Tam Sürüm Bilgini Göster : birşey danışmak istiyorum???

Yurtik
23rd April 2007, 22:07
ben lise 2 dil ögrencisiyim..en fazla 65 doğru yaptım şimdiye kadar ki sınavlarda zaten bu dördüncü sınavdı.sizce ii mi bu doğru sayı.yoksa kaç olmalı lise 2 bittiği zaman.kaç doğru veya netle kapatmalıyım....bide gramerim berbat bi durumda ve nerdeyse kelime bilmiyorum...sizce kelime ezberlemek ve unutmamak için napmalıyım....

merveyes
23rd April 2007, 22:40
slm bnce durumun pekde kotu sayılmaz ama mutlaka konu tekrarlarını yapmalısın tabı kı sadece ing acısından degıl.ayrıca kelıme unutmamamk istiyosan eger sımdıye kadar ezberledıgın kelımelerı bı defterde bırıktır we onlarıda sureklı tekrar yap bnce bu sekılde istedigin seviyeye gelebilirsin rahatlıkla. cnım umarım sölediklerim bi işine yarar kendıne dıkkat et hoscakal

ilkay25k16
23rd April 2007, 22:52
ben lise 2 dil ögrencisiyim..en fazla 65 doğru yaptım şimdiye kadar ki sınavlarda zaten bu dördüncü sınavdı.sizce ii mi bu doğru sayı.yoksa kaç olmalı lise 2 bittiği zaman.kaç doğru veya netle kapatmalıyım....bide gramerim berbat bi durumda ve nerdeyse kelime bilmiyorum...sizce kelime ezberlemek ve unutmamak için napmalıyım....

denemelerin yükselir giderekte bu yıl sonuna kadar grammar açığı bırakma bence mümkün olduğu kadar çok kelime öğren seneye çok faydasını görürsün. kelime öğrenmek içinde çeviri yap çok fazla türkçe ing. ing türkçe çok faydası oluyo bence öğrendiklerinide küçük renkli kağıtlara yaz as her zamn görceğin bi yere o da faydalı olur bide en az ayda bir deneme çöz derim.başarılar

Loyalty
23rd April 2007, 22:58

Sevgili Yurtik,

Öncelikle forumumuza hoş geldin.

65 güzel bir puan Lise 2 öğrencisi için... Yalnız bunu da daha iyi yapmak tamamen senin elinde. ;) Bu yıl sonuna kadar gramer bilgisini kapatmanı öneririm. Ayrıca bol bol İngilizce Makale, dergi, gazte veya yabancı basın web sitelerini takip etmeni öneririm. Time gibi, bbc news gib...;)

Kelime ezberleme yöntemine gelince: " Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır." Kimisi 5 cm lik kartonların bir yüzüne Türkçesini bir tarafına da İngilizcesini yazar ve de boş zamanlarında antrenmanlar yapar. Kimisi de makale veya bir şeyler okurken not tutar o kelimeyi o anda paragrafla beraber ezberler. Veya kimisi de bir kelimeyle ilgili başka bir şeyi çağrışım kurarak aklına işler.

Ama şunu söylemem gerek. Ne kadar sıklıkla bir kelimeyi görürsen o kadar aklında kalır;)

Ayrıca bu kelime ezberleme forumda epey tartışıldı. Bu linke bir bak (http://www.dilforum.com/forum/showthread.php?t=9562&highlight=Kelime+ezberleme);)

Hadi kolay gelsin...:icon_wave:

Yurtik
24th April 2007, 20:59
cvp veren herkese teşekkürler zatem gramer eksiğimi kapatcam.çok çalışıp.zaten ingilizce kitaplar okuyorum.nerdeyse herhafta 1 tane deneme yapıyoz okulda yinede herşey için teşekkürler...

Dj_YuSuF
24th April 2007, 21:15
Şu an gayet iyi gidiyorsun. Eğer Ağustos ayı başında belirli bir bilinç ile çalışmalara başlarsan olacak bu iş. Yapamadığın soruları da dilFORUM'a sormayı unutma.

Ps: Bir tavsiye. Yazın ne yap ne et matematikten birçok konuyu öğren.

keep_it_real
24th April 2007, 21:18
valla sana 1 abi tavsiyesi eğer bu dediklerimi yap basarım cok artar cunku ben canlı şahidiyim

oku oku oku

önce al eline stage 4 hikaye kitabını sonra 5 sonra ise 6

bu sana ne yarar sağlar!

okursan -müjdat hocamızınn dediği bir kelime öğrenme tekniği var-( kelimeleri sürekli görerek öğrenme) 1 sürü kelimelerin tekrarıyla karsılaşacaksın

okursan:diyaloglarla karsılasacaksın
okursan:bir yandanda ceviri yapacaksın
okursan:hepsi paragraf niteliğinde
okursan:gramer kalıplarıyla karsılasacaksın
okursan: cümleler arasındakı anlam butunluklerini öğrenecksin

okursan herseyin ustesinden gelirsin
uzun lafın kısası okursan tam bir yds öğrencisi olacaksın :D

dediğim gibi once stage 4 ten basla cunku senin lise 2 öğrencisi olarak en dusuk seviyen bu sonra 5 sonra 6 farkı yasayamazsan o zaman gel yanıma :D

HakanOzbek
24th April 2007, 22:40
Sevgili @keep it real'ın tavsiyesine kesinlikle katılıyorum. Sınavlara hazırlanmanın da, okuduğunu ve dinlediğini anlamanın/geliştirmenin de yolu bol bol okumaktan geçiyor. Anlamasanız dahi okuyun. Değişik ama kaliteli kaynakları, nispeten bilinen yazarları tercih etmeye çalışın. O kadar çok faydasını göreceksiniz ki.....

keep_it_real
24th April 2007, 22:51
Sevgili @keep it real'ın tavsiyesine kesinlikle katılıyorum. Sınavlara hazırlanmanın da, okuduğunu ve dinlediğini anlamanın/geliştirmenin de yolu bol bol okumaktan geçiyor. Anlamasanız dahi okuyun. Değişik ama kaliteli kaynakları, nispeten bilinen yazarları tercih etmeye çalışın. O kadar çok faydasını göreceksiniz ki.....

hakan hocam

benim abim eng öğretmeni.ben gercekten kararlıydım ve lise 1 de onunda etkisiyle de yabancı dil bölümünü sectim.bana yaptığı ilk sey 7-8 tane hikaye kitabı alıp hepsini onume atmak oldu.
once 4 le basladım hemen alıstım ve bunun faydasıyla lise 2 de arkdaslarımdan gercekten cok once basladım.

anlatmak istediğim gercekten cok işe yarıyor:icon_tup:

morboun
27th April 2007, 20:25
mrb yurtik ! :)
ben de senin gibi bi lise 2 öğrencisiyim ve herkes gibi netler sorun bnm için de... ama şu kadarını söylim netlerin "gerçekten" kötü diiil... sonuçta olaya yeni başladık, ve bir yılımız var lise 3 başladııında bu netle olursan tabi kötü ama önünde koca bi yaz var... kelime ezberlemek de ben de sıkıntı yaşıyorum ama arkadaşların da tavsiye ettiği gibi bunu okumak -bol bol okumak- ve çeviri yapmakla aşıyorum. özellikle zaman gazetesinin ing. versiyonu olan "today's zaman" çok işime yarıyor. bazıları oradaki kelimelerin advanced olduğunu yds için ağır olduğunu söylese de katılmıyorum ben. orada öğrendiim kelimler pek çok denemede çıktı karşıma tavsiye ederim... :)

AnGel
27th April 2007, 23:58
ne güzel ya dilciler çoğalmış bende lise 2 yim ve hocalarımın önerilerine uymaya çalışıyorum umarım hepimiz hem ingilizcemizi ilerletiriz hemde şu matematik derdinden kurtuluruz!

SLH08
28th April 2007, 00:39
Ben Ağustos'ta 55 ile başladım zannederim..

Sonra azimle 65 ti 69 du derken son sınavda 92 ye çıktım...

Bence en önemli şey motivasyon,o olmadan ne yaparsak yapalım olmaz...

Sonuçta 100 sorunun hepsininde doğru cevabı sorunun altına yazılmış yapmamız gereken üzerini karalamak...

Dj_YuSuF
1st September 2008, 10:47

Ne günlerdi o günler :) Yaklaşık bir buçuk yıl olmuş. Şimdi Yurtik sorulara çok güzel açıklamalar getiriyor. Bu gelişimin dışarıdan hemen belli oluyor. İnanıyorum ki iyi bir üniversite kazanacaksın ;) Saygılarımla.

DaddyCool
1st September 2008, 11:00
İlk mesajı okudum Yurtik'in, şaşırdım, çünkü forumda görüyorum cevaplarını sonra da mesaj tarihine baktım :)

Yurtik
1st September 2008, 19:59
;479544'] İlk mesajı okudum Yurtik'in, şaşırdım, çünkü forumda görüyorum cevaplarını sonra da mesaj tarihine baktım

vay be bu konuyu görünce gözlerim yaşardı :) okuldan yeterli düzeyde bir ingilizce öğretmenimiz yoktu sadece dersane ve kendi çabamla öğrendim ne öğrendiysem..yds yi kazanmak için yeterli olmadı sama seneye üstüne koyup kocaeliyi kazanacagımı umuyorum :)

Ne günlerdi o günler Yaklaşık bir buçuk yıl olmuş. Şimdi Yurtik sorulara çok güzel açıklamalar getiriyor. Bu gelişimin dışarıdan hemen belli oluyor. İnanıyorum ki iyi bir üniversite kazanacaksın Saygılarımla.

bunları senden duymak çok güzel Yusuf evet bende inanıyorum kazanacagıma okuldan yeteli bi katkı gelmedi dersaneden gelen ve benim çalışmamla bukadar oldu daha iyiside olurdu ama ufak sorunlarda oldu :smiley2: gerçekten gelişimim belli mi oluyor çok mutlu oldum :) teşekkürler iyi niyetlerin için

CαяσLуηα
1st September 2008, 21:00
Ben senin istediğin şeyi başarabileceğine inanıyorum :) Örnekleri bile var..

umarım istediğin gibi olur her şey Canım.. Her şey güzel gönlüne göre olsun..

Yurtik
1st September 2008, 21:05
Ben senin istediğin şeyi başarabileceğine inanıyorum :) Örnekleri bile var..

umarım istediğin gibi olur her şey Canım.. Her şey güzel gönlüne göre olsun..

iyi niyetlerin için teşekkür ederim canım başaracagıma inanıyorum..

ayse_gül
1st September 2008, 21:26
65 lise 2 öğrencisi için çok çok iyi...çalışmaya devam edip lise 2 yi 70 80 gibi kapatırsan bir sonraki sene çok rahat edersin....

filolog86
1st September 2008, 21:29
bir kere gramerde hiç sorunun kalmamalı..onu hallet..ikincisi bolbol reading yap...parça okuyup çözümlemerine ağırlık ver...reader oku bolbol ve okuduğn okuma parçaları ve kitaplardaki kelimeleri kendi cümlelerinle kullan..

Yurtik
1st September 2008, 21:33
arkadaşla yorumlar için teşekkür ederim ama bu konu 23 nisan 2007 konusu : ben çoktan mezun oldum :)

CαяσLуηα
1st September 2008, 21:34
bir kere gramerde hiç sorunun kalmamalı..onu hallet..ikincisi bolbol reading yap...parça okuyup çözümlemerine ağırlık ver...reader oku bolbol ve okuduğn okuma parçaları ve kitaplardaki kelimeleri kendi cümlelerinle kullan..

65 lise 2 öğrencisi için çok çok iyi...çalışmaya devam edip lise 2 yi 70 80 gibi kapatırsan bir sonraki sene çok rahat edersin....

arkadaşlar ilk mesajın tarihine bi bakın :) askerlik çağı geldi çocuğun lise 2 mi kaldı ::smiley4:

Dj_YuSuF
1st September 2008, 21:40
arkadaşla yorumlar için teşekkür ederim ama bu konu 23 nisan 2007 konusu : ben çoktan mezun oldum :)

Ben de o zamanlarda Öss ve Yds'ye 3. kez girmeye hazırlanıyordum. Şimdi ise üniversite 2. sınıfa geçtim ;)

CαяσLуηα
1st September 2008, 21:42
Ben de o zamanlarda Öss ve Yds'ye 3. kez girmeye hazırlanıyordum. Şimdi ise üniversite 2. sınıfa geçtim ;)

Zaman ne çabuk geçiyo..Yarın kayıda gitcem :confused: dün gibi daha dershanenin başladığı günler..Okul..

elif sıla
1st September 2008, 22:35

bence durumunuz iç açıcı.ben başladığımda ortada netim bile yoktu.biraz zamana ihtiyacınız var.sabrediniz ve çalışmalarınıza devam ediniz.kelime içinse tekrar ediniz kelimeleri bol bol.renkli kağıtlara yazıp gözünüzün görebileceği her alana onları yapıştırınız.hatta arkalarına türkçelerini yazıp minik kağıtlara yazınız.tombala oynar gibi onları kavonozdan çekiniz.çalışmalarınızı renklendiriniz.gramere de bakarsınız olur biter.başkalırının yaptığı netlere de bakmayınız bence.siz kendinize kaç net baktığınıza bakınız.şu da bir doğru ki önemli olan sınavda iyi yapmak.bir arkadaşınızın şuan 75 net yapması umudunuzu kırmasın.istek ve ingilizce aşkıyla kolaylıkla netleriniz artacaktır.artmasa benim artmazdı.net yokken ortada 85lere çıktım.ben de yaparsam siz hayli hayliye yaparsınız.bireysel motivasyonuzu olabildiğince yüksek tutunuz.size başarılar dilerim şimdiden

xxtornadoxx
1st September 2008, 22:37
bende cevap yazmıştım :D:D:D

Dj_YuSuF
1st September 2008, 22:40
Arkadaşlar konu 2007 senesinin Nisan ayına ait. Sadece arkadaşımızın o konumdan şu anki yüksek performansa geldiğini göstermek için konuyu güncelleştirmek istedim :D Mesajların tarihlerine dikkat edersiniz farkı görebilirsiniz :)