Tam Sürüm Bilgini Göster : Öğretmen Olmak Artık Daha Zor

SeyfiHoca
8th July 2006, 18:29
Öğretmen Olmak Artık Daha Zor

YÖK bu yıl önemli bir değişikliğe imza atarak eğitim fakültelerinin 38 bin civarında olan kontenjanını 28 bine düşürdü. YÖK Başkanı Vekili Prof. Dr. İsa Eşme, kontenjanların azaltılmasının nedenini hem öğretmen niteliğini artırmak, hem de ihtiyacı dikkate almak olarak açıkladı. Üniversite tercihleri öncesinde adaylarda hayal kırıklığı yaratacak bu karar, ‘Üniversite kapısında yığılmalar artarken, kontenjanlar neden düşürülüyor?” şeklinde itirazlara da neden olacaktır. Ama rakamlar YÖK’ün bu çalışmasını yerinde olduğunu gösteriyor. Milli Eğitim Bakanlığı, bir yılda mezun olan öğrenci sayısı kadar bile öğretmen almıyor. Türkiye genelinde farklı illere dağılmış 80 eğitim fakültesi bulunuyor. Bu fakültelerin bünyesindeki 95 ayrı öğretmenlik programında, 190 binin üzerinde görüyor. Sınıf öğretmenliği dalında öğretmen ihtiyacı 35 bin civarında. Eğitim fakültelerinde eğitim gören sınıf öğretmeni adayı sayısı ise 50 binlere yakın.

Yahya Hoca
8th July 2006, 23:40
Bunların yarısı yine boşta kalacak. Ya ihtiyacın kadar öğretmen adayı al ya da aldığın öğretmen adaylarının hepsini istihdam et. Yazık değil mi bu kadar gence ya?...

Spartakus
9th July 2006, 01:36
Öğretmen olmak zor. Öğretmen olarak yaşamak daha zor. Öğretmen olarak ölmek....????

SaitHoca
9th July 2006, 01:39
Öğretmen olmak zor. Öğretmen olarak yaşamak daha zor. Öğretmen olarak ölmek....????

Öğretmen olmak her zaman çok zordu zatenç Kolay olduğunu söyleyen kim? Tabiki kastım atama anlamındaki zorluk değil. Dolayısıyla bu yeni sistem belki de işe yarayacak. Bazı isteksizler baştan elenir.

İremCanli
9th July 2006, 01:41

alkış iconı niye yok.....sizi ayakta alkışlıyorum....öğretmen olmak için uğraşan arkadaşları olumsuz etkiler miyim gibi aşırı hassas bir düşünce ile bunu yazamamıştım ...ama aynı şeyleri yazmak istemiştim..........hele ki şu önümüzdeki dönemde öğretmen olarak yaşamak cidden çok zorlaşacak.....karmakarışık edilen eğitim sistemi toplanamaz hale gelecek.......

mesleğimi çok seviyorum....ama çomak sokanlardan işimi işime yaramayan işlerle dolduranlardan nefret ediyorum....

Spartakus
9th July 2006, 01:45
alkış iconı niye yok.....sizi ayakta alkışlıyorum....öğretmen olmak için uğraşan arkadaşları olumsuz etkiler miyim gibi aşırı hassas bir düşünce ile bunu yazamamıştım ...ama aynı şeyleri yazmak istemiştim..........hele ki şu önümüzdeki dönemde öğretmen olarak yaşamak cidden çok zorlaşacak.....karmakarışık edilen eğitim sistemi toplanamaz hale gelecek.......

mesleğimi çok seviyorum....ama çomak sokanlardan işimi işime yaramayan işlerle dolduranlardan nefret ediyorum....

Yok be hocam, alkışa gerek yok. Düğünden döndümde, his yapayım dedim biraz..anla işte...

Super Sonic
9th July 2006, 10:17
Kontenjanı düşürmenin kaliteyi arttıracağını hangi mantığa bağlıyorlar,bilen biri açıklayabilir mi?Böyle göz boyamalarla "çalıştıklarını göstereceklerine" elle tutulur işler yapsınlar.Pathetic