuSuF
24th April 2007, 18:47
Ben de alsam iyi olacak, bazen aşırı bitkin, halsiz oluyorum, hiç soru çözecek durumda olmadığımdan öylece oturuyorum pc önünde :rolleyes:

Senin ihtiyacın olan şey testlerden başını biraz kaldırmak Giraycım. Sabah akşam test çözüyorsun:D Bi film izle. Bi gez dolaş. Ne zaman görsem test, test ve yine test. Aşırı yükleme yapıyorsun valla. Ne benzin kaldı arabada ne de derman. Benden sana 2 saat tatil:D

albatross_666
24th April 2007, 18:48

Bahar çok fena vurdu yha:cry:
Arkadaslar çok saolun cvplarınıs için:icon_tup:

LEE 20
24th April 2007, 18:50
Senin ihtiyacın olan şey testlerden başını biraz kaldırmak Giraycım. Sabah akşam test çözüyorsun:D Bi film izle. Bi gez dolaş. Ne zaman görsem test, test ve yine test. Aşırı yükleme yapıyorsun valla. Ne benzin kaldı arabada ne de derman. Benden sana 2 saat tatil:D

Kimi zaman durumum ''derste'' ama beynim ''çevrim dışı'' Yusuf :icon_yeahthat:

nuisance88
24th April 2007, 20:33

Bende isterim siddetle o vitaminlerden!!!

YA Giray madem oyle oldugunu(dvmlı test cozuyorsun ama aklın baska yerde) bliyosun

sana cozme derim ya bırak okdr test cozme hatalarını tespit et ve konus caliş ve asırıya kacmadan akıllıca test cöz...Bosuna kendini yıpratma fazla test cözüp derim.
Az ve öz calişmalıyız.bu az lafı kişiye göre degişir :icon_wave:

Ben içimden test cozmek geldigi zmn cozerim aklım baska seylerde oldugunda asla!!!

SunRise
26th April 2007, 01:54
valla ben birisinin ders calıştığını görünce bi istek heves geliyor içime...bu da en cok kütüphanede falan oluyorr...bakıyosun kütüphanede herkes dalmışş harıl harıl ders calışıyor sen de oynayacak değilsin herhalde mecburen başlıyorsun ve kopamıyorsunn...benim için böyle valla...

-LonelyLinguisT-
26th April 2007, 11:40

Giray, dostum, arasıra Fikret'i veya başka bir arkadaşı da yanına alıp şu güzel havalarda dolaş derim çevrim dışıyken.:) Emin ol, çevrimdışıyken yapacağın yarım sa.lik bir yürüyüş veya seni motive edebilecek bir arkadaşınla yapacağın bir sohbet senin tekrar online olmana vesile olacaktır.:),yani İnşaallah öyle olur. Bir de bunu zaten artık iyice kavradığını düşünüyorum. Zaten yukarıda sen de değinmişsin aynı konuya. Hangi dersten olursa olursa olsun(ÖSS konularında) aynı tip soru karşına iki veya üç kez çıkmış ve sen hala yanlış yapıyorsan, dur ve kendini sorgula. Demek ki, o soruları neden yanlış yaptığını daha önceden hocalarının yardımını alarak veya kendi kendine analiz etmemişsindir. Zaten, soru kalıpları çok fazla farklılık göstermiyor, ama sorun soru kalıplarının çok olması. Herbirinden sana göre yeterli miktarda soru çözdüğünde zaten ileride zorluk çekmezsin.

Dostum bunları sana söylüyorum, ama diğer arkadaşlarımın da bu konulardan muzdarip olabileceğini düşünüyorum, yani sen zaten benim önerilerimi uyguluyor olabilirsin, bu taktirde diğer arkadaşlarıma da bu yazdıklarım konusunda bir daha düşünmelerini tavsiye ederim.

Giray sana ve forumdaki diğer bütün öss adayı arkadaşlarıma Allah kolaylık versin. İnşaallah, sınavı hayırlısıyla atlatırsınız. :icon_tup:

LEE 20
27th April 2007, 01:14
Bende isterim siddetle o vitaminlerden!!!

YA Giray madem oyle oldugunu(dvmlı test cozuyorsun ama aklın baska yerde) bliyosun

sana cozme derim ya bırak okdr test cozme hatalarını tespit et ve konus caliş ve asırıya kacmadan akıllıca test cöz...Bosuna kendini yıpratma fazla test cözüp derim.
Az ve öz calişmalıyız.bu az lafı kişiye göre degişir :icon_wave:

Ben içimden test cozmek geldigi zmn cozerim aklım baska seylerde oldugunda asla!!!

Nuisance genellikle o durumda ders çalışmıyorum zaten, ama bu durum sürekli hale gelince canım sıkılıyor,
Şu aralar çalışmaktan yana fazla zorluk çekmiyorum artık, umarım herkes dilediği puanı alır :icon_tup:

Giray, dostum, arasıra Fikret'i veya başka bir arkadaşı da yanına alıp şu güzel havalarda dolaş derim çevrim dışıyken.: ) Emin ol, çevrimdışıyken yapacağın yarım sa.lik bir yürüyüş veya seni motive edebilecek bir arkadaşınla yapacağın bir sohbet senin tekrar online olmana vesile olacaktır.:),yani İnşaallah öyle olur. Bir de bunu zaten artık iyice kavradığını düşünüyorum. Zaten yukarıda sen de değinmişsin aynı konuya. Hangi dersten olursa olursa olsun(ÖSS konularında) aynı tip soru karşına iki veya üç kez çıkmış ve sen hala yanlış yapıyorsan, dur ve kendini sorgula. Demek ki, o soruları neden yanlış yaptığını daha önceden hocalarının yardımını alarak veya kendi kendine analiz etmemişsindir. Zaten, soru kalıpları çok fazla farklılık göstermiyor, ama sorun soru kalıplarının çok olması. Herbirinden sana göre yeterli miktarda soru çözdüğünde zaten ileride zorluk çekmezsin.

Dostum bunları sana söylüyorum, ama diğer arkadaşlarımın da bu konulardan muzdarip olabileceğini düşünüyorum, yani sen zaten benim önerilerimi uyguluyor olabilirsin, bu taktirde diğer arkadaşlarıma da bu yazdıklarım konusunda bir daha düşünmelerini tavsiye ederim.

Giray sana ve forumdaki diğer bütün öss adayı arkadaşlarıma Allah kolaylık versin. İnşaallah, sınavı hayırlısıyla atlatırsınız. :icon_tup:

Sem tavsiyelerin için sağol dostum, emin ol ki kendime yeterince vakit ayırıyorum, dersleri boşladım desem yeridir, ben Yusuf'a durumum çevrim içi derken, msn'de ''derste'' diye yazıyorum mesela, ama çalışmıyorum, istek olmuyor, bunlar doğaldır tabi, havalar ısındı biz yaz moduna girdik :) Neyse ki kendimi toplarladım, sorun yaşamıyorum artık, sana başarılar derslerinde :icon_wave: