Tam Sürüm Bilgini Göster : Ales Puanlama Sistemi! (yeni)

meb82
24th April 2007, 17:40
Bir istatistikçi olarak bu konudaki bildiklerimi ve yorumlarımı sizlerle paylaşmak istedim.
öncelikle yeni uygulanacak ales puanlama sistemi ,tıpkı kpss gibi başarı sıralamasının önem kazandığı,yapılan netlerden çok adayların içindeki yerimize göre puanımızın belirleneceği bir sınavdır.hesaplama aşamalarını kısaca özetlersek:
1-)tüm adayların ham puanları(netleri); sözel,say1,say2 testlerine göre büyükten küçüğe sıralanır.
2-)her test için ayrı ayrı aritmetik ortalama bulunur.
3-)her testin aritmetik ortalamalarına ,o teste ait standart sapma değerleri eklenerek ve çıkarılarak çeşitli sınır değerleri bulunur.
4-)bu sınır değerlerine göre hangi net aralığında bulunduğumuz tespit edilir.
5-)z değeri dediğimiz(ösym hesaplama yaparken adayların normal dağılıma uygun olduklarını kabul eder.yani,kabaca ortalamanın altında net yapanla,ortalamanın üstünde net yapanların birbirlerine eşit sayıda ,ayrıca çok yüksek yapanlarla,çok düşük net yapanların çoğunluktan az ve eşit sayıda olduklarını kabul eder.)-3 ile +3 arasında dğişen bu değer aralığının neresine denk geldiğimiz hesaplanır.yani her adayın o teste ait bir z puanı olur
6-)her aday için standart sapma ve güvenirlik katsayısı yardımıyla (güvenirlik katsayısı sabit bir sayıdır),standart hata değerleri hesaplanır.(ana belirleyici standart sapma)
sonuç:standart hata değerleri ile z puanları çarpılır,ham puanlarınıza(netlerinize)eklenir.
bu da sizin ales puanınızdır.
peki bu kadar şey bilmemiz gerekirken,kısa yoldan fikir sahibi olabileceğimiz bir formül nasıl olabilir derseniz,alese girmediğimiz halde bir formül üzerinde çalıştık.ama sadece eşit ağırlık puanı için:0,52x(tüm testlerdeki toplam netleriniz)+16,8 uyarı:bu sadece genel bir fikir edinmek için geliştirildi.aslında bu tip kısa yoldan hesaplama formülleri sınav sonuçlarına göre düzenlenir.3 farklı türdeki testlerin farklı katsayılara sahip olacağı unutulmamalıdır.yalnız çok da yanıltıcı olamayabileceğini düşünüyoruz.(kpss3 puan hesaplama formülü=0,6x(gk+gy netleri toplamı)+28 formülünü çevrenizdeki kpss adaylarının puanları üzerinde uygulayarak görebilirsiniz.yalnız bu formül ,sınav sonuçlarından çıkarıldı.aday bulamayanlara birkaç tane kimlik nosu verebilirim).sözelciler e.a.puanlarına birkaç puan eklemelidirler sözel puanlarını tahmin etmek için.(tüm netlerindeki sözel oranına bağlı.10 puan bile eklenebilir.)aynı durum bir farkla sayısalcılar içinde geçerli.onların artış oranları sözel testinin herkes tarafından yapılabilirliği göz önüne alındığında bu kadar olmayacaktır.katkılarından dolayı göktürk ve hakan arkadaşlarıma teşekkür ederim.umarım herkes istediği puanları alır. :) saygılarımla kaynak:www.osym.gov.tr

Ayrıca bu başlık altındaki 30 nolu mesajımı okumanızı öneririm.(Muhtemelen biliyorsunuzdur ama olsun.)

Artcı
24th April 2007, 17:44
bir istatistikçi olarak bu konudaki bildiklerimi ve yorumlarımı sizlerle paylaşmak istedim.
öncelikle yeni uygulanacak ales puanlama sistemi ,tıpkı kpss gibi başarı sıralamasının önem kazandığı,yapılan netlerden çok adayların içindeki yerimize göre puanımızın belirleneceği bir sınavdır.hesaplama aşamalarını kısaca özetlersek:
1-)tüm adayların ham puanları(netleri); sözel,say1,say2 testlerine göre büyükten küçüğe sıralanır.
2-)her test için ayrı ayrı aritmetik ortalama bulunur.
3-)her testin aritmetik ortalamalarına ,o teste ait standart sapma değerleri eklenerek ve çıkarılarak çeşitli sınır değerleri bulunur.
4-)bu sınır değerlerine göre hangi net aralığında bulunduğumuz tespit edilir.
5-)z değeri dediğimiz(ösym hesaplama yaparken adayların normal dağılıma uygun olduklarını kabul eder.yani,kabaca ortalamanın altında net yapanla,ortalamanın üstünde net yapanların birbirlerine eşit sayıda ,ayrıca çok yüksek yapanlarla,çok düşük net yapanların çoğunluktan az ve eşit sayıda olduklarını kabul eder.)-3 ile +3 arasında dğişen bu değer aralığının neresine denk geldiğimiz hesaplanır.yani her adayın o teste ait bir z puanı olur
6-)her aday için standart sapma ve güvenirlik katsayısı yardımıyla (güvenirlik katsayısı sabit bir sayıdır),standart hata değerleri hesaplanır.(ana belirleyici standart sapma)
sonuç:standart hata değerleri ile z puanları çarpılır,ham puanlarınıza(netlerinize)eklenir.
bu da sizin ales puanınızdır.
peki bu kadar şey bilmemiz gerekirken,kısa yoldan fikir sahibi olabileceğimiz bir formül nasıl olabilir derseniz,alese girmediğimiz halde bir formül üzerinde çalıştık.ama sadece eşit ağırlık puanı için:0,52x(tüm testlerdeki toplam netleriniz)+16,8 uyarı:bu sadece genel bir fikir edinmek için geliştirildi.aslında bu tip kısa yoldan hesaplama formülleri sınav sonuçlarına göre düzenlenir.3 farklı türdeki testlerin farklı katsayılara sahip olacağı unutulmamalıdır.yalnız çok da yanıltıcı olamayabileceğini düşünüyoruz.(kpss3 puan hesaplama formülü=0,6x(gk+gy netleri toplamı)+28 formülünü çevrenizdeki kpss adaylarının puanları üzerinde uygulayarak görebilirsiniz.yalnız bu formül ,sınav sonuçlarından çıkarıldı.aday bulamayanlara birkaç tane kimlik nosu verebilirim).sözelciler e.a.puanlarına birkaç puan eklemelidirler sözel puanlarını tahmin etmek için.(tüm netlerindeki sözel oranına bağlı.10 puan bile eklenebilir.)aynı durum bir farkla sayısalcılar içinde geçerli.onların artış oranları sözel testinin herkes tarafından yapılabilirliği göz önüne alındığında bu kadar olmayacaktır.katkılarından dolayı göktürk ve hakan arkadaşlarıma teşekkür ederim.umarım herkes istediği puanları alır. :) saygılarımla kaynak:www.osym.gov.tr

çok teşekkür ederim ama kafam iyice karıştı, şimdi söz. net 69 say net 28 biri olarak kaç puan aralığı alıyorum???

meb82
24th April 2007, 18:00
çok teşekkür ederim ama kafam iyice karıştı, şimdi söz. net 69 say net 28 biri olarak kaç puan aralığı alıyorum???

formüle göre,e.a=67,24 çıkıyor. sözelde kabaca 72,24 ile 77,24 arasında değişir diye düşünüyorum.ama tabi sözel ortalamaları çok önemli.zannetmiyorum ama umarım bu seneki adayların ortalama netleri beni tongaya düşürmez.ama şunu söyleyeyim bu netlerle 70 puanı geçersiniz içiniz rahat olsun.

civileng
24th April 2007, 18:05
meb82´isimli üyeden Alıntı
bir istatistikçi olarak bu konudaki bildiklerimi ve yorumlarımı sizlerle paylaşmak istedim.

formüle göre kabaca toplamda (sayısal + sözel) 103 dogruyu bulan eşit agırlık 70 i geçiyor! (kabaca)

tabi dogru olablir... dedigin gibi kabaca bir formül... arkadaşlar fazla iç geçirmeyin her zaman kötüyü düşünün...(daha standart sapmalar hesaplanmadı) çünkü iyi zaten iyidir!!! :d:D :D
saygılar...

meb82
24th April 2007, 18:30
öncelikle bir istatistikçi ile aynı forumda olmak çok güzel bir duygu.dediklerimin güvenilirliğini bilimsel yollarla sorgulayabilecek birisiyle.yalnız biz istatistikçilerin en önemli artısının,elimizdeki problemlere bilimsel yöntemlerle yaklaşıp tahminlerde bulunmak olduğunu biliyoruz.sizin maddeler halinde sıraladığım değerlendirme yöntemleri hakkında yorumlarınız olursa beklerim.yalnız bir istatistikçi olarak,bizim önemimizi gösteren bu yorumlara destek çıkmamanız çok ilginç.ayrıca şunu unutmamak lazım ki istatistikte duygulara yer yoktur.geçmişi yorumlayıp geleceğe yön çizmek vardır.insanların bazı konularda sıkıştığında yardım etmek kadar,fikir vermek kadar güzel bir şey yok.(not: 103 doğru değil,net olacak.ayrıca tüm yazıyı okumanızı tavsiye ediyorum.)mutlu günler dilerim:)

sertepe
24th April 2007, 19:06
sayısal 1 netim 32.75
sayısal 2 netim 17.50

Sözel netim 66.50

Bu netlerle sayısal puanım 65-70 arası gelir diye tahmin ediyorum sizce ne olur :)

meb82
24th April 2007, 19:30
sayısal 1 netim 32.75
sayısal 2 netim 17.50

Sözel netim 66.50

Bu netlerle sayısal puanım 65-70 arası gelir diye tahmin ediyorum sizce ne olur :)

formüle göre e.a=77,51 çıkıyor.sayısal ortalamaları ve standart sapmaları düşecek.bunun aksi olursa bu lafımı tabiri caizse yedirtsinler.geçen sene ortalamalarda sayısalı 0,3 net,sözeli 1,1 net şaşırarak tahmin etmiştim.belki de şansımdan.(çok bilmişlik taslamamak lazım:) )yalnız sayısal netlerinin kıymetlendiğini,sözel netlerine göre başarı sıralamanızın,sayısalla aynı değeri içerdiğini(yaklaşık) sayısal puanınızın e.a civarında geleceğini tahmin ediyorum.yani 77,51 civarı.bence gözünüz aydın,ne tür olumsuzluk olursa olsun 70in üzerinde alacaksınız.:)

meb82
24th April 2007, 19:40
sayısal 2 netlerinin ağırlığının, sayısal 1 netlerinden fazla olması kimseyi yanıltmamalı.çünkü sayısal sorularının yapılabilirliğine bir şey diyemesek de, zaman alıcı sorular olduğunu kabul etmeliyiz.ve kimsenin bu sınavdaki zaman sorununun farkında olarak,daha zor olduğunu bildiği sayısal 2 testinden başladığını sanmıyorum.yapamayan sayısal 2 testinden yapamadı diye düşünüyorum.ama,sayısal 2 netlerini fazla yapabileninde puanları çok yükselecektir.

meb82
24th April 2007, 19:44
kpds ye hazırlandığım için çıkmak durumundayım.yarın, soru olursa yanıtlamaya çalışacağım:)

civileng
24th April 2007, 20:52
öncelikle bir istatistikçi ile aynı forumda olmak çok güzel bir duygu.dediklerimin güvenilirliğini bilimsel yollarla sorgulayabilecek birisiyle.yalnız biz istatistikçilerin en önemli artısının,elimizdeki problemlere bilimsel yöntemlerle yaklaşıp tahminlerde bulunmak olduğunu biliyoruz.sizin maddeler halinde sıraladığım değerlendirme yöntemleri hakkında yorumlarınız olursa beklerim.yalnız bir istatistikçi olarak,bizim önemimizi gösteren bu yorumlara destek çıkmamanız çok ilginç.ayrıca şunu unutmamak lazım ki istatistikte duygulara yer yoktur.geçmişi yorumlayıp geleceğe yön çizmek vardır.insanların bazı konularda sıkıştığında yardım etmek kadar,fikir vermek kadar güzel bir şey yok.(not: 103 doğru değil,net olacak.ayrıca tüm yazıyı okumanızı tavsiye ediyorum.)mutlu günler dilerim:)

Saygıdeğer meb82;
Beni yanlış anladıgınıızı düşünerekten size karşı sizin duygularınızla bir özür borçum oldugunu belirtmek isterim.

Öncelikle sizi tebrik ederim.
Böyle bir çalışmaya imza attıgınız için ve bizi aydınlattıgınız için size( ÖSYM' de olsa işin içinde) minnettarız.

Ben sadece olaya karamsar yaklaştıgım için belki size ters gelen cümlerim oldu...
Özür diler ve nacizane katkılarınızı bekliyorum.
:icon_wave: :icon_wave: :cry: :cry:
sincerely and faithfully...

sertepe
24th April 2007, 22:34
formüle göre e.a=77,51 çıkıyor.sayısal ortalamaları ve standart sapmaları düşecek.bunun aksi olursa bu lafımı tabiri caizse yedirtsinler.geçen sene ortalamalarda sayısalı 0,3 net,sözeli 1,1 net şaşırarak tahmin etmiştim.belki de şansımdan.(çok bilmişlik taslamamak lazım:) )yalnız sayısal netlerinin kıymetlendiğini,sözel netlerine göre başarı sıralamanızın,sayısalla aynı değeri içerdiğini(yaklaşık) sayısal puanınızın e.a civarında geleceğini tahmin ediyorum.yani 77,51 civarı.bence gözünüz aydın,ne tür olumsuzluk olursa olsun 70in üzerinde alacaksınız.:)

Açıklamalarınız için teşekkürler.Sayısal da alacağım 70 puan puan beni tatmin edicek artık beklicez ve görcez.Tekrar teşekkürler ilgin için.

biyolognew
24th April 2007, 23:12
sözel=67.75
say-1=15
say-2=17
sizce kaç gelir.şimdiden çok teşekkürler.

akiymaz79
25th April 2007, 01:17
selam arkadaşlar benim netlerim de şöyle
say1: 37,5
say2: 23,25
söz: 72,5

acaba ales puanım kaç civarı gelir?
herkese kolaylıklar ve başarılar dilerim...

meb82
25th April 2007, 10:14
sayın civileng,çok naziksiniz.yalnız ortada benim açımdan önemli bir kırgınlık yoktu ki!:) şöyle ki;hiçbir insan, her zaman mutlu olamıyor ve bunun farkındayım.dediğiniz gibi gerek ösym,gerek ufak sayılabilecek nedenler beni ve birçok kişiyi olumsuz etkileyebiliyor.insanlar kendilerini istedikleri gibi ifade edemeyebiliyor.yalnız,sizin ne kadar asil bir insan olduğunuzu kavradım.sizin açınızdan bir kırgınlığınız varsa affola.:icon_wave: saygılarımla.

meb82
25th April 2007, 10:24
sözel=67.75
say-1=15
say-2=17
sizce kaç gelir.şimdiden çok teşekkürler.

e.a.=68,67 iken sözelin;73,67 civarında olacağını tahmin ediyorum.biraz altı,biraz üstü puanlar gelebilir tabiiki ama 70'i geçirmeye yetecektir bu netler ne kadar sözel ortalamaları artsa da.

meb82
25th April 2007, 10:31
selam arkadaşlar benim netlerim de şöyle
say1: 37,5
say2: 23,25
söz: 72,5

acaba ales puanım kaç civarı gelir?
herkese kolaylıklar ve başarılar dilerim...

e.a=86,09 iken sayısal ve sözelin de bu civarlarda olacağını tahmin ediyorum.tebrik ederim.insanlar genellikle şaşırıyor bu sınavda bu notlar mümkün olamaz diye.ama kpss'de nasıl 70 almak kolay,yüksek alınması gerekiyorsa bu sınavda o hale dönüştü.

civileng
25th April 2007, 10:38
sayın civileng,çok naziksiniz.yalnız ortada benim açımdan önemli bir kırgınlık yoktu ki!:) şöyle ki;hiçbir insan, her zaman mutlu olamıyor ve bunun farkındayım.dediğiniz gibi gerek ösym,gerek ufak sayılabilecek nedenler beni ve birçok kişiyi olumsuz etkileyebiliyor.insanlar kendilerini istedikleri gibi ifade edemeyebiliyor.yalnız,sizin ne kadar asil bir insan olduğunuzu kavradım.sizin açınızdan bir kırgınlığınız varsa affola.:icon_wave: saygılarımla.

Teşekkür ederim.
Kırılmadıgına sevindim.

Şimdi asıl şu bizim olaya gelelim
ne zaman açıklanır sence sonuçlar?
(İstatistikçi olduguna göre bi regresyon analiz çekersin:D :D )
saygılar sunarım.. meb 82 sağol varol!!!
inşaallah herkes istedigi puanın fazlasını alır. Genelde ilk yapılan sınav türleri ya kötüdür yada iyidir ortası olmaz... buda benim düşüncem...

ertanalp
25th April 2007, 10:40
üdsye çalışıcam diye bu sınava hiç çalışmadım. Ama güzel net galiba. Çünkü sorular zor diyorlar...

Benim sayısal 59, sözel de 71,5

Eski sisteme göre eşit ağırlıktan 60 alırım diyorum. Ama bakıcaz bakalım herşey sonda belli olur :D

Bu arada çalışmalarınız için teşekkürler...

siyahLaLe
25th April 2007, 10:50
1. Arkadaşlar önceki hesaplamalarda EA için 0,5 sayısal 0,5 sözel hesaplanılordu. Şimdi ise 0,25 + 0,25 Oldu sayısal. Mesela sayısalda 80 de 60 yapan biri 60*0,5=30 alacakken şimdi 60*0,25= 15 alacak. Fark nedir? Fark yoksa neden değişti?

2. Diğer bir sorum Sayısal 1 den 40 ta 40 yapan biri ile Sayısal 1 den 20 Sayısal 2 den 20 yapan arasında değerlendirme açısından puan avantajı çıkar mı?

3. Son sorum 66 sözel 49 sayısal netle kaç alırım acaba?

Herkesin emeğine sağlık.
Saygılar.

Cem YILDIZ

Artcı
25th April 2007, 11:11
siyah lale sayısalmı sözelmi, yoksa eşit ağırlık puanımı?

Artcı
25th April 2007, 11:17
siyah lale sözel puanını 76.125 ama bu puanun +3,-3 aşağı yada yukarısı geliyomuş

Artcı
25th April 2007, 11:20
siyah lale eşit ağırlık 71.85 yapıyo bunu 3 aşağı 5 yukarısı gelebilirmiş standart sapmalar belli olduğunda hepimiz rahatlıcaz.

meb82
25th April 2007, 11:41
Teşekkür ederim.
Kırılmadıgına sevindim.

Şimdi asıl şu bizim olaya gelelim
ne zaman açıklanır sence sonuçlar?
(İstatistikçi olduguna göre bi regresyon analiz çekersin:D :D )
saygılar sunarım.. meb 82 sağol varol!!!
inşaallah herkes istedigi puanın fazlasını alır. Genelde ilk yapılan sınav türleri ya kötüdür yada iyidir ortası olmaz... buda benim düşüncem...

ösym'nin canının istemesine bağlı.aynı sınavı bi 10 günde,bi 15 günde açıklayabiliyor.sanırım 10gün sonrası uygun olur.son düşüncene katılıyorum.ilk kez yapılan sınavlar belirsizlikler içerdiğinden kötü yapanların eleştireceği,iyi yapanların iyi oldu diyeceği sınavlardır.sevgiler,saygılar:) (bende sizin kırılmadığınıza sevindim)

meb82
25th April 2007, 11:50
üdsye çalışıcam diye bu sınava hiç çalışmadım. Ama güzel net galiba. Çünkü sorular zor diyorlar...

Benim sayısal 59, sözel de 71,5

Eski sisteme göre eşit ağırlıktan 60 alırım diyorum. Ama bakıcaz bakalım herşey sonda belli olur :D

Bu arada çalışmalarınız için teşekkürler...

birincinin e.a. dan 69 aldığı son sınavdan 60'a yakın alırdınız,bir öncekinde 63 civarı.sorun buradaydı.şimdi ise 84,66 görünüyor.80'in altına düşmezsiniz.:)

meb82
25th April 2007, 11:52
kpds beni bekliyor.herkese iyi günler.:)

civileng
25th April 2007, 11:54
ösym'nin canının istemesine bağlı.aynı sınavı bi 10 günde,bi 15 günde açıklayabiliyor.sanırım 10gün sonrası uygun olur.son düşüncene katılıyorum.ilk kez yapılan sınavlar belirsizlikler içerdiğinden kötü yapanların eleştireceği,iyi yapanların iyi oldu diyeceği sınavlardır.sevgiler,saygılar:) (bende sizin kırılmadığınıza sevindim)

Zannedersem haftaya salı yada çarşamba günü açıklanır diye bekliyorum.

Açıklandıgı gün ya ösym ' ye narin duygularım kabaracak ya da lanet edip hiç te saçma olmayan tutarlı cümlelerle seviye analizi yapacağım...:Mad_anim: :Mad_anim:

Her şeye rağmen sonuçu değiştirmeyecek... üffffff...

siyahLaLe
25th April 2007, 12:12
EA kaç alırım?

siyahLaLe
25th April 2007, 12:16
1. Arkadaşlar önceki hesaplamalarda EA için 0,5 sayısal 0,5 sözel hesaplanılordu. Şimdi ise 0,25 + 0,25 Oldu sayısal. Mesela sayısalda 80 de 60 yapan biri 60*0,5=30 alacakken şimdi 60*0,25= 15 alacak. Fark nedir? Fark yoksa neden değişti?

2. Diğer bir sorum Sayısal 1 den 40 ta 40 yapan biri ile Sayısal 1 den 20 Sayısal 2 den 20 yapan arasında değerlendirme açısından puan avantajı çıkar mı?

Herkesin emeğine sağlık.
Saygılar.

siyahLaLe

akiymaz79
25th April 2007, 14:09
e.a=86,09 iken sayısal ve sözelin de bu civarlarda olacağını tahmin ediyorum.tebrik ederim.insanlar genellikle şaşırıyor bu sınavda bu notlar mümkün olamaz diye.ama kpss'de nasıl 70 almak kolay,yüksek alınması gerekiyorsa bu sınavda o hale dönüştü.

çok teşekkür ederim meb82 size de çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

meb82
25th April 2007, 14:14

Herkesin emeğine sağlık.
Saygılar.

siyahLaLe

size de cevap verip bu faslı kendi açımdan bitireyim.sayısal ikiye ayrıldı ve sözel puanlarının hesaplanmasında say-1'in 0,2 ve say-2'nin 0,1 katkısı olacak.yani sözelcilerin sözel bölümün 0,7(yüzde 70) katkısı dışında ,say-1 den fazla yapmaları daha iyi.sayısalcılar için ise say-1 0,3; say-2 ise 0,4 katsayılarıyla doğru orantılı olarak katkı sağlayacak.say-2 den fazla yapmak önem kazanacak bu sefer.hem de bu kadar az kişi iyi netler yapabilmişken.ama düşük yapanlar da üzülmemeli(zaten ortalamalar düşük olacak) sadece çok önemli bir fırsatı kaçırdılar.e.a.için ise,her iki testten de yapmak daha yararlı olur.çünkü ikisinin katkısı da eşit ana puana.ama e.a çıların büyük kısmının say-2 testini de ellerinden geldiğince yetiştirmeye çalıştıklarını boş bırakmadıklarını düşünüyorum.say-2 için ort.nın altına düşmeyeceklerdir(sözelciler sayesinde).bu da eşit ağırlık adaylarının say. netlerini bütün olarak ele alabilmemize olanak sağlar.iyi günler.

meb82
25th April 2007, 14:26
bundan sonra soruları olan olursa cevap veremeyeceğim.(kpds nedeniyle).kpds'den umut ediyorum ki 60 alırım.anlayışla karşılayacağınıza eminim:)

civileng
25th April 2007, 14:28
bundan sonra soruları olan olursa cevap veremeyeceğim.(kpds nedeniyle).kpds'den umut ediyorum ki 60 alırım.anlayışla karşılayacağınıza eminim:)

selam tekrar meb82
hangi kaynaklardan takip ediyorsun?
bende gireceğim kpds ye.
banada 50 yi geçsem yeterli olacak .

meb82
25th April 2007, 14:50
selam tekrar meb82
hangi kaynaklardan takip ediyorsun?
bende gireceğim kpds ye.
banada 50 yi geçsem yeterli olacak .

selam civileng,üye olduğumdan beri forumdaki pek çok sorunun yorumlarını inceledim.reklama girer bu da; yasak ,c.ö.'ün kitapları çok faydalı.son zamanlar için practice tests.ayrıca bence mehmetmamger hocanın önerisi çıkmış sorulardan(artık bi tanesi yeter herhalde mesela 2006 mayıs)tüm bilmediğin kelimeleri çıkarıp ezberlemek iyi olur.hocalarımın yanında bunları söylemek ayıp ama,bir kere damdan düştüm belki sizinde aradığınız buydu.şimdi çıkmış sorular üzerinde çalışacağım.forumda da bulabilirsiniz.(bilseniz de söyleyeyim)not:size de tekrar mesaj yazamazsam kusura bakmayın.

sertepe
25th April 2007, 21:30
Bende eski kpdslerden 1-2 yaptım sırf yaklaşık durum analizi için.Yarından başlayarakta aynen dediğini yapıcam meb82 sınavı yaparak kelimeleri çıkarıcam çözümlü bi kitap almıştım ondan.Benimde 50 yi geçmem gerekiyor şuanda 40-45 çıkıyo bakalım 6 mayısa nolcak.Hepimize kolay gelsin.Şu alesleri de net olarak öğrensekte rahatlasak tabi :)

meb82
10th May 2007, 23:57

sertepe tebrik ederim.bir mesajımda sayısal Türkiye ortalamasının toplamda 34-36 aralığında,sözelin ise 58-60 arasında olacağını tahmin ettiğimi söylemiştim.sayısal 33,4854 iken,e.a.=61.18 olmuş.tabi 77,51 puanınızda biraz etkilenmiş bundan.aslında bunları tahminlerim yine de yakın çıkmış demek için değil,puanını tahmin ettiğim kimsenin beni muhatap almamasından yazıyorum..:o çoğu kişiden ses çıkmayınca meraktan çatladım açıkçası.:) size başarılar.umarım istediğiniz yere girersiniz.

sertepe
11th May 2007, 00:06
Evet teşekkürler yakın çıktı harbiden :) 74 aldım 3 puan oynamada olsun okadar :)

meb82
11th May 2007, 00:09
çevremdeki arkadaşlarımda 4 puana kadar yanıldım.daha fazla yanıldığım varsa öğrenmek isterim.lütfen! sadece, ben gerçekten yanılmış oldum diyenler yazarsa sevinirim.(dediğiniz netlerin gerçekleştiğini düşünüyorum).ne kadar tutarsızsam ona göre haddimi bileyim.çünkü her ne kadar mesajlarımda sağ üste mesleğiniz:istatistikçi yazmayı beceremediysem de ben bir istatistikçiyim.

MehmetDEU
11th May 2007, 12:23
çevremdeki arkadaşlarımda 4 puana kadar yanıldım.daha fazla yanıldığım varsa öğrenmek isterim.lütfen! sadece, ben gerçekten yanılmış oldum diyenler yazarsa sevinirim.(dediğiniz netlerin gerçekleştiğini düşünüyorum).ne kadar tutarsızsam ona göre haddimi bileyim.çünkü her ne kadar mesajlarımda sağ üste mesleğiniz:istatistikçi yazmayı beceremediysem de ben bir istatistikçiyim.
Merhaba. Benim sınav sonrası verdiğim tahmini net sayılarıma dair yapmış olduğunuz puan değerlendirmesi oldukça tutarlı bir sonuç arzetti; yani dediğiniz aralıkta geldi.

Not: Kontrol Paneli'nizden Profil Ayarları'na tıklayıp, Mesleğiniz (ne iş yapıyorsunuz) alanını doldurduğunuz takdirde mesleğiniz görünecektir. Selamlar.

meb82
11th May 2007, 18:26
Merhaba. Benim sınav sonrası verdiğim tahmini net sayılarıma dair yapmış olduğunuz puan değerlendirmesi oldukça tutarlı bir sonuç arzetti; yani dediğiniz aralıkta geldi.

Not: Kontrol Paneli'nizden Profil Ayarları'na tıklayıp, Mesleğiniz (ne iş yapıyorsunuz) alanını doldurduğunuz takdirde mesleğiniz görünecektir. Selamlar.

teşekkür ederim hocam.mezun olalı daha bir yıl olmadı.hak verirsiniz ki mezun olmuş olmam her şeyi söyleme yetkisi vermiyor.çok az kişi puanlarını yazınca,sorduklarına göre iyi puanlar alacaklardı,yanıldım mı demeye başladım.hala öğrenci sayılırım.puanınız için tahminimde 3-4 puan civarı şaşırdım ama kırmadığınız için de teşekkür ederim.

Ayrıca sözel ortalamalarının en fazla 60 olabileceğini düşünürken 61,18 olmuş.ne yazık ki 80 soruda 70,75 netiniz size "bu ortalama" nedeniyle hakettiğiniz puanı verdirtmiyor.yine de 70 üstü almak iyi bence.saygılar.

meb82
11th May 2007, 18:52
sanırım benim mesajımın o alanlarında sorun var.sarı-kırmızı kart işaretleri de görünmüyor.ayrı başlık açmak da istemedim,hata var gibi olmasın diye.tavsiyeniz olursa beklerim.ne yapmalıyım?

e-mine
3rd June 2008, 13:09
slm meb-82 arkadaşım banda bu konuda yardımcı olursan sevinirim okuduğum yazılara göre tahminlerin aşağı yukarı doğru oluyormuş.sayısal 1 netim 9 sayısal 2 netim 26 ve sözel netim 68 bu netlerle kaç puan alabilirim sence?bu arada ben sayısalcıyım:)Şimdiden teşekkür ederim...

searcher450
3rd June 2008, 13:17
merhaba meb -82 arkadasım bende sizden bir yorum rica ediyorum sözelciyim ve ; sözel netim: 75 sayısal netim saYISAL 1 AĞIRLIKLI:28 SİZCE 70 İ GECME OLASILIĞI VAR MI? İLGİNİZE ŞİMDİDEN TESEKKÜRLER:):):smiley3:

poban
3rd June 2008, 13:24
slm meb-82 arkadaşım banda bu konuda yardımcı olursan sevinirim okuduğum yazılara göre tahminlerin aşağı yukarı doğru oluyormuş.sayısal 1 netim 9 sayısal 2 netim 26 ve sözel netim 68 bu netlerle kaç puan alabilirim sence?bu arada ben sayısalcıyım:)Şimdiden teşekkür ederim...

merhaba meb -82 arkadasım bende sizden bir yorum rica ediyorum sözelciyim ve ; sözel netim: 75 sayısal netim saYISAL 1 AĞIRLIKLI:28 SİZCE 70 İ GECME OLASILIĞI VAR MI? İLGİNİZE ŞİMDİDEN TESEKKÜRLER

Arkadaşlar bu başlık geçen sene açılmış.Dolayısıyla size cevap verecek biri olduğundan şüpheliyim.:smiley1:

e-mine
3rd June 2008, 13:33
Arkadaşlar sanırım bu çarşaba günü ya da bi sonraki günü ales sonuçları açıklanacak.bilginize...

searcher450
3rd June 2008, 13:37
Arkadaşlar bu başlık geçen sene açılmış.Dolayısıyla size cevap verecek biri olduğundan şüpheliyim.:smiley1:

EVET HAKLISIN ARKADASIM AMA GENEDE Bİ DENEYELİM DEDİM CUNKÜ ÖSYM NİN ACIKLAMAYA NİYETİ YOK GALİBA

meb82
3rd June 2008, 14:53
Arkadaşlar bu forumun aktif olamasan bile bırakamayacağın bir forum olduğunu biliyorum.
Yalnız şunu da belirtmem gerekir ki ben o katsayıları hesaplarken net ortalamarını tahmin etmem gerekiyordu. Bunun için de önce sınavı çözüyordum. Sonra katsayıları güncelliyordum.
En son formüle göre bir puan hesaplar söylerim ama tamamen rastlantısal olur puanlarınızın tutması. Yani, iyi temennilerim dışında size verebileceğim bir karşılık olamıyor. Çünkü, inanın buna hiç zamanım yok.:(

Miss
3rd June 2008, 15:23
meb82´isimli üyeden Alıntı

formüle göre kabaca toplamda (sayısal + sözel) 103 dogruyu bulan eşit agırlık 70 i geçiyor! (kabaca)

tabi dogru olablir... dedigin gibi kabaca bir formül... arkadaşlar fazla iç geçirmeyin her zaman kötüyü düşünün...(daha standart sapmalar hesaplanmadı) çünkü iyi zaten iyidir!!! :d:D :D
saygılar...

bence senin hesaplarında bir yanlışlık var eğer 80 sözel net 20 sayısal net 100 olduğundan 70 barajının altında mı kalıyor yani bence senin hesapların eşit ağırlık öğrencielrine yönelik kalıyor bence meb güzel bir açıklama getirmiş bence sen hesap sistemini tekrar kontrol etmelisin

Miss
3rd June 2008, 15:26
bu sınav kasımdan daha kolay ama nisandan daha zor bir sınavdı bu yüzden bence nisana göre hesap yapılması yani geçen sene nisan ayında alınan puanların baz alması doğru sonuç açısından iyi olacaktır bana göre . Kasım ayında yapılan sınava göre konuşulursa bu bizi çok yanıltır.

Miss
3rd June 2008, 15:27
merhaba meb -82 arkadasım bende sizden bir yorum rica ediyorum sözelciyim ve ; sözel netim: 75 sayısal netim saYISAL 1 AĞIRLIKLI:28 SİZCE 70 İ GECME OLASILIĞI VAR MI? İLGİNİZE ŞİMDİDEN TESEKKÜRLER:):):smiley3:

dalga geçiyorsun sanırım sen ?

senin 75 üstü bir puan alcağını düşünüyorum ben hadi yırttın bravo, tebrikler

Miss
3rd June 2008, 15:28

sayılsalcısın ve saısal netlerin bu kadar düşük 40 bile değil anladığım kadarıyla sana 56 civarı bir puan gelir

meb82
3rd June 2008, 18:45
bence senin hesaplarında bir yanlışlık var eğer 80 sözel net 20 sayısal net 100 olduğundan 70 barajının altında mı kalıyor yani bence senin hesapların eşit ağırlık öğrencielrine yönelik kalıyor bence meb güzel bir açıklama getirmiş bence sen hesap sistemini tekrar kontrol etmelisin

Bu konu aramızda hallettiğimiz ve üzerinden bir sene geçen bir konuydu. O da zaten sadece blöf yapmıştı.Çünkü, bir şeyleri ispat etmeye çalıştığı halde O kişinin İstatistikçi olmaması ihtimali vardı:)Yine de bu tip çalışmalara verdiğiniz destek için teşekkürler

Miss
3rd June 2008, 18:51
Bu konu aramızda hallettiğimiz ve üzerinden bir sene geçen bir konuydu. O da zaten sadece blöf yapmıştı.Çünkü, bir şeyleri ispat etmeye çalıştığı halde O kişinin İstatistikçi olmaması ihtimali vardı:)Yine de bu tip çalışmalara verdiğiniz destek için teşekkürler

hem seni desteklediğimde hemde civileng'in puanlamasını beğenmediğimden her bulduğum fırsatta ona saldırıyorum heheheh :)

.civil.eng.
3rd June 2008, 19:53
hem seni desteklediğimde hemde civileng'in puanlamasını beğenmediğimden her bulduğum fırsatta ona saldırıyorum heheheh :)

:)

Senden korkulur yani Miss Angel. Dediğim gibi aramızda belkide negatif bir elektriklenmeden doğan bir şeydir ki zaten her defasında altını çiziyorum; ben tecrübe ve 2008 ' deki sınavın ortalamasının yüksek olduğunu düşündüğüm için düşük puanlara tekabül edeceğini tahmin ediyorum.
Bu arada sizde artık bir istatistikçi kadar yorum yeteneğine sahip oldunuz tebrikler; yoksa öyle değil miydiniz? :)

Miss
3rd June 2008, 20:57
:)

Senden korkulur yani Miss Angel. Dediğim gibi aramızda belkide negatif bir elektriklenmeden doğan bir şeydir ki zaten her defasında altını çiziyorum; ben tecrübe ve 2008 ' deki sınavın ortalamasının yüksek olduğunu düşündüğüm için düşük puanlara tekabül edeceğini tahmin ediyorum.
Bu arada sizde artık bir istatistikçi kadar yorum yeteneğine sahip oldunuz tebrikler; yoksa öyle değil miydiniz? :)

valla değildim ama senle tartışa tartışa üstünde düşüne düşüne artık oldum :) valla genel kanattim bence sözülden mantık soruları yapılmamış ve onalrın çok getireceğine inanıyorum o yüzden bence mantık soruları belirleyici olacak sözelden . 75 e 20 net bence 70'ten yüksek almasına yetecek sınır ve bunun üstü yada altı tamamen şans soruların katsayısı filan.

.civil.eng.
3rd June 2008, 21:10
Umarım sürpriz olmaz. Ama korkulan başa gelir; inşaallah gelmez. :)

Miss
4th June 2008, 00:22
Umarım sürpriz olmaz. Ama korkulan başa gelir; inşaallah gelmez. :)

don't worry be happy :) gelmez gelemz bana güven ! sen geçmeyeceksin ben geçmeyeceğimde kim geçecek yetmişi herkes bizim gibi

doogan
4th June 2008, 01:30
meb82 geçen kasım ayında benim ales puanıma yapmış oldugunuz tahmn 1 puan fark ile tutmuştu Alkış :smiley4:

isyankar28_55
4th June 2008, 01:55
arkadaslar ıstanbul unıversıtesınde sınıf ogretmenlıgınden yuksek lısans yapabılmek ıcın oncelıkle alesten kac puan almam gerekır.basvuranların aldıgı puanlara gore değişir dıyabılırsınız ama
tabıkı kesın olarak deıl tahmını bıselerde soylesenız yeter..tesekkurler

Miss
4th June 2008, 02:06
meb82 geçen kasım ayında benim ales puanıma yapmış oldugunuz tahmn 1 puan fark ile tutmuştu Alkış :smiley4:

senin geçen sene aleste bana özel mesajla yazdığın netleri yazmak istiyorum 60 net sözel ve 25 matematik kasım çok zor bir sınavdı böyle gelmesi bir de nisan ortalaması bulursak sanırım bu sınavda ne gelceğini az ve çok tahmin etmiş oluruz ?

Miss
4th June 2008, 02:06
arkadaslar ıstanbul unıversıtesınde sınıf ogretmenlıgınden yuksek lısans yapabılmek ıcın oncelıkle alesten kac puan almam gerekır.basvuranların aldıgı puanlara gore değişir dıyabılırsınız ama
tabıkı kesın olarak deıl tahmını bıselerde soylesenız yeter..tesekkurler

sınıf öğretmenleri hem sayısal hedme sözel yaptıklarından onlar yüksek puan alabili bildiğim kadarıyla 85i geçmen gerekir kolay gelsin

e-mine
4th June 2008, 10:38
ii ama bundan çok daha az netlerle geçen sene nisanda girdiğim sınavda 55 aldım. ozaman 25 sayısal 55 sözel vardı üstelik sayısal 1 neti ağırlıklı idi. yani şimdikilere bakıldığında 68 sözel 35 sayısal ve sayısal 2 %90 ağırlıklı. yani normalde 65 falan gelir die düşünüyorum.yanılıyormuyum yoksa?

Miss
4th June 2008, 11:22
ii ama bundan çok daha az netlerle geçen sene nisanda girdiğim sınavda 55 aldım. ozaman 25 sayısal 55 sözel vardı üstelik sayısal 1 neti ağırlıklı idi. yani şimdikilere bakıldığında 68 sözel 35 sayısal ve sayısal 2 %90 ağırlıklı. yani normalde 65 falan gelir die düşünüyorum.yanılıyormuyum yoksa?

yok belkide yanılmıyorsundur umarım ama bence çok umutlanma yine de inşallah istediğin neyse onu alırsın çünkü senin yaptığın soruları sanırım çok kişide yapmıştır bu da katsayaıları çok düşerecek demektir ama sen iddalıysan ben zor soruları yaptım diye o zaman bir şey söyleyemem çünkü 10 net çok bir şey getirmeyecektir kanısındayım yani 60ın altı olur gibi

e-mine
4th June 2008, 12:31
off ya valla beklemek ne kadar zormuş:(bugün ya da yarın açıklamaları lazım aslında ya bu işlere akıl sır ermiyo gerçekten heran herşey değişebiliyo:(umarım herkes istediği puanı alır..

isyankar28_55
4th June 2008, 13:06
:smiley1:tesekkur ederım angel..ınsallah hepımız ıstedıgımız puanları alırız:smiley4:

e-mine
4th June 2008, 15:34
Ales Açiklanmişşşş:) Sayisaldan 69 Almişim

Miss
4th June 2008, 23:21
Ales Açiklanmişşşş:) Sayisaldan 69 Almişim

bu netlerle bu sonuç şaşılacak şey tebrik ederim.

Miss
5th June 2008, 01:07

31 sayısal ve 68 sözele 69 puan gelmiş öyle mi?

58sayısal 60 sözel 75 sayısal geldi demiş civil.eng o zaman aranızdaki bu 20 net sadece 6 puan mı farkediyor ilginç

e-mine
5th June 2008, 12:15
ya arkadaşlar gerçekten bu işe akıl sır ermiyo tek bildiğim mayıstaki sınavda sorular daha kolay oluyo daha çok giren oluyo ve iyi bir puan almak için fazla net gerekiyo.Tam tersi kasımdaki sınav daha zor ve daha az netle mayıs sınavında aldığın puan kadar ya da fazlasını alabiliyosun.ben kasımda da sınava girdim ozaman 55 sözel net 25 sayısal net ile 63 almıştım.şimdi bu sınava girdim 68 sözel ve toplam 35 matematik netiyle 69 aldım.13 net sözel 10 net de matematik arttı toplam 6 puan arttı.eğer şimdiki netler kasım ayında olsaydı 63 puan diil 70 bile gelebilirdi.yani kasım ayı ve mayıs ayı gerçekten farkediyor.bide ben dikkat ettim sınavdan sonra sayısalcıların çoğu sayısal 1 i önce yapmış.biliyosunuz ki sayısal 2 nin katsayısı daha fazla. bunun farkında olmayan çok kişi var.bu yüzden de düşük puuan aldılar.buna dikkat edin sayısalcılar..ne diyebilirim ki inşallah gönlünüzce olur.

Miss
5th June 2008, 20:11
e-mine doğru söylüyorsun o kadar kafa karıştırıcı bir sınav :) nasıl puanlıyorlar nasıl hesaplıyorlar anlayamadım

oki206
16th November 2008, 21:32
selam arkadaşlar bugün ales sınavından tahmini 70 sayısal, 40 sözel net yaptım. sayısala fazla zaman ayırınca haliyle yetiştiremedim. sözel ondan 40 ;) bölümüm EA tahminen kaç puan alırım. yardımcı olursanız çok sevinirim. bir de ilk kez girdim bu sınava ne zaman açıklanır sınav? 2 haftaya açıklanır mı? şimdiden çok teşekkürler.

bakoş
17th November 2008, 14:38
bendeki ales puanlam cetveline göre say:80 ea:70 qlıyorsun arkadaşım tebrikler...Alkış:smiley7:

m.akif
17th November 2008, 15:19
sözel :71.25 say 1:36 say 2:31 sizce kaç alırım say sözel eşit agırlık üçünüde söylerseniz sevinirim

serkans
17th November 2008, 16:36
say 1 : 36.50 net
say 2 : 30.50 net
sözel : 22 net

sayısal kaç alırım acaba ???

puccacık
17th November 2008, 19:46
Arkadaşlar merhaba..
benim en kötü ihtimalle netlerim say1: 33 say 2: 30 Sözel:74 kaç alırım sizce?

ahmetwrt
17th November 2008, 20:12
sınava girmedim soruları internetten çözdüm
sözel 74 doğru 3 yanlış
sayısal1 17 doğru 4 yanlış
tahminen kaç puan gelir yardımcı olabilir misiniz?

camdankalp
17th November 2008, 22:00
benimde pek iç açıcı değil açıkcası
:smiley5:
sözel:72 doğru 9 yanlış
sayısal 1:17 doğru 7 yanlış
sayısal 2:8 doğru 6 yanlış bu durumda 70 hayal galiba :smiley5:

sınavda yaptıkları netleri yazmış arkadaşlar benden daha çok soruyu doğru cevaplayan arkadaşları tebrik ediyorum :smiley7: umarım herkes gönlüne göre puanlar alır

benim gönlüme göre puan almam mayısa kaldı :smiley9:

bakoş
17th November 2008, 23:37
sözel :71.25 say 1:36 say 2:31 sizce kaç alırım say sözel eşit agırlık üçünüde söylerseniz sevinirim

üçünde de 87 puan gözüküyorAlkış

bakoş
17th November 2008, 23:39
say 1 : 36.50 net
say 2 : 30.50 net
sözel : 22 net

sayısal kaç alırım acaba ???

sayısal 67 ea 53:smiley7:

bakoş
17th November 2008, 23:42
Arkadaşlar merhaba..
benim en kötü ihtimalle netlerim say1: 33 say 2: 30 Sözel:74 kaç alırım sizce?

sözel 88 ea 87 say 86Alkış

bakoş
17th November 2008, 23:43
Alkışsınava girmedim soruları internetten çözdüm
sözel 74 doğru 3 yanlış
sayısal1 17 doğru 4 yanlış
tahminen kaç puan gelir yardımcı olabilir misiniz?

söz 72 ea 61Alkış

bakoş
17th November 2008, 23:45
benimde pek iç açıcı değil açıkcası
:smiley5:
sözel:72 doğru 9 yanlış
sayısal 1:17 doğru 7 yanlış
sayısal 2:8 doğru 6 yanlış bu durumda 70 hayal galiba :smiley5:

sınavda yaptıkları netleri yazmış arkadaşlar benden daha çok soruyu doğru cevaplayan arkadaşları tebrik ediyorum :smiley7: umarım herkes gönlüne göre puanlar alır

benim gönlüme göre puan almam mayısa kaldı :smiley9:

söz 68,90 ea

neva76
18th November 2008, 10:32
değerli meb82 arkadaşım;
daha önceki girdiğim sınavlarda da senin tahminde bulunmanı istemiştim..ve gerçeğe çok yakın tahminlerde bulunmuştun..öncelikle sınava giren arkadaşlarımızın yapmış oldukları değerlendirmelere ışık tuttuğun için hepimiz adına çok teşekkür ediyorum sana...

bu sınav içinde bir tahmin yapmanı rica ediyorum..

say-1; 27 doğru 2 yanlış
say-2; 24 doğru 1 yanlış
sözel; 61 doğru 4 yanlış

şimdiden çok teşekkürler...

misiya
18th November 2008, 10:41
SAYISAL PUAN 74,738
SÖZEL PUAN 72,044
EŞİT AĞIRLIK 73,889

feyza.net'e bakın.rehberlik bölümünde.ales puan hesaplama robotu.

enigma06
18th November 2008, 11:34
Merhaba Arkadaşlar,
Ales sınavında ozel bir standart sapma ile hesaplama yapılıyor mu?
Çünkü bazı arkadaşların önceden gönderdikleri excel formunda netleri girdim ve 69.860 çıktı. :(
Dün aksam moralim çok bozuldu.70 almam lazım.
Bu sabah bir arkadasın feyza.net'e bakın hesaplama motoru var demiş.
Oradan hesapladım ve 71.703.
Bu konuda bana acil olarak bir fikir verebilirseniz sevinirim.Şimididen herkese çok teşekkürler.

SAYISAL 1 30 4
SAYISAL 2 21 3
SÖZEL 57 7
PUANLAR
SAYISAL PUAN 71,703
SÖZEL PUAN 67,86
EŞİT AĞIRLIK 70,284

deeppurple
18th November 2008, 11:56
feyza.net te sanki daha yüksek çıkıyor.excele göre 3-4 puan yukarı çıkıyor.tabii inş feyza.netteki gibi puanlar gelir.:smiley2:

cagdasinan
18th November 2008, 12:33
Ya arkadaşlar şu puan hesaplama konusu zaten çok konuşuldu ve bende kendi yaptığım hesaplama için sayfa adresini verdim. orada altta yazılana dikkat edelim arkadaşlar: "Bu tür sınavlarda önceden tamı tamına kaç alacağınızı belirleyebilecek bir yöntem yoktur" Buna dikkat etmezseniz bin tür ayrı yerden bin tür ayrı algoritmayla farklı farklı sonuçlar bulmaya başlarsınız. Benim verdiğim puan hesaplayıcısında ise gerçek aleslerden 2007 ilkbahar 2007 sonbahar ve 2008 ilkbaharda açıklanan verilere göre ayrı ayrı hesaplattırma yapılabiliyor. Ayrıca kötümser arkadaşlar için bir de kötümser tahmin seçeneği koydum ki bu da şu ana dek görülmemiş bir oranda başarı patlaması olursa alabileceğiniz en düşük puanı göstermek içindir. (kötümser tahminde türkiyede şimdiye kadar alınmış en yüksek ortalamalar ve birden çok tulum çıkaran adaylar olduğunu varsaydım) adresi kaçırmış olanlar için www.wix.com/cagdasinan/ales

liliana
19th November 2008, 00:08
Meb82 bilgilerine dayanarak yorum getiremediğim bi konuda yardımını almak isterim. Ales e girdim. Sadece sözel çözdüm. Mat 1 dende 3 tane falan çözdüm. Fakat kılavuzda şöyle bir ibare okudum. Her öğrenci 3 alandanda sorumludur. Benim sözeldeki net sayım 60. 3 matematik var ama muhtemelen onlarda yanlış. Şimdi mat çözmediğim için sözelim düşük mü gelecek? Hiç birşey anlamadım! 60 sözel netle ortalama alacağım puan hakkında bilgini paylaşırsan çok sevinirim. Sayısal netlerimdende anlaşılacağı üzere sayısal felaket durumda. O yüzden yardımın beni minnetar bırakır.

meb82
19th November 2008, 11:30
sayısal ikiye ayrıldı ve sözel puanlarının hesaplanmasında say-1'in 0,2 ve say-2'nin 0,1 katkısı olacak.yani sözelcilerin sözel bölümün 0,7(yüzde 70) katkısı dışında ,say-1 den fazla yapmaları daha iyi.sayısalcılar için ise say-1 0,3; say-2 ise 0,4 katsayılarıyla doğru orantılı olarak katkı sağlayacak.say-2 den fazla yapmak önem kazanacak bu sefer.hem de bu kadar az kişi iyi netler yapabilmişken.ama düşük yapanlar da üzülmemeli(zaten ortalamalar düşük olacak) sadece çok önemli bir fırsatı kaçırdılar.e.a.için ise,her iki testten de yapmak daha yararlı olur.çünkü ikisinin katkısı da eşit ana puana.ama e.a çıların büyük kısmının say-2 testini de ellerinden geldiğince yetiştirmeye çalıştıklarını boş bırakmadıklarını düşünüyorum.say-2 için ort.nın altına düşmeyeceklerdir(sözelciler sayesinde).bu da eşit ağırlık adaylarının say. netlerini bütün olarak ele alabilmemize olanak sağlar.iyi günler.

Daha önce yazdığım bu iletiyi yeniden cevap olarak kabul etmenizi, neredeyse iki yıllık bir aradan sonra kendimden kopya çekmek dışında çarem olmadığını bilmenizi isterim. Puan hesaplamasında ise bu senenin sorularının zorluk derecesi diğer dönemdeki zorluğa göre göreceli de olsa değerlendirilmeli ancak ondan sonra bu işe kalkışılmalıdır. Emek sarfetmeden yorum yapmaya kalkışamam. Bankacı olduğum için iflahım kesiliyor, herkesin gönlüne göre olsun puanları, sevgiyle kalın..

neva76
19th November 2008, 11:42
değerli meb82 arkadaşım;
daha önceki girdiğim sınavlarda da senin tahminde bulunmanı istemiştim..ve gerçeğe çok yakın tahminlerde bulunmuştun..öncelikle sınava giren arkadaşlarımızın yapmış oldukları değerlendirmelere ışık tuttuğun için hepimiz adına çok teşekkür ediyorum sana...

bu sınav içinde bir tahmin yapmanı rica ediyorum..

say-1; 27 doğru 2 yanlış
say-2; 24 doğru 1 yanlış
sözel; 61 doğru 4 yanlış

şimdiden çok teşekkürler...

musty86
19th November 2008, 11:52
merhabalar.Bende ales ten türkce 58 net ; :)mat1 27yada 28 ; mat2 19 net yaptım.sayısalım 70 gelirmi acaba.teşekkürler:)

enigma06
19th November 2008, 12:24
Merhaba arkadaşlar
Ales ve kpds sınav sonuçları 22-25 gün sonra belli oluyor.
Biz başvurumuzu ales sonuçları elimize gelmeden online olarak sorguladıgımız osym sayfasındaki çıktı ile yapabilir miyiz.Çünkü Unv. lerin uzman kadrosu için yapılacak sınav sonucuna göre Devlet Personel Başkanlığından en geç 31.12.2008 e kadar atamaların yapılabilmesi için aralık ortasında sonuçların gönderilmesi gerektiği söylenmiş.Bu durumda benim basvurumun elime ales sonucu ulaşmadığı için Unv. tarafından kabul edilmeyeceği söylendi. Sizce yıl sonu olduğu için OSYM den elden bir yazı alınabilir mi?Yada bu ales belgesini sonradan ekleme şansımız var mı.?

Teşekkürler

setas
19th November 2008, 12:41
sayısal 1:30 doğru 7 yanlış
say 2: 32 doğru 6 yanlış
sözel:60 doğru 6 yanlış. offf sözel yetişmedi. son on soru kaldı. Umarım EA75 alırım

Miss
19th November 2008, 12:43
Merhaba arkadaşlar
Ales ve kpds sınav sonuçları 22-25 gün sonra belli oluyor.
Biz başvurumuzu ales sonuçları elimize gelmeden online olarak sorguladıgımız osym sayfasındaki çıktı ile yapabilir miyiz.Çünkü Unv. lerin uzman kadrosu için yapılacak sınav sonucuna göre Devlet Personel Başkanlığından en geç 31.12.2008 e kadar atamaların yapılabilmesi için aralık ortasında sonuçların gönderilmesi gerektiği söylenmiş.Bu durumda benim basvurumun elime ales sonucu ulaşmadığı için Unv. tarafından kabul edilmeyeceği söylendi. Sizce yıl sonu olduğu için OSYM den elden bir yazı alınabilir mi?Yada bu ales belgesini sonradan ekleme şansımız var mı.?

Teşekkürler

tam emin değilim ama noterden onaylatıp kullanabiliyorsun sanırım , mutlaka bu ösym'yi arayıp yada başvuracağın ilgili makamı arayıp öğrenmeni tavsiye ederim

camdankalp
19th November 2008, 13:07
arkadaşlar bende 3 farklı motorda hesapladım netlerime göre
sözel : 71 doğru 9 yanlış (68.75 net)
sayısal1: 17 doğru 7 yanlış (15.25 net)
sayısal2: 8 doğru 6 yanlış (6.5 net)

wix de : 71
yenibir kariyerde :68
feyza.nette: 72 küsaratlarını yazmadım tabi inş. 70 gelir :smiley9:
şimdi sonuçlarda açıklanmak bilmez :smiley5: sözel puan lazım bana nolur nolur nolurr 70 gelsinnnn :smiley9::smiley10:

akkaraaslan
19th November 2008, 13:14
hocama çalışması için teşekkür ediyorum ben son 3 ales net ve puanlarıyla karşılaştırdım birinde 5 diğerlerinde 1-2 puan sapma gösterdi

akkaraaslan
19th November 2008, 13:21
bu arada feyza net 4-5 puan fazla hesaplıyo

burcu_burcu
24th November 2008, 20:20
meb82 , arkadşım lütfen benim puanımı hesaplarmısın. sayısaldan 70 lazım, alamassam çok büyük bir fırsat elimsen kaçaçak, çok üzüzlüyorum.. sansım varmı?_:smiley10:
say1 23d 9y
say2 22d 3y
söz 64d 5y

ezgitas
25th November 2008, 18:34
İlk defa girdim alese ve maalesef sözeli yetiştiremedim,sayısalda da pek iyi değil netlerim:(
Sayısal 34,25 net Sözel 52 net sizce kaç puan gelir?

siyahbalon87
26th November 2008, 23:43
65fln gelır

ezgitas
27th November 2008, 11:26
inşallah:smiley6:

melisela
27th November 2008, 15:24
İlk defa girdim alese ve maalesef sözeli yetiştiremedim,sayısalda da pek iyi değil netlerim:(
Sayısal 34,25 net Sözel 52 net sizce kaç puan gelir?

70 i rahatlıkla geçersin merak etme.hepimiz için hayırlısı olsun.siyahbalon biraz az sölemiş,kötümser olarak düşünmüş ama 65 ten fazla geleceği kesin.

siyahbalon87
27th November 2008, 16:55
ben 2kez gırdım netlerım hep 65 70 sozel aralıgnda sayısalmda 28-30 arasındaydı 71,72 geldı:(((((((((((

tttttomer
27th November 2008, 18:02
arkadaşlar benim sözel 75 netim. say-1 34.say-2 ise 14.75 netim var sizce ea ve söz puanım kaç gelir cevaplarsanız sevinirim.

ezgitas
27th November 2008, 18:23
70 i rahatlıkla geçersin merak etme.hepimiz için hayırlısı olsun.siyahbalon biraz az sölemiş,kötümser olarak düşünmüş ama 65 ten fazla geleceği kesin.

Bu netlerle 65 ten fazla gelmesi açıkçası beni şaşırtır ..Şöyle bir bakıyorum çoğunluğun netleri iyi,umarım iyi olur sonuçlar:dazeda:

Rbroken
28th November 2008, 09:11
merhabalar, son sınıf öğrencisiyim, eğer bi aksilik olmaz da bu sene mezun olursam 4 üzerinden 2 civarı bi notla mezun olacağım yani kılı kılına... 2008 kasım ales ine girdim, daha sonraki günlerde soruların cevaplarına baktım sayısaldan 1 sözelden 2 yanlışım var gerisi doğru, tabi bi aksilik çıkmazsa... şimdi benim formasyon için şansımı nasıl görüyorsunuz? ayrıca iktisat alanında yüksek lisansa başvursam şansım nedir?(matematik bölümünde okuyorum).. teşekkürler

nihan75
4th December 2008, 12:33
ales açıklandı