Tam Sürüm Bilgini Göster : ALES nasıl geçti?
MehmetDEU 22nd April 2007, 14:08 Merhaba. Biliyorsunuz bugün ALES vardı. Sınava girenler sınavı nasıl buldular. LES'le mukayese edildiğinde bu sınav nasıldı.
Açıkçası ben daha önce girdiğim LES'lere nazaren daha anlaşılır ve daha rahat buldum bugünki sınavı. Boşlarım olmasına rağmen (ki çoğunlukla zaman yetiştirememeden ötürü) eski sınavlarıma nisbeten daha iyi geçti. Umarım sizlerin de öyledir. Selamlar.
sertepe 22nd April 2007, 14:23 Sorular aslında çok iyidi.Hatta sayfaları kontrol ederken iyi sınav olcağını düşündüm fakat zaman olayı herşeyi bozdu.sayısal da 54 sözelde 74 soru işaretledim.nekadar çoğu doğru çıkıcak olsa da benim beklentilerimin altında bi sonuç alıcam.Tabi sanırım genelin de nasıl olduğu önemli.Yeticek puan civarını alırım inşallah.
hotstepper 22nd April 2007, 14:24 les formatındayken girmemiştim. sayısalda 21 boş bıraktım:( sözel herkes gibi iyiydi.
sertepe 22nd April 2007, 14:27 Bence sözel soruları da sağlamdı :) yane iyi çıkıcak büyük ihtimal ama baya zorladı beni bide özellikle konusu çekici olmayan paragrafları okurken resmen eziyet çektim.
MehmetDEU 22nd April 2007, 14:32 Bence sözel soruları da sağlamdı :) yane iyi çıkıcak büyük ihtimal ama baya zorladı beni bide özellikle konusu çekici olmayan paragrafları okurken resmen eziyet çektim.
Evet, katılıyorum. Sanırım konu seçimini de hususi olarak bir zaman engeli yaratsın diye belirlemekteler:). Diğer yandan sanırım komisyondakilerden birisinin Japon botanik kültürüyle bayağı bir haşır neşirliği var. Bir önceki sınavda da çiçek süsleme sanatıyla ilgili bir soru vardı, bunda da benzer bir paragraf vardı. Bundan sonra bol bol Japon botanik kültürü üzerine okumalar yapacağım:).
ms.mugu 22nd April 2007, 14:34 hayalkırıklığı mı yoksa kabullenme mi doğru seçenekti sizce?
MehmetDEU 22nd April 2007, 14:35 Kabullenme dedim. Zira pek kabullenmiş gibi görünmüyordu yazar.
hotstepper 22nd April 2007, 14:38 ewet kabullenmeydi. bir de sözelde kaşif - haritacı- bilgin coğrafyacı değişimi ile ilgili bir soru vardı. cevap galiba teknolojideki değişiklikler di ama ben biraz risk alıp bölgelere yerleşmeyi işaretledim. hatırlayabildinizmi?
sertepe 22nd April 2007, 14:39 hayalkırıklığı mı yoksa kabullenme mi doğru seçenekti sizce?
Bende ikisi de mevcut :) daha iyisini yapabileceğim halde hızlı olamamak yüzüne daha düşük alıcam buda 2 sini de insana hissettiriyor tabi :) Benimle aynı üni. ve alana başvurcak rakiplerim düşük alırsa sorun yok tabi :p
Edit: Buarada ben yanlış yerden algılaadım ama olsun içimi döktüm :D
MehmetDEU 22nd April 2007, 14:44 ewet kabullenmeydi. bir de sözelde kaşif - haritacı- bilgin coğrafyacı değişimi ile ilgili bir soru vardı. cevap galiba teknolojideki değişiklikler di ama ben biraz risk alıp bölgelere yerleşmeyi işaretledim. hatırlayabildinizmi?
Ben teknolojideki gelişmeleri işaretledim. Teknoloji geliştikçe coğrafya kaşiflerine, harita çizimlerine vb. olan ihtiyaç, yerini coğrafyacılara olan ihtiyaca bırakmıştır şeklinde düşündüm. Hani artık bir Google Earth var, nice uydular var semada:). O bakımdan bir coğrafya kaşifine artık pek ihtiyaç yok, teknoloji onların önünü tıkadı şeklinde düşündüm. Neyse, herkese tekrar geçmiş olsun.
hotstepper 22nd April 2007, 14:45 doğru eskilere ihtiyaç kalmaması şeklinde düşünseydim arada kalmazdım. teşekkrler
sertepe 22nd April 2007, 14:50 Buarada les müdavimleri,üstadlarına 1 soru ayrı zaman ki leslerde yapılan netler yaklaşık aynı puanları mı getirir yoksa çok farklılık gösterebilir mi misal bi arkadaşım 2004 aralık lesin de 56 sözel net 44 sayısal netle sayısal da 56 puan almış sanırım 80 üstünden.bu netlerin biraz üstü gene bu oranlarda bi puan mı getirir yoksa çok değişedebilir mi ? tabi 100 puanlık sisteme oranlarsak o 56 yaklaşık 65-70 arasına denk geliyor.
tamercelakil 22nd April 2007, 14:57 hayalkırıklığı mı yoksa kabullenme mi doğru seçenekti sizce?
iyi günler. ben o soruyu 'eleştiri' olarak işaretledim. eskiden deniz kirlenmez diye düşünmüştük diyerek hayal kırıklığını, ama zamanla anladık diyerekte kabullenmeyi belirtiyordu bence. fakat eleştiri yapılan bir şey yok gibi geldi bana. geçmişe özlem ve bir şık daha vardı tam hatırlayamıyorum üzüntü olabilir belki o 2 şıkta değildi. o yüzden 'eleştiri' yi işaretledim.
harita sorusuna da bilgi ve teknolojide gelişmeler şıkkını işaretledim ama e şıkkı yani merak ve ilgi alanının değişmesini de çok düşündüm fakat dediğim gibi b şıkkı olanı seçtim.
tamercelakil 22nd April 2007, 15:00 ayrıca bir soru daha vardı sinema ile ilgili. 20.yy sinema tarihi ile tarih arasındaki bağıntı hangilerinde verilmiştir gibi birşeydi.
I. Siyah beyaz dan renki kameralara vs.
II. Kurtuluş savaşı ve Kennedy nin belgesel olarak sinemaya aktarılması vs.
III. Modaya uygun kıyafet seçimi vs.
bu soru için ben yalnız II seçeneğini işaretledim ama çok arada kaldım. siz ne düşünüyorsunuz arkadaşlar ?
ms.mugu 22nd April 2007, 15:06 yalnız 2 dedim ben de.. ama paragraf baştan aşağı eleştiriydi bence.. hoş bn de hayalkırıklığı dedim ama neyse..
sakin44 22nd April 2007, 15:10 öncelikle giren arkadaşlara geçmiş olsun. bence o sorunun cvabı 1-2-3 tü. 1in alakası yok gibi görünüyor ama yanlız 2-3 yoktu o yüzden 1,2,3 dedim
sakin44 22nd April 2007, 15:12 Peki Allah Aşkına şu pantolon gömlek etek olayında son soru neydi? Hangisi kesinlikle doğrudur, pantolon giyen biri gömlekte almak zorunda dedim ben
ms.mugu 22nd April 2007, 15:17 sonuncu sadece pant idi. baştan 1 veya 2 pant. dolayısıyla 3.4. etek gömlek çıkardım ben...
sakin44 22nd April 2007, 15:23 bende öyle yaptım da soruda bir yanlışlık var gibi geliyor hala bana
ms.mugu 22nd April 2007, 15:25 yökte hata olmaaaas aslaaaaa(!)
bylge 22nd April 2007, 15:37 ya sayısal kötüydü benim ..herkesin çok boşu var mı ya:confused: bu arada ben de yalnız 2 dedim
ARTEMİSİA 22nd April 2007, 16:06 hayalkırıklığı mı yoksa kabullenme mi doğru seçenekti sizce?
bence beğenmeme olacaktı çünkü kendi düşüncesini yansıtmamış hep gördüklerini yazmış kabullenme ve hayal kırıklığı vardı parçada
ARTEMİSİA 22nd April 2007, 16:13 ales i hiç beğenmedim... sayısalcı olarak çok şanssız hissediyorum katsayısı düşmüş sayısal 2bitirememiş sözeli çok süper geçmiş ama 0,3 lük bir etkisi olduğunu düşünerek buna sevinememiş bir insan ne yapsın matematiğim kötü olsa bu kadar kızmam ama bilmediğim konu yok ve kek soruları yavaşlığım yüzünden kaybettim sayısaldan 60 sözelden 80 yaptım
ARTEMİSİA 22nd April 2007, 16:15 ewet kabullenmeydi. bir de sözelde kaşif - haritacı- bilgin coğrafyacı değişimi ile ilgili bir soru vardı. cevap galiba teknolojideki değişiklikler di ama ben biraz risk alıp bölgelere yerleşmeyi işaretledim. hatırlayabildinizmi?
coğrafyanın çok yönlü bir alan olması
Dj_YuSuF 22nd April 2007, 16:28 Herkese geçmiş olsun diyorum. Umarım beklediğiniz gibi bir sınav olmuştur. Saygılar.
delgado 22nd April 2007, 17:18 daha önceki les sınavlarına girmiş biri olarak bu sınavı oldukça zor buldum....sözelciyim sayısaldan da azbuçuk bişeyler yapıyodum...ama sayısalda bu sefer ne bir işlem sorusu vardı?ne de bir 1:2+5/4 üzeri eksili fln hani şu sayısalı açınca ilk sorunun olduğu ve insana moral veren tarzda sorular vardı...ya da son kısıma doğru buğday,pirinçli grafik soruları vardı?ben en çok bunlara güveniyodum...hiçbiri çıkmadı.:( sözelde bence bir önceki sınava göre hayli zordu...paragraflar insanın ilgisinin yoğun olmadığı konular üzerine kuruluydu....kesin yargı içeren ifadelerde bile zorlandım....şu leoparlı olan mesela..öldürdü beni....öle yada böle bir sınavı daha atlattık.....
sınava giren herkese geçmiş olsun....:icon_wave:
korayrascal 22nd April 2007, 18:00 arkadaşlar hepimize geçmiş olsun.
umarım herkes istediği puanları alır.
Ama bazı arkadaşların süreyi yettirememekten şikayetçi olduğunu görüyorum.Fakat herkes biliyor ki zaten Ales sınavının bu şekilde yapıldığını.
Neyse benim asıl merak ettiklerim ise şunlar;
-Yarın Ösym sitesinde soruları ve cevapları yayınlar mı?
-Bir diğeri ise sizce bu sene bütün soruları yapabilen çıkacak mı?
Benim sınavım ise Sayısal 66 Sözel 80 işaretleyebildim.Umarım istediğimiz puanları alırız.
Artcı 22nd April 2007, 18:02 evet arkadaşlar herkese geçmiş olsun, bu leoparlı sorunun cevabı ne olacaktı? hatırlayan varmı. ben galiba başka hayvanlarda belgeselde yer almıştır diye bi şık vardı onu yaptım.
MehmetDEU 22nd April 2007, 18:03 evet arkadaşlar herkese geçmiş olsun, bu leoparlı sorunun cevabı ne olacaktı? hatırlayan varmı. ben galiba başka hayvanlarda belgeselde yer almıştır diye bi şık vardı onu yaptım.
Evet hocam. Ben de öyle yaptım. Çünkü sonuçta avlandıklarına göre, avladıkları hayvanlar da olacaktır.
korayrascal 22nd April 2007, 18:04 artcı kardeş doğru yapmışsın diyebilirim.Ben de öyle yaptım en mantıklı cevap ta oydu zaten.
sertepe 22nd April 2007, 18:09 Hepsini işaretleyen çıkar da hepsini doğru yapan çıkar mı bilinmez :) çünkü hızlı çözülmek zorunda olduğundan arada yanlışlık olabiliyor.Bide lesin böle olduğunu biliyoz tabi de ben misal eski lesleri yaptım hep zaman tutarak enazından 60-65 üstü işaretliyodum rahat rahat.herhalde sınav heyecanı da binince afalladık :)
Soru ve cevapları koyarlar siteye tahminimce yarın.
MehmetDEU evet hocam bende leopar sorusuna o cevabı verdim en sağlam bilgi o çıkıyo çünkü
Artcı 22nd April 2007, 18:10 neden sonuç soran bi soru vardı ya. neden karasanab ve sonuçte üretimin artmasımıydı?
MehmetDEU 22nd April 2007, 18:16 neden sonuç soran bi soru vardı ya. neden karasanab ve sonuçte üretimin artmasımıydı?
Ben de öyle hatırlıyorum; yani A şıkkı. D şıkkında şövalyelerle ilgili bir çeldirici vardı ama ufak bir nüanstan ötürü onu eledim ve A'yı işaretledim diye hatırlıyorum. Sözelde 72 soru işaretleyebildim, 68 net ve üzeri gelirse tüm foruma yemek ısmarlayacağım:p .
korayrascal 22nd April 2007, 18:16 sertepe cevap için teşekkürler.
evet artcı kardeş yanlış hatırlamıyorsam onun cevabıda üretimin artmasıydı çünkü o soruda kesinlikle gibi bir ibare vardı?
tabi ki bu benim cevabım.doğruluğundan emin değilim belirteyim.
Artcı 22nd April 2007, 18:19 hımm sayısal ne yaptınız hocam? bende 80 sözel ve 55 sayısal yaptım (bu arada sözelciyim).
korayrascal 22nd April 2007, 18:21 benim sormak istediğim bir soru var bakalım hatırlayabilecekmisiniz?
Çember şeklindeki bir koşu pistinde iki yarışcı(veya arkadaş tam hatırlamıorum) koşuyorlar aynı yöne koşunca 30 dk sonra biri diğerini yakalıyor.Farklı yöne koşunca 10 dk sonra karşılaşıyorlar hızlı koşan yarışcının hızını soruyordu yanlış hatırlamıyorsam.
cevaba ne dediniz ?
sertepe 22nd April 2007, 18:23 Ben ya atladım bu soruyu yada sonlarda idi sadece gördüm ama yapmaya zamanım kalmamıştı :)
MehmetDEU 22nd April 2007, 18:24 Benim bu sınavda çok bir iddiam yoktu, hele sayısalda hiç. Zira sayısalla aşağı yukarı 9 yıldır (alışveriş hesabı hariç) hiçbir bağlantım yok. O yüzden taş çatlasa 28 net falan gelir sayısal1'den. Sözelden 68 net, sayısal1'den de 28 net falan gelirse yeni ve eski puanlamalara göre acaba ortalama kaç puan getirir bana, bir fikriniz var mı? Yeni puanlamayı hiç bilmediğimden eskisini de yazarsanız çok sevinirim.
PS: Sözelden girdim.
korayrascal 22nd April 2007, 18:33 Benim bu sınavda çok bir iddiam yoktu, hele sayısalda hiç. Zira sayısalla aşağı yukarı 9 yıldır (alışveriş hesabı hariç) hiçbir bağlantım yok. O yüzden taş çatlasa 28 net falan gelir sayısal1'den. Sözelden 68 net, sayısal1'den de 28 net falan gelirse yeni ve eski puanlamalara göre acaba ortalama kaç puan getirir bana, bir fikriniz var mı? Yeni puanlamayı hiç bilmediğimden eskisini de yazarsanız çok sevinirim.
PS: Sözelden girdim.
kardeş puan hesaplamayla ilgii hiç bir bilgim yok kusura bakma yardımcı olamadığım için.
seda 22nd April 2007, 18:35 herkese merhabalar ve geçmiş olsun,
geçen seneki mayıs les gördüğüm en basit lesti ona girmemiştim de sorularını çözerken böyle düşünmüştüm, aralık lese girmiştim ve soruların hepsini yetiştirmiştim, hatta sayısaldan 1-2 soruya dönüp bakma şansım dahi olmuştu, fakat bu sınavda soruların yine kolay olmasına rağmen ne yazık ki 6-7 boşum var sayısaldan.. işlem hatası vs.. de varsa eh işte diyebilirim kendi açımdan. sözel iyiyidi bence.. bir de sayısalda geometri sorusu yok muydu, ben mi hatırlamıyorum?? en kısa yol R-T eşitti galiba en kısası da U buldum + olanların en kısa yolu ise T buldum.. dereceli bir soru vardı 20,5 buldum. pek başka bir şey hatırlamıyorum.
puanlama ise ağırlıklı ortalamalarla hesaplanacağından inanın hiç bir fikrim yok. gerçi en yüksek puanın 100'e çekilip sabitleneceğini düşünürseniz geçen yılların hesap yönteminden daha eşit sonuçlara ulaşılacağı kesin. daha önceki sistemde belirli bir üst limit yoktu mesela bir önceki sınavda top puan 69,2 idi.. eski sistemi 80 üzerinden zannetmeyin yani :))
tekrar geçmiş olsun, umarım herkes istediği notu alır..
Artcı 22nd April 2007, 18:38 mehmet hocam eski hesaba göre aşağı yukarı 55 falan getirir. ama yenisi nasıl onu ben de bilmiyorum.
civileng 22nd April 2007, 18:41 yine keşmekeş sınavlardan bir tanesi daha...b
bu hayat boyu devam edecektir. neyse ben konuya döneyim.
bende 77sözel + 65 sayısal işaretledim.
nedir ne değildir hiç bilmiyorum.
ösym her şeyi alt üst etti.
ne yapıyor ne ediyor hiç kimse bilmiyor.
ben akademik kariyer yapmak istiyorum... 70 barajı var tamam. iyi güzel ama
sen koskoca 4 sene oku ihtisas sahibi ol ve ilerleyeyim derken duvar gibi bir sınav LES ve sonra ALES ... gelde bi anlam ver..
arkadaşlar herkese başarılar dilerim...
GEçmişler olsun...
saygı ve hürmetlerimle...:icon_tape: :icon_tape:
MehmetDEU 22nd April 2007, 18:41 mehmet hocam eski hesaba göre aşağı yukarı 55 falan getirir. ama yenisi nasıl onu ben de bilmiyorum.
Çok teşekkürler hocam, biraz içim rahatladı:). Dediğim gibi çok yüksek bir hedefim de yok zaten. Tekrar teşekkürler. (Umarım standard sapma başımı yakmaz)
Artcı 22nd April 2007, 18:43 rica ederim hocam inşallah hedefininizi tutturusunuz. bu arada standart sapma denen bi olayda var onu da heasaba katmak lazım umarım sizin için en iyisi olur.
meb82 22nd April 2007, 19:07 öncelikle herkese geçmiş olsun.umarım herkes istediği puanları alır.ales'e ösym'ye inat girmedim. les puanlarının geçerli olacağını ve ales puanına belirli bir yöntemle çevrilebileceğini söylemesine rağmen yöntemi açıklamadı.ve herkesi bir bakıma, girmeye mecbur bıraktı.şimdi bir istatistikçi olarak sevdiğim yorumları yapmaya çalışacağım.öncelikle gerek arkadaşlarımdan gerek sizlerden edindiğim ilk izlenim herkesin farkettiği gibi zaman sorunu.yalnız,bu bir problem olmayabilir.çünkü les de olduğu gibi ales'te de önemli olan tüm adayların ortalamalarıdır.örneğin 2006 aralık les için sayısal ortalaması=40.21,sözel ort.=57.66 olmuştu yani önceki dönemlerin oldukça üzerinde bir ortalamaya varılmıştı.les'in tüm alanlarda tam çıkaran birincisinin puanları;80 alınabilecekken sayısal=69.519,sözel=68.555,e.a=69.037 olmuştu.(t.c.kimlik no:35401198674).bu puanları 2005 mayıs döneminde ortalama 67 sayısal,75 sözel net yapan alabildi..ama,2005 mayıs'ta tüm adayların sayısal ortalaması =28.88,sözel ort.=53,67 idi.işte adaylar ne kadar düşük ortalamaya sahipse,alınan puanlarda o kadar artacaktır.yalnız tam yapabilecek bir adayın 100 alacak olması olumlu yanıdır ales'in.kpss mantığını getirmişler. yarın öğleden sonra daha net konuşulabilir ama,sanırım sözelciler bu sefer daha az ,kolay soru bulabilmiş.ayrıca bu sefer çok daha fazla kişi sayısal bölümü yetiştirememiş gibi.gerçekte de böyleyse, bunun sayısal ortalamalarını düşüreceğini,adayların puanlarının yaptıkları netlere göre daha iyi geleceğini tahmin ediyorum.eşit ağırlık için de nispeten geçerli.sözel bölüm için puanları,yine adayların ortalama olarak ne yaptığı belirleyecek.bunları bilenler olsa bile bilmeyenlerin de olabileceğini düşünerek yazma ihtiyacında bulundum.herkese mutlu günler.:)yazana kadar bir çok açıklama yapılmış zaten bu konuda.
bayking007 22nd April 2007, 19:24 kolarascal o sorunun cevabı 2 olacak şimdi çözdüm. ama sınavda işlem hatasıyla 3 yapmışım
ms.mugu 22nd April 2007, 19:43 meb82!!! şuan netlerden emin değilim 77 sözel ve 28 say yaptım (sözelciyim) fakat ne gelir ne gelmez haberim yok nasıl hesaplanacaını da bilmiyorum açıkçası..yarın da netler belirlendikten sonra yardımlarını bekliyorum. hesaplamada belki biraz fikir verirsin?? şuanki durum nedir sence bu cvp sayısından çıkacak netleri tahmin etmek zor tabi ama..aşağı yukarı?
korayrascal 22nd April 2007, 19:56 arkadaşlar geçen LES sınavının ardından pazar akşamı soruları ve cevapları ÖSYM sitesine koymuştu büyük ihtimalle bu gece de aynı şeyi yaparlar diye ümit ediyorum.
ms.mugu 22nd April 2007, 20:00 ciddi misin? doğru hatırlıosun dmi korayrascal??? eğer öleyse kaça kadar bekliym:P bu güsel haber..hoş yine neticeyi hesaplayamicam ama:( olsun.. netlerden emin olurum en azından. üüf
korayrascal 22nd April 2007, 20:26 başka forumlarda da benim gibi hatırlayan arkadaşlar var açıklanır umarım.açıklanırsa hemen yazarım buraya...sen bekleme ben sana haber veririm kardeş... :)
seda 22nd April 2007, 20:34 arkadaşlar sayısalda dörtgenlerin içindeki noktaları ve sınırlardaki noktaları sayıp alan hesaplanıyordu onu hatırlayan var mı aranızda? ben şekli belli olmayan minimum alan kaç olur sorusuna 4,5 dedim.. siz ne yaptınız?
ms.mugu 22nd April 2007, 20:37 başka forumlarda da benim gibi hatırlayan arkadaşlar var açıklanır umarım.açıklanırsa hemen yazarım buraya...sen bekleme ben sana haber veririm kardeş... :)
evet ben de okuorum başka forumları herkes bu gece beklio tamam sen haber verirsin..thanxx
sertepe 22nd April 2007, 20:58 Bende bakıp duruyodum osym ye sınavdan çok heyecan yaptım :D yaklaşık ne çıkcak öğrineriz enazından .
korayrascal 22nd April 2007, 21:28 açıklamıcaklar heralde ben umudumu yitirmeye başladım.. :(
meb82 22nd April 2007, 21:42 meb82!!! şuan netlerden emin değilim 77 sözel ve 28 say yaptım (sözelciyim) fakat ne gelir ne gelmez haberim yok nasıl hesaplanacaını da bilmiyorum açıkçası..yarın da netler belirlendikten sonra yardımlarını bekliyorum. hesaplamada belki biraz fikir verirsin?? şuanki durum nedir sence bu cvp sayısından çıkacak netleri tahmin etmek zor tabi ama..aşağı yukarı?
yarın biraz daha net bilgiler verebilirim dediğiniz gibi.ales'te uygulanan puan sisteminde ,tıpkı kpss'deki gibi uygulanan testlerin ortalamaları ve standart sapmalarını bilmeden herhangi bir puan hesaplaması yapılamıyor.bunun için öyle güzel bir örneklem seçmeliyiz ki,ana kitlemizi yani tüm adayları temsil edebilsin.bunu yapabilmemiz için hem sınav üzerinde ne kadar yorum yapan kişi varsa dikkate almalı ,hem de, en önemlisi;daha önce iyi bir yol gösterici olacak les'e birden fazla girmiş adayları iyi dinlemeliyiz.
yalnız bu bilgilerinizle kısaca şunu söyleyeyim,bir sözelci olarak sayısaldan yine de iyi yapmış görünüyorsunuz.ayrıca sizin de bildiğiniz gibi merak eden insanlar,önem verdiğini belli eden insanlardır.genelde netleri de iyi olur.ben yarın soruları çözeceğim ve yorumları takip edeceğim.bilmiş bilmiş konuşup,sonra yanıltmak istemem.yarın elimden geldiğince yorumlar yapacağım.ama nesnel olmaya çalışacağım.umarım herkese bir fikir verir.saygılar.
ms.mugu 22nd April 2007, 21:43 üffffffffffffff
fozgeg 22nd April 2007, 22:52 merhabalar bende bugün sorular verilir sanıp bilgisayara yapışanlardanım. sorular bana pek zor gelmedi normaldede soru-süre sınırlaması olmasına rağmen soruların dağılımı açısından çok vakit kaybedilmeme durumu vardı fakat bu sınavda mantık sorularına (özellikle sayısal açısından) çok ağırlık verilmişti. o nedenle bende son 10 dk. dediklerinde şok olarak harıl harıl bitirmeye çalıştım. sayısaldan 78 sözelden 79 soru işaretledim ama dediğim gibi hızlı yapmak uğruna mantık sorularında hatalar yapmış olabilirim. keşke bugün soruları sitede yayınlasalarda öğrensek. gerçekten stres yaratıyor. herkes umarım istediği gibi puan alır.
bu arada ben o noktalı soruda 3 buldum ama tabiki doğru olmayabilir. şıklardada en küçük o olduğu için hemen işaretledim benim sayısalın son sorularıydı o yüzden çok emin olamıyorum
Blueraspberry 22nd April 2007, 23:09 yok açıklanmicak sanırım..yarına kaldı..aman kalsın bu kafayla zaten yaptıklarımı da unuttum ben gece gece..
fozgeg 23rd April 2007, 12:11 açıklanmamış daha acaba bugündemi açıklamayacaklar??? resmi tatil ya o açıdan
seda 23rd April 2007, 13:24 bu arada ben o noktalı soruda 3 buldum ama tabiki doğru olmayabilir. şıklardada en küçük o olduğu için hemen işaretledim benim sayısalın son sorularıydı o yüzden çok emin olamıyorum
olabilir ya bakalım sonuç neyi gösterecek.. umarım herkes gönlünce olur. bu arada 4,5 D şıkkı mıydı? hatırlıyor musunuz? bulduğumu yanlış işaretlemiş de olabilirim.. :((
fozgeg 23rd April 2007, 13:34 bu arada 4,5 D şıkkı mıydı? hatırlıyor musunuz? bulduğumu yanlış işaretlemiş de olabilirim.. :((
galiba d şıkkıydı çünkü 3-3,5-4-4,5-5 diye hatırlıyorum şıkları
seda 23rd April 2007, 13:39 galiba d şıkkıydı çünkü 3-3,5-4-4,5-5 diye hatırlıyorum şıkları
ok, çok teşekkür ederim.. öyle bir karıştı ki aklım, o kadar hızlı yaptım ki bazı soruları ne şıkları, ne ne bulduğumu hiç hatırlamıyorum bile. açıklasalar bile soruları ve yanıtlarını hatırlayamadığım bir dolu cevabım var :))
Blueraspberry 23rd April 2007, 14:58 arkadaşlar herkese merhabalar..bugun bayram diye yine yayinlamiyorlar..arasak da ulasamayiz sanirim.. beklemek disinda bi fikri olan var mi..isin tuhafı yaptıklarımı unutuyorum..
fozgeg 23rd April 2007, 15:33 arkadaşlar herkese merhabalar..bugun bayram diye yine yayinlamiyorlar..arasak da ulasamayiz sanirim.. beklemek disinda bi fikri olan var mi..isin tuhafı yaptıklarımı unutuyorum..
aynen bende yaptıklarımı unutmaktan korkuyorum çünkü tekrar çözmem gerekecek ve yanlış yaptığım soruları tekrar yaptığımda doğru yapma olasılığım var. sağlıklı bir değerlendirme yapamayabilrm gibi geliyor umarım yarın verirler artık. bekleyipte bir türlü soruları görememek insanın sinirlerini bozuyor :mad:
sertepe 23rd April 2007, 17:32 Şuan unutmanız gayet doğarl arkadaşlar mutlaka bazı sorıların cevaplarını hatırlamazsınız ama soruları gördükçe şunu yaptım bunu yaptım dersiniz.Zaten merek etmeyin sonuçları da çok geç açıklamıyolar.2006 da mayıs lesini 3 haftada aralık lesini 9 günde açıkladılar.max 3 haftada sonuçları öğreniriz zaten :)
denise 23rd April 2007, 18:31 peki arkadaslar puanı nasıl hesaplayacagız sanırım artık tek puan var say söz falan yok tam olarak olmasada tahmini olarak nasıl bir hesaplama yapacagız ya da kitapcıktaki formüle göre nasıl yapacagız( standart sapma ort cvp vs ne alalım) bilen var mı?
Blueraspberry 23rd April 2007, 19:57 tek puan derken..yine sözel ayrı sayısal ayrı ea ayrı olacak canım.. yok öle tek puan olayı...ama standart sapmaları bilemicez işte..o problem.
denise 23rd April 2007, 21:14 burada hatalı cümle kullanmısım her adayın sadece kendi bölümünden puanı hesaplanıyo yani neyse ortalamadaki puanı tutturan 70 alacak ama ortalamanın 2 puan altına bile düşmek gecmeyi bile engelleyebilir tabi standart sapma da önemli neyse gecmiş olsun hepimize benim cok kotu gecti sahsen yetiştiremedim cok fazla soruyu tek umudum ortalamanın altında kalmamak soyle bi göz attıgımda cevaplara 20 boşun altına düşen pek yok ama ben bi soruyu 2 dk da cözmüşüm cok moralim bozuldu:(
MehmetMamger 24th April 2007, 08:52 Buarada les müdavimleri,üstadlarına 1 soru ayrı zaman ki leslerde yapılan netler yaklaşık aynı puanları mı getirir yoksa çok farklılık gösterebilir mi misal bi arkadaşım 2004 aralık lesin de 56 sözel net 44 sayısal netle sayısal da 56 puan almış sanırım 80 üstünden.bu netlerin biraz üstü gene bu oranlarda bi puan mı getirir yoksa çok değişedebilir mi ? tabi 100 puanlık sisteme oranlarsak o 56 yaklaşık 65-70 arasına denk geliyor.
LES sınavında NET sayısının pek bir anlamı yoktu; önemli olan aynı soruya diğerlerince verilen cevaptı. ALES nasıl değerlendirilecek, tam bilemiyoruz.
seda 25th April 2007, 17:43 sayın mehmetmamger,
diğer sınavda da ortalama ve standart sapmaya göre hesap yapılmıyor muydu?? her sorunun puanı ayrı diye bir şey yok; bu, hesap sisteminin ortalama ve sapma işlemlerinden kaynaklanıyor. ösym'nin bu hesap sistemi "fix" :) öss gibi. onda da her sene puanlar değişiyor ya, işte les'te de aynı sistem vardı. ama öss sonucunda kriter olarak sabit bir puan istenmiyor, okulların da puanları aynı şekilde değişiyordu. ama lesteki sıkıntı puanların değişip alınma sınırının her yıl sabit kalmasındaydı. şimdi bunu ortadan kaldırmak için en üst puanı 100 taşıyacaklar çan eğrisi sistemi..
önemli olan ortalamanın üstünde kalıp kalmayacağımız.. dönüşümü de (büyük ihtimalle) zaten kontrol ettikleri kağıtlardan elde ettikleri sapmalar, ortalamalar vs.. ye göre yapacaklar. geriye sadece yeni formulde yerine koymak kalıyor o kadar. herkese iyi günler..
sertepe 25th April 2007, 21:23 Sonucu sınav açıklanınca karşılığını da eylülde üniversiteye başvurduğumda görcem artık :) hayırlısı diyelim yapcağımızı yaptık çünkü.Herkes için hayırlısı olur inşallah
civileng 25th April 2007, 21:27 Sonucu sınav açıklanınca karşılığını da eylülde üniversiteye başvurduğumda görcem artık :) hayırlısı diyelim yapcağımızı yaptık çünkü.Herkes için hayırlısı olur inşallah
AMİNNNNNNNNN!!!!!!!!
Picaro 7th May 2007, 14:02 ALES'te hangi soruya ne cevap verdigini hatirlayamamak ve sure yetmedigi icin iyi gecti diyememek, paragraflar cok uzun oldugu icin basit sorulari bile kacirmis olabilme ihtimaline sinir olmak, hergun aciklandimi acaba diyerek osymnin sayfasini gunde 5-6 kez acmak ve hep hayal kirikligina ugramak ne kadar kotu bir durum degil mi?:confused:
sertepe 7th May 2007, 15:23 bu haftaiçi açıklanmasını bekliyorum bakalım :)
uff bi de o var demi ya, ben onu unutmuştum arada kaynadı galiba:)
Şeyhu'l-Cebel 7th May 2007, 17:57 öf ya, ne zaman açıklanır diye baka baka bi hal oldum, yeter artık bitsin bu işkence walla:d
Picaro 8th May 2007, 12:00 osym nin sonuc sayfasi acilmiyo, acaba alesin sonuclarini yukluyor olabilirler mi????
arzuaylin 8th May 2007, 14:46 sayfayı ben açabiliyorum sonuçlar malesef yok
sertepe 8th May 2007, 16:08 Osym bu aralar dolu herhalde ondan ağırdan alıyorlar :)
bugün de açıklamadılar.. bekliyoruz... umarım sonuçlar herkesin gönlüne göre olur..
tahiry99 10th May 2007, 14:00 sonuclar aciklandi arkadaslar.
sertepe 10th May 2007, 14:39 Evet bu haftiçi açıklanır demiştim tahminim tuttu :)
|