![]() | ![]() | ||||||
![]() |
| |||||||
| Advanced İleri düzey İngilizce öğrenenlerin gramer, kelime, deyim, phrasal verb, reading gibi konularla ilgili merak ettiklerini sorabilecekleri bölüm... |
![]()
![]() |
| |
![]()
![]() |
< Bu başlığı Paylaşın!
|
| | LinkBack | Konu Seçenekleri | Konuyu Değerlendir | Modları Göster |
|
| ||||
| ||||
. Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız # He went into the room as quietly as he could ............... not to wake the children. ----------------------a. because of Ama, nedeeen? You may choose to explain and expand on your answer in English or in Turkish. .
__________________ Köklerden, dallara, yapraklara, çiçeklere... |
|
| |||
| |||
| Alıntı:
|
| Aşağıdaki 2 kullanıcı bu güzel mesaj için TheBest90 isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| |||
| |||
| cevap B diyorum, because of yani preposition dan sonra isim veya Ving, diğerleri de anlamdan olmaz diye düşünüyorum... |
| Aşağıdaki 3 kullanıcı bu güzel mesaj için avcihuan isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| "so as not to" cocuklari uyandirmamak icin. |
| Aşağıdaki 4 kullanıcı bu güzel mesaj için zephyros isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| |||
| |||
| Alıntı:
güzel bir soru..... |
| Aşağıdaki 3 kullanıcı bu güzel mesaj için isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| b. so as Çocukları uyandırmamak için odaya olağanca sessiz bir şekilde girdi. |
| Aşağıdaki 4 kullanıcı bu güzel mesaj için mlystrx isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| "So as not to" derim de sanki bu soruda bir bit yeniği var. Yalçın Hocam bu kadar kolay bir soru sormaz. Var bu soruda bir iş.
__________________ İnsanların içinde hasret kaldım insana |
| Aşağıdaki 3 kullanıcı bu güzel mesaj için Jan Valjan isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| |||
| |||
| bu soru sanki iyi dilbilgisine sahip olmanın pek işe yaramadığını gözler önüne seriyor... |
| Aşağıdaki 2 kullanıcı bu güzel mesaj için isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| |||||
| |||||
| Alıntı:
AÇIKLAMASI: Mastar (the infinitive) yapılarıyla cümle içinde karşılaştığınızda, bunun "amaç" belirten bir ifade olma olasılığı herzaman yüksektir. Alıntı:
Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız Teşekkür ederim. "Güzel" soru hazırlamazsam işime saygısızlık, kendime ihanet etmiş olurum. Alıntı:
Sn freeman, sizin gramere karşı olan alerjinizi biliyorum. Zararı kendinize. Fakat genç arkadaşlarımızın aynı yanılgıya düşmemeleri bakımından burada eklemek zorundayım.
|
| ||||
| ||||
| Alıntı:
Formel gramer eğitimine alerji duyanlar vardır. Yabanci bir dili de vaktiyle kendi anadillerini kazanmış (language acquisition) oldukları gibi, "doğal" yoldan öğrenmeyi (language learning) arzu ve ümit ederler. Gerçekleşip gerçekleşemeyeceği, yada ne ölçüde gerçekleşebileceği tartışmalı bir konudur. Fakat, yolu uzatacağı kesindir. O yol, bir sorunun üstüne gitmekte, bilimsel yöntem yerine, deneme-yanılma yoluna gidilmesi yoludur. Belki sonunda aynı hedefe çıkar, ama korkunç bir zaman ve efor ısrafı ile. "Gramer bilmemek" kavramına gelince, bunun tek anlamı vardır: Dili bilmemek. Yanılgı, "Dağdaki çoban gramer mi öğrenmiş ki?" sorusundan kaynaklanıyor. Yoksa, formel eğitim almış olsun veya olmasın herkes kendi dilinin gramerini bilir. Yani, isim, sıfat, zarf nedir; zamanların çekimi nasıldır; bunları bildiğinin bilinç düzeyinde farkında olmasa da, hepsini yerli yerinde kullanır. Bir diğer yanılgı, yabancı dil öğretiminde pratiği arka plana iten geçmişin yanlış (ve sıkıcı) öğretim usulünden kaynaklanmıştır. İnsanları, gramerin faydasız olduğu yanılgısına sürüklemiştir. .
| Aşağıdaki 5 kullanıcı bu güzel mesaj için Yalçın İzbul isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| Modları Göster | Bu Konuyu Değerlendir |
![]()
| |