Tam Sürüm Bilgini Göster : Ales Sinav Sorulari 2007

korayrascal
22nd April 2007, 23:18
Arkadaşlar anladığımız kadarıyla ÖSYM sınav sorularını ve cevaplarını bu gece internette yayımlamayacak.Dolayısı ile bende hatırladığım soruları ve cevapları buradan sizlerle paylaşmayı uygun gördüm böylelikle sizlerde benim eklediğim sorulardan başka soru hatırlarsanız buraya yazarız.

Cevap kısmında yazanlar benim kendi cevaplarımdır.Bunu dikkate alınız.

1-)"fakir toprakların zengin bitkisi" diye zeytinle ilgili soru..

cevabı:niteliksiz topraklarda bile verimli ürün vermesi gibi birşeydi sanırım.

2-)"coğrafyacılara olan gereksinim"le ilgili bir soru vardı...

cevabı:teknolojinin gelişmesi ile ilgili şık yaptım (diğer şıklar ; değişen istekler vs.)

3-)İstanbulun kirlenmesi denizlerin kirlenmesi ile ilgili bir soru vardı..Yukarıdaki paragrafta yazara göre hangisi yoktur ? gibi bir soru...

cevabı:kabullenme (diğer şıklar; eleştiri, hayal kırıklığı gibi şıklardı)

4-)Çember şeklindeki bir koşu pistinde iki yarışcı aynı yöne koşunca 30 dk sonra biri diğerini yakalıyor.Farklı yöne koşunca 10 dk sonra karşılaşıyorlar hızlı koşan yarışcının hızı yavaş koşanın hızının kaç katıdır?

cevap:2

5-)Sözel mantık sorularından hangisi en kısa yoldan hazineye ulaşır cinsinden soru vardı?

cevap:U

6-)Yine aynı mantık sorusunda (Doğu +1,Batı -1 olan soru) hangileri eşit sürede varır diyordu..

cevap:R ve T

7-)Yine aynı soruda sonuçları (Doğu +1,Batı -1 değerlendirmesine göre) POZİTİF çıkanlardan en kısa sürede varır diyordu..

cevap:T

8-)Dörtgenlerin nokta sayılarına göre (içteki noktalar+ dıştaki noktaların yarısının bir eksiği gibi) alan hesabı vardı (bilmem ne teoremi)

cevabı:4.5

9-)Ceyda Demet Ayşe bide Büşra 8 parça diktirmişler.En çok hangisi dikilmiştir?

cevap:Gömlek(yanlış hatırlıyor olabilirim)

10-)Aynı etek-gömlek sorusunda hangileri kesinlikle aynı parça eşya diktirmiştir gibi soru vardı .

cevabı: Ceyda ile Demet

11-)Sözel kısımda sinema ile ilgili soru vardı.Hangisi sinemanın tarihle ilgisini gösterir gibisinden bişeylerdi..

Cevap:Sadece II (Siyasal Tarihi gösteriyordu.)

12-)Afrikada bir kabile ile ilgili bir soru vardı..

cevap:şarkı söyleme nedeni = yaşama amacını hatırlatma

13-)5/7 sayısının payına 3 eklenrse kesrin değeri %kaç artar?

cevap: %60

14-)Sayısal Kısımda Piramit sorusu vardı...1,3,5,7... gibi gidiyordu..8.Satırda soldan ikinci rakam hangisi olurdu diyordu..

cevap:59

15-)Aynı piramit sorusunda 200 bilmem kaç hangi satıra geliyor diyordu?

cevap:15

16-)Bozuk araba kilometresi sayacı ile ilgili soru vardı.4 nolu haneyi atlayıp 5 e geçiyordu.Gösterge 30. km yi gösterdiğinde gerçekte ne adar yol alınmmıştır diyordu.

cevap:33

17-)1,2,3,4,5 sayılarını kullanrak 3 basamaklı kaç sayı diyordu.

cevap:60

18-)İki tane bilinmeyen sayının OBEB ve OKEK toplamı OBEB+OKEK:157 bu iki sayının toplamı nedir?

cevap: 25 (sayılar 12 ve 13 çıkıyordu)

19-)4 çift sayının toplamını veriyordu.BU sayılardan en büyüğü kaç olmalı diyordu?

cevap:18

20-)İnternet bağlantılarıyla ilgili Grafikte gösterilen hangisine aittir?

cevap:Çevirmeli Ağ 1

21-)Yine aynı soruyla ilgili 37 YTL ödeyen bir bir ADSL bağlantısı kullanan müşterinin toplam kaç GB kullandığıını bulunuz diye soru vardı...

cevap:9 GB

Şimdilik benden bu kadar hatırladığınız soruları ve cevapları ekleyerek gidelim arkadaşlar..

:icon_tup:

korayrascal
22nd April 2007, 23:35
22-)Galeride araba satılıyordu.Kaç araba kalmıştır diyordu...

cevap 20

23-)x, y ve z sıralaması isteniyordu... değerler 0, 10 ve 20 çıkıyordu

cevap: x<z<y gibi birşeydi.

24-)bir şekil vardı, yön değiştirince K noktası hangisi olur diye sorulmuş... cevap B

cevap : B şıkkı oluyordu

25-)Elimizde şekerler vardı doğru 2,3,4 ile doğru orantılı dağtılıyordu.

cevap:30

26-)28 lt zeytinyağı 0,75 lt 'lik şişelere doldurulmuştu.Son şişeye ne kadar kalır diyordu sanırsam.

cevap:0,25

sertepe
22nd April 2007, 23:54
Yarın fln koyarlardı net olarak doğru cevaplarıyla bukadar sabırsızlanmıyalım bence :) enazından öle daha sağlıklı bi karşılaştırma olur.

korayrascal
23rd April 2007, 00:01
yardımım dokunsun dedim ya.sadece hani sizde hatırlarsanız diye koydum soruları zaten...

superman
23rd April 2007, 00:28
Yarın fln koyarlardı net olarak doğru cevaplarıyla bukadar sabırsızlanmıyalım bence :) enazından öle daha sağlıklı bi karşılaştırma olur.

walla bende katılıyorum..bunlar yanıltabilir ama..sonuçları beklemek daha doğru bencede...

seda
23rd April 2007, 13:06
arkadaşlar bunlar zaten kişinin kendi cevapları, doğrular bunlar diye koymuyor.. cevaplarımızın çoğu benzer. ben sinema sorusunda I,II ve III yaptım. sıralamayı da x<y<z yaptım. diğerleri aynı yalnız bir şey sorucam bu alan sorusu 4,5 D şıkkı mıydı? doğru bulup yanlış işaretlemiş olabilirim ya..