Tam Sürüm Bilgini Göster : 2 Yıllık üniversiteler için

huseyin27
19th April 2007, 12:45
selam ben hüseyin 27 yaşındayım ticaret çıkışlıyım ve 2 yıllık M.Y.O mezunuyum daha önce birkaç foruma bunu yazmıştım ama cevaplar beni tatmin etmedi sene 2000 de YDS ye girdim ve 50 net yaptım ama puan kırdıklarından dolayı herhangi bir yabancı dil ünv. giremedim
2 yıllıktayken bana "Bulgaristan'a git orda oku dediler" bazılarıda "açıköğretimi kazanabilirsin" dediler şimdi ben nereyi kaç netle kazanabilirim veya hiç kazanamama gibi bir durumum varmı plz help me!!!!

Dj_YuSuF
19th April 2007, 15:51
Puanınız 0.3 ile çarpılacak diye biliyorum dil olarak. Bu durumda 4 yıllık bir fakülteye yerleşmeniz (dil alanından) zor görünüyor. Fakat Öss de Açıköğretim Fakültesi Bölümlerinden birini (İktisat, İşletme, Kamu yönetimi gibi 4 yıllık, ya da dış ticaret gibi 2 yıllık) 165 puan alıp okuyabilirsiniz. Yine de hocalarımız detaylı bilgi verirler sanırım.

huseyin27
19th April 2007, 16:21
Puanınız 0.3 ile çarpılacak diye biliyorum dil olarak. Bu durumda 4 yıllık bir fakülteye yerleşmeniz (dil alanından) zor görünüyor. Fakat Öss de Açıköğretim Fakültesi Bölümlerinden birini (İktisat, İşletme, Kamu yönetimi gibi 4 yıllık, ya da dış ticaret gibi 2 yıllık) 165 puan alıp okuyabilirsiniz. Yine de hocalarımız detaylı bilgi verirler sanırım.

peki hocam bu bahsettiğiniz açık öğretimde ing öğretmeni olma şansım var mı herkes "var" diyor bide yabancı ülke okullarından haberiniz var mı benim bildiğim bir Kıbrıs vardı şimdi bide Bulgaristan diyorlar sizin bi bilginiz var mı son bi soru 165 puan almak için 50 net yeter mi

Dj_YuSuF
19th April 2007, 19:21
Şimdi ben Öss den Açıköğretim barajından bahsediyorum. Yds yi hesaba katmıyorum çünkü Yds ye girseniz bile çok çok zor olur dil çıkışlı olmadığınız için. Ama siz ille de dilden bir yer istiyorum derseniz, sınava girersiniz, dil alanlı olmadığınızdan puanınız düşer ve de Öss + Yds full yapsanız bile 300 puan gelecek ki, Aobp düşük geldiğinden bir İngilizce Öğretmenliği (Açıköğretim İngilizce Öğretmenliği 327 puan civarı bunu da göz önüne alınız) çok zor. Açıköğretim İngilizce Öğretmenliği diğer açıköğretim bölümlerinden (İktisat - İşletme vb.) farklıdır. Diğerlerinde sadece 160 üstü puan alıp, kontenjansız olarak yerleşirsiniz. Fakat İngilizce de bu durum farklı. 800 kişilik bir kontenjanı vardır ve de puan sıralaması çok önemlidir. Ki en düşük İngilizce Öğretmenliği puanını elinde tutuyor ama gelin görün ki sizin full çıkarmanız sonucu belki burayı kazanırsınız. Çünkü puanınız 0.3Aobp ile çarpılacak. Okuldan da gelen puanınız kaç ise %40 ı kalacak elinize. Ve de Öss de full yapacaksınız. Ancak bu şekilde olur.

Yurt dışında okullar vardır. Ama sizin durumunuza göre ne olur bunu bilemem işte. Birde Türkiye de denkliği var mı yok mu araştırmak lazım.

Not: Haftaiçi hergün 19.30 - 20.00 arasında Trt 2 de Hayatımız Sınav Programı vardır. Buraya bakarsanız yardımcı olabilirler belki. Bu hafta artık telefon bağlamayacaklar ama siz telefonu not edip, arayınız ve pazartesi yayına katılıp cevap alabilirsiniz. Ya da www.hayatimizsinav.net adresinde, sorunuzu gönderebilir (mail adresinizi mutlaka veriniz) cevap alabilirsiniz birkaç gün içinde.

huseyin27
20th April 2007, 17:02
hocam vallahi hem bana çok yardımcı oldunuz hemde çok üzdünüz neyse canımız saolsun peki benm şimdi bir düz lise veya süper lise diploması alırsam durum nasıl olur

Lotte
20th April 2007, 18:21
hocam vallahi hem bana çok yardımcı oldunuz hemde çok üzdünüz neyse canımız saolsun peki benm şimdi bir düz lise veya süper lise diploması alırsam durum nasıl olur
Öyle bişey mümkün değil.Olsa öğretmen lisesi diploması al diyecem :D.Almış olsan bile dilden sınavı kazanmak kolay değil.

Dj_YuSuF
20th April 2007, 21:09
Düz lise diploması ile sıkı bir çalışma ile olur. Ama düz lise - süper - anadolu lisesi çok çalışkan öğrenciler kazanır. Anadolu Öğretmen Liselerinin ek puanı onlara avantaj sağlıyor. Ama artık diploma değişmiyor biliyorsunuz. Yani benc dil sevdasından (yani dil ile ilgili bir bölüm okumaktan) vazgeçin ama hobi olarak öğrenin derim.