aysegul
24th April 2007, 13:45
After World War I,Japan began to industrialize (1)........ become militarily strong.The old samurai virtues of courage,endurance,and loyalty were changed easily(2)...... managarial skills.The relationship between samurai and peasent also continued:managers commanded,workers obeyed,and,in return for absolute loyalty,the workers were(3)......for life.the economic miracle in Japan was not,(4).....,the product of modern democraic ideas,but(5).......an adjusted continuation of the old system.
1-
a-instead of
b-as if
c-so as to
d-due to
e-as a result of
2-
a-within
b-into
c-at
d-upon
e-towards
3-
a-turned on
b-run over
c-set off
d-got through
e-looked after
4-
a-therefore
b-because
c-despite
d-whereas
e-whenever
5-
a-however
b-rather
c-since
d-while
e-whereas
ELS
özellikle 2.,3, ve 5. soruraları açıklarsanız sevinirim...
Metal
24th April 2007, 17:16
1-a
2-b
3-d
4-a
5-b diyorum
ilk soru ilginç geldi bana.Parçanın akışına göre instead of olması gerekir ama ilk cümle tek başına soru olsaydı, so as to derdim.Çünkü sanayileşmek aynı zamanda askeri olarakta güç demektir.
3. soruda tam bir açıklama yapamayacağım bana d gibi geldi.
5. soruda rather mantıklı.Sonuçta Japonyadaki ekonomik mucize modern demokratik düşüncelerin üretimi değil DAHA ZİYADE eski sistemin sürekliliğinin düzenlenmesidir.
Dj_YuSuF
24th April 2007, 17:20
1-a
2-b
3-d
4-a
5-b diyorum
ilk soru ilginç geldi bana.Parçanın akışına göre instead of olması gerekir ama ilk cümle tek başına soru olsaydı, so as to derdim.Çünkü sanayileşmek aynı zamanda askeri olarakta güç demektir.
3. soruda tam bir açıklama yapamayacağım bana d gibi geldi.
5. soruda rather mantıklı.Sonuçta Japonyadaki ekonomik mucize modern demokratik düşüncelerin üretimi değil DAHA ZİYADE eski sistemin sürekliliğinin düzenlenmesidir.
1. de C şıkkına, 3. de B şıkkına bir daha bak derim..:rolleyes:
Metal
24th April 2007, 17:33
3. soruya birşey diyemem ama ilk soru ile ilgili yorumumu yukarıda yaptım. Her ne kadar samuraylardan söz etsede bu soru bana biraz garip geldi Yusuf
Dj_YuSuF
24th April 2007, 17:35
Metalcim yaptığın vümle şu oluyor o zaman;
Japan began to industrialize instead of (to) become
Instead of + to verb uygun mu sence. Neden instead of + gerund değil de to verb?
So as to gayet uygun görünüyor.
Metal
24th April 2007, 17:38
şimdiiiii gördüm teşekkürler uykusuzluğun cezası asıl rep'i burada hak ettin borcum olsun
Dj_YuSuF
24th April 2007, 17:40
şimdiiiii gördüm teşekkürler uykusuzluğun cezası asıl rep'i burada hak ettin borcum olsun
Asıl repi hak ettiysem isterim ama daha yeni vermişsin:) Am doğru cevaplar açıklanmadan hak ettiğimi düşünmüyorum:D Asıl repi Grammar Question başlığında hak ettim. Bi bak istersen..
nuisance88
24th April 2007, 20:02
[QUOTE=aysegul;89522]After World War I,Japan began to industrialize (1)........ become militarily strong.The old samurai virtues of courage,endurance,and loyalty were changed easily(2)...... managarial skills.The relationship between samurai and peasent also continued:managers commanded,workers obeyed,and,in return for absolute loyalty,the workers were(3)......for life.the economic miracle in Japan was not,(4).....,the product of modern democraic ideas,but(5).......an adjusted continuation of the old system.
1-
a-instead of
b-as if
c-so as to askeri acıdan guclenmek için
d-due to
e-as a result of
2-
b-into sadakat cesaret gb samuray özellikleri change into(alter into/turn into convert into) (burda pasif) idaresel hünerlere kolayca dönüştürülmüş.
3...e-looked after.parcada diyorki işte samuray usatalrıyla köyller arasındaki hiyerarşi(ilişiki) devm etmiş samuraylar emretmiş işciler yapmıslar..(look after in birisine bakma yiyeceigni saglamak gb anlamları var) ve işte işciler yasamalrı için bakılıyormuslar.(buldular garibanları calişitriyorlar bari baksınlar demi:) )
4-
a-therefore
yukardaki anlttıgım seyler yüzünden japonyadaki ekonnomik mucize modern demoktat fikirlein ürünü degildir,
(5)bundan ziyade(demokratik fikilerin tersine) eski sistemin ayarlanmıs devamı dır.
5-
b-rather
ELS
YAw o aksam kafeden gelemedim bilg tamir ediyodum :)
insallah aydınlatabilmişimdir??????
gece gece bak senin çiçn ugrasyorumm:) saat:01.32
aysegul
25th April 2007, 11:33
5'te 5,tebrikler!ama hala açıklamanı bekliyorum sevgili nuisance...özellikle 2.,3. açıklar mısn?
nuisance88
26th April 2007, 16:52
teşekkürleeer...
Biraz yüzsüzlük yapayım bari...
sen rep ne bilmez misin?adam bi rep verir be :smilies6: :smilies6: :smilies6: :smilies6: :icon_wave: