Tam Sürüm Bilgini Göster : swan, practical usage

incix
21st April 2007, 09:35
merhaba, dün ''swan, practical usage 2. edition'' aldım, içinde noun clause konusunu bulamadım, yardımcı olurmusunuz.

Mediha
21st April 2007, 14:08
merhaba, dün ''swan, practical usage 2. edition'' aldım, içinde noun clause konusunu bulamadım, yardımcı olurmusunuz.

merhaba... 559. bölümde that clause var
593. bölümde whether da var....
geniş olarak ele alan bir kitap değil, sadece özünü veriyor. Ama bence çok güzel bir kitap.

MehmetMamger
21st April 2007, 15:36
Sevgili INCIX, that, whether, what, how vs gibi başlık başlık aramayı deneyin. Sağlam bir kaynak almışsınız, hayırlı olsun.

incix
21st April 2007, 20:01
yardımınız için teşekkürler.
peki yds gramer için swan'ımı yoksa fce use of english 2 'yimi tavsiye edersiniz.

Spartakus
21st April 2007, 20:22
peki yds gramer için swan'ımı yoksa fce use of english 2 'yimi tavsiye edersiniz.

FCE, YDS için çok uygun bir kaynak. Collocation ağırlıklı bir içeriği var, bu yüzden hem gerçekçi hem de güvenilir.FCE'yi tavsiye ederim. SWAN bir referans kitabıdır. Geleneksel gramer kitaplarına benzemez.Örneğin "Reported Speech" konusunu sistematik bir şekilde anlatmak gibi bir kaygısı yoktur. Ama "Reported Speech" ile kimlerin başı ne tür bir belaya girebilir ?" diye düşünülüp yazılmış bir kaynaktır ve ummadığımız anda gramerin zehirli oklarına maruz kaldığımızda hızla kana karışan bir "antidote" özelliği vardır.Bu yüzden adı "Practical English Usage"dır. Çabuk ve etkilidir.Sadece başınız sıkıştığında başvurabileceğiniz, spesific ve en belalı konuları içine alan bir başvuru kaynağı olup sabırla ve uzun uzadıya sizlere bir şey anlatması beklenemez.

Yahya Hoca
21st April 2007, 20:37

Şu an bile lise-3 lerde FCE 2 kitabını işliyorum. Çok güzel bir kaynak. Dilbilgisi konularını çok iyi bir şekilde ele almış. Bir YDS öğrencisi için çok güzel bir kaynak bence. Çok güzel alıştırmaları var.

Bu kitap varken SWAN ı kesinlikle tercih etmezdim.

incix
21st April 2007, 21:03
çoğu zaman , forumdaki hocalarım test sorularının cevaplarını açıklarken swan'dan örnek verip, kısa kısa konulardan alıntılar yazıyor, bende yds gramer için en iyisi olabileceğini düşünmüştüm, sınav için faydalı olabilecek en iyi kitabı siz değerli hocalarım bilirsiniz tabiki. Görüşleriniz için teşekkürler.

Yahya Hoca
21st April 2007, 21:15
çoğu zaman , forumdaki hocalarım test sorularının cevaplarını açıklarken swan'dan örnek verip, kısa kısa konulardan alıntılar yazıyor, bende yds gramer için en iyisi olabileceğini düşünmüştüm, sınav için faydalı olabilecek en iyi kitabı siz değerli hocalarım bilirsiniz tabiki. Görüşleriniz için teşekkürler.

Swan konuları anlatırken kelime kelime anlatıyor. Konu konu değil.
Ama FCE konuları birbütün olarak ele alıyor ve de bol örnekle pekişştiriyor. SWAN da alıştırma yok. Ki bir YDS öğrencisi için alıştırma çok önemli.