Spartakus
26th July 2006, 22:20
although'dan sonra gelen fiil "ing" takısı alır mı?
Örneğin:
Although being one of the richest men in town, he could hardly get by.
doğru mudur?
SibelAKBULUT
26th July 2006, 22:32
Örneğin:
doğru mudur?
Doğru galiba. Ama "although" ile "being" arasına "his" gelse daha şık dururmuş gibi geliyor bana.
Sir Ümit
26th July 2006, 22:35
Özne aynı ise araya " his " veya onun benzerlerinin gelmesine gerek yok. Although her ne kadar "- ing " alsada kullanım olarak pek yaygın değil. Onun yerine bildiğiniz gibi yavrularaı olan " in spite of ya da despite " var .
Fatih Hoca
26th July 2006, 23:05
Örneğin:
doğru mudur?
Yanlış diyemeyiz kili hocam .
Loyalty
27th July 2006, 00:57
Vallahi hocam, "Although being one of the richest men in town, he could hardly get by." kalıbı ben görmedim. Although tan sonra cümle gelir. Eğer biz -ing olarak kullanacaksak "Although" un yerine In spite of, despite var bunları kullanabiliriz. Google da böyle bir şeyle karşılaşmamış...
Ümit Hoca
27th July 2006, 01:14
Örneğin:
doğru mudur?
Alır; hem de yaygın olarak da kullanılır;:cool: Sınavda olmaz:p
Spartakus
27th July 2006, 01:39
Usingenglish de editör olan "tdol" bunun yanlış olduğunu ve "despite"'ın bunun yerine kullanılacağını söylemiş.
Ümit Hoca
27th July 2006, 01:46
Usingenglish de editör olan "tdol" bunun yanlış olduğunu ve "despite"'ın bunun yerine kullanılacağını söylemiş.
O standart İngilizce ayağından baktığından öyle diyor; işte ben o yüzden "sınavda olmaz" dedim:p Lakin bu yapı var ve kullanılmakta:)
SaitHoca
27th July 2006, 01:49
evet ümit hocam bu konuda haklı. Cesur Öztürk te bu konuda hemfikir. sadece OSYM bunu kabul etmez o kadar ...