Tam Sürüm Bilgini Göster : eş anlamlı cümle sorusu

aysegul
24th April 2007, 14:00
I certainly won't be lending Burcu any books again any time soon.

a-I may be lending some books to Burcu this time, but I probably won't do so anymore.
b-It's certain that I won't let Burcu borrow any books for such a long time again.
ELS

açıklarsanız sevinirim...

ilkay25k16
24th April 2007, 15:16

a-I may be lending some books to Burcu this time, but I probably won't do so anymore.
b-It's certain that I won't let Burcu borrow any books for such a long time again.
ELS

açıklarsanız sevinirim...bb olcak birebir uyması lazım aada verebilirim diyo ama eş anlamı istenen cümlede kesin vermiycem diyo. bidaha kesinlikle burcuya hiçbi kitabımı vermiycem. yani kesinki burcunun kitaplarımı ödünç almasına izin vermiycem.

Dj_YuSuF
24th April 2007, 15:18
bb olcak birebir uyması lazım aada verebilirim diyo ama eş anlamı istenen cümlede kesin vermiycem diyo. bidaha kesinlikle burcuya hiçbi kitabımı vermiycem. yani kesinki burcunun kitaplarımı ödünç almasına izin vermiycem.

Any time soon yakın bir zamanda vemeyeceğim anlamı katmaz mı? Hiç vermeyeceğim anlamı mı çıkar? :rolleyes:

emine
24th April 2007, 16:28
tagbiki b en azindan anymore var a da bi daha hic vermicem diyo.
ama asilnda soon diyo yani yakin bi zamanda ona verecegimi sanmiyorum belki bi kac sene sonra düsünebilir kapiş...
ama belki ikisi de olmayabilir:D

Blue
24th April 2007, 16:58
A daha uygun gibi geldi ama bilmiyorum:(

muhammedyes
24th April 2007, 18:07
cvb bencede ''a''

onlyluck
25th April 2007, 14:57
bence cevap b b

antepli
25th April 2007, 15:05
bence de a şıkkı daha uygun

aysegul
27th April 2007, 19:27
Birde Bu Sorunun Cevabi B Olmaliydi Ama Hala Ben Açiklamalardan Tatmin Olamadim Açikcasi..daha Doğrusu Bi Açiklama Göremedim.yardim Edebilir Misiniz Rica Etsem??

deniz
2nd May 2007, 18:36

ELS

açıklarsanız sevinirim...

Bunları türkçeye çevirebilirmisiniz lütfen çünkü bana a hiç olmaz gibi geliyor. kesin birşeyler kaçırıyorum ama ne....

ilkay25k16
2nd May 2007, 18:43
Bunları türkçeye çevirebilirmisiniz lütfen çünkü bana a hiç olmaz gibi geliyor. kesin birşeyler kaçırıyorum ama ne....

olmaz ki zaten bi daha burcuya kesinlikle burcuya kitaplarımı ödünç vermiycem. eş nlamı bde kesinki burcu bi daha benden kitap ödünç alamayacak

sinan46
2nd May 2007, 18:51
bence de B çünkü A seçeneginde verebilirim diyor. oysa soruda verip vermeyeceginden hiçbahsetmiyo

nuisance88
3rd May 2007, 00:12
[QUOTE=aysegul;89529]I certainly won't be lending Burcu any books again any time soon.
=yakın zmnda hic vermeycem diyor...

yakın zmnda vermycem(bi süre sora verebilirim dmk) demek=uzun bi süre vermeycekle eş anlamlı işte....

İİ aksmlar

burakculak
29th May 2007, 13:04
not.... soon = for a such a long time again
Cvp kesinlikle B arkadaşlarr

Saposcat
29th May 2007, 13:22
Cevabı kesinlikle, %100 A şıkkıdır.

I certainly won't be lending Burcu any books again any time soon'de "again" kelimesi demek ki Burcu'ya kitap ödünç verdim; ama "certainly won't be lending ... any time soon" esasında demek ki Burcu'ya bir daha kitap ödünç vermeyeceğim. A şıkkıda tam bu anlam geliyor ("this time"; "won't do so anymore").

B şıkkı ise, şu "for such a long time again" ifadesi demek ki Burcu'ya uzun bir süre için kitap ödünç verdim — ki esas cümlede hiç yok. Bu yüzden doğru cevabı A şıkkıdır.

burakculak
29th May 2007, 14:37
arkadasım bir kere ana cümlede certain kelimesi yer alıo ama A şıkkında may ( olaya belkilik katıyor) var.burda belkilik bir durum olamaz.cvp B şıkkıdır

burakculak
29th May 2007, 14:41
ayrıca uzun süre için ödünç verdim deil
'ı wont...... for such a long time' yani uzun süre vermedim ;)

Saposcat
29th May 2007, 14:51
Doğru söylüyorsun. Cevabı %100 A şıkkı değildir (sadece "probably" olduğu için ... cevap verirken onu kaçırdım probably); ama bence B şıkkı da doğru değildir (yukarıdaki anlattığım sebepler için).

Başka seçenek yok mu acaba? çünkü bir daha baktığımda ne A şıkkı ne B şıkkı doğru geliyor. C, D ve E şıkları nedir?

burakculak
29th May 2007, 14:54
wallahi ben de ilk baktıgımda cok karışıktı ama en yakını B şıkkı.A şıkkı hiç olmaz oyusden B dedim.soruyu yazan arkadas bakarsa diğer şıkları da umarım yazar ;)

KemalKasap
29th May 2007, 21:43

"a" şıkkındaki "may" ile "certainly" birbirine zıt yapı...

Eager Beaver
29th May 2007, 21:57

Her ikisinde de Burcu'ya kitap vermeme konusunda kesinlik ve kararlılık var.